Financier de start van je eigen online onderneming

  • maart 8, 2022
  • Tips
No Comments

Ben jij een financiering nodig voor de start van jouw onderneming? Daarvoor kan je vaak terecht bij de bank. Zij bieden je een lening aan tegen een bepaalde rentepercentage. Geld lenen kost vrijwel altijd geld. Als je financieel in staat bent om de lening terug te betalen, dan heb je vaak wel recht op een lening. Voor een financiering van jouw eigen onderneming is de bank een mogelijkheid, maar daarnaast bestaan er nog talloze andere financieringsmogelijkheden. Als je verder leest wordt er meer verteld over de verschillende financieringen.

Investeerders

Een investeerder is bereid om geld voor jou beschikbaar te stellen. Vaak zijn investeerders bereid om een hoger risico te nemen dan banken. Dit komt doordat zij een andere kijk hebben op de opstart van jouw onderneming. Investeerders kijken amper naar het verleden en focussen zich voornamelijk op de toekomst en houden zich bezig met het mogelijke rendement. Door een sterke pitch te presenteren zijn er een hoop mensen bereid om in jouw onderneming te investeren. Het is belangrijk om vooruit te blikken op investeringen die je wilt gaan doen en hierbij het verwachte rendement te berekenen.

Financial lease

Bij de opstart van je eigen onderneming is het niet altijd makkelijk om grote investeringen te doen. Bij grote investeringen kan je denken aan machines, apparatuur of vervoersmiddelen. Om toch gebruik te kunnen maken van deze middelen, biedt financial lease in de beginfase een uitkomst. De bedrijfsmiddelen zijn dan van jou en dat biedt weer een aantal fiscale voordelen. Het bedrijfsmiddel kan worden afgeschreven. De betaalde btw kan worden teruggevorderd, betaalde rente is aftrekbaar en je kunt profiteren van investeringsaftrek.

Familie of bekenden

Mensen uit je omgeving zullen je supporten bij het opzetten van een eigen bedrijf. Sommige mensen zijn wat bang om geld te lenen bij hun familie, vrienden of andere bekenden. Dit is belangrijk aangezien er veel familieruzies ontstaan door geldzaken. Als er onderling duidelijke afspraken worden gemaakt, dan kan jouw omgeving zeker wel een goede bijdrage leveren aan een succesvolle start van jouw onderneming. Leg de afspraken bij voorkeur vast in een juridisch contract. Hiermee voorkom je later onduidelijkheden en discussies over wettelijke en financiƫle aspecten. Daarnaast is het belangrijk om op tijd financieel of juridisch advies te krijgen en je te verdiepen in de geldzaken.

Cryptocurrency

Misschien niet het eerste wat je te binnen schiet, maar ook cryptocurrency kan bijdragen aan een succesvolle start van jouw onderneming. Het beleggen in de online munteenheid kan een hoop voordelen met zich meebrengen. Bij Anycoindirect kan je simpel een zakelijke rekening aanmaken waarop de transacties kunnen plaatsvinden. Deze vorm van investeren kan heel interessant zijn.

Meer informatie

Ongeacht welke investering je kiest, het is belangrijk dat je je goed verdiept in de voor- en nadelen van de verschillende investeringen. Wanneer je alles goed op een rijtje hebt gezet, kan je de stap zetten tot jouw eigen onderneming. Wij wensen je heel veel succes!

Meer blogs

No Comments

Leave a Comment