Wat is ctr

Wat is CTR?

CTR (Click-trough rate) is het gemiddeld aantal keren dat er op een advertentie geklikt is als percentage van de vertoningen. Als je bijvorbeeld een CTR hebt van 1%, betekent dit dat op elke honderd vertoningen er een bezoek (klik) heeft plaatsgevonden.

De CTR kan je controleren via Google Webmaster Tools. De CTR is afhankelijk van je Titel (de titel die zichtbaar zijn bij de advertenties in Google)  en je meta description (de tekst onder de titel). Wat ook invloed heeft is je positie in Google. Hoe hoger je staat in Google, hoe beter je CTR zou zijn.

 

Als je een hoge CTR hebt op je advertenties betekent dit dat de bezoeker je advertentie relevant en nuttig vindt. Google beloont zulke websites. Dit is goed voor je zoekmachine optimalisatie en het geeft een hogere kwaliteitsscore. Een hogere kwaliteitsscore kan ervoor zorgen dat de kosten verlaagd worden en je hoger bij betaalde advertenties (Bijvoorbeeld Google Adwords)

Vertel ons over je project.

Laat ons je helpen met het groeien van je online vindbaarheid!

Totaal Online Marketing. Je bedrijf waar je je online activiteiten kunt uitbesteden tegen een relatief laag  bedrag. Ben je klaar om te beginnen?

Meningen van klanten

Bekijk alle meningen