Hoe kies je de beste transcriptie software?

No Comments

Transcriberen is een ander woord voor uitschrijven of uittypen. Dit kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer je een video toont op het werk. Het is dan prettig als alle gegeven informatie ook opgeschreven is. Je zou hier natuurlijk een notulist voor kunnen benoemen, maar dit is ongelooflijk veel werk. Met behulp van transcriptie software wordt audio eenvoudig omgezet in tekst. 

Ben je op zoek naar een transcriberen programma? Dan merk je al snel dat het aanbod heel groot is. Er zijn heel veel verschillende soorten software mogelijk. Het kan dan ook best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Want hoe kies je de beste transcriptie software? Waar let je op? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten kort op een rij. 

Kwaliteit 

Er is heel veel verschil op het gebied van kwaliteit. Sommige programma’s hebben zo hun kuren. Dat hoeft geen probleem te zijn voor eigen gebruik, maar wel als je de video’s deelt. Dan kun je je immers geen fouten permitteren. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de situatie er ook toe doet. Zo vind je regelmatig online testjes waarbij ze een top 3 van de beste online transcriptie software hebben samengesteld. Het programma dat op nummer één staat, hoeft voor jou echter niet de voorkeur te hebben. Dit hangt geheel af van de eigen situatie en het doel. 

De prijs 

Ook de prijs speelt natuurlijk een belangrijke rol. Het is natuurlijk het mooist als je hier helemaal niets voor hoeft te betalen, maar in de praktijk betaal je toch al snel een x aantal euro’s per maand. Bedenk dus van tevoren goed wat je nodig hebt en hoeveel je hier precies aan uit wilt geven. Probeer dit budget niet te overschrijden. 

Je zou eventueel ook eerst een gratis pakket kunnen proberen. In veel gevallen werkt dit al voldoende. Houd er wel rekening mee dat de gratis versies meestal een stuk minder uitgebreid zijn. Als je de software voor je werk gebruikt, heb je wellicht baat bij een uitgebreidere versie. Maar let wel op: hier betaal je ook voor. 

Klantenservice 

Het kan best even wennen zijn om transcriptie software te gebruiken. Zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Daarom is het ook verstandig om op de kwaliteit van de klantenservice te letten. Zij weten als het goed is alles over hun eigen software en kunnen je eenvoudig te woord staan als je vragen hebt. 

Wil je er zeker van zijn dat de klantenservice goed is? Neem dan eens contact met ze op voordat je überhaupt met de software begint. Stel jouw vragen en bekijk hoeveel ze zelf afweten van het programma en of ze je op de juiste manier te woord staan. Dit geeft je direct een goed beeld van welke hulp je kunt verwachten als je eenmaal met de software begint. 

Meer blogs

No Comments

Leave a Comment