Wat is zoekmachine marketing?

 

Zoekmachine marketing is het optimaliseren voor een zoekmachine (Bijvoorbeeld Google).

Dit kent twee hoofdvormen:

 

Zoekmachine optimalisatie (search engine optimalization, SEO)

Zoekmachine adverteren (search engine advertising, SEA)

 

Zoekmachine marketing valt onder "pullmarketing". Een prospect vult een zoekvraag in Google waar vervolgens advertenties worden getoond die gerelateerd is met je zoekwoord. Zoekmachine marketing is een relatief goedkope en effectieve manier van marketing.

 

In Google zijn er gratis en betaalde advertenties. Hoewel gratis advertenties aantrekkelijker lijken kan beide interessant zijn. Bij betaalde advertenties bepaal je per een bedrag per klik. De prijs van de ingekochte bezoeker is vaak relatief laag. (dit is verschillend per branche). Doordat de bezoeker vanuit Google een specifieke zoekterm heeft gebruikt, is de kans groter dat deze persoon interesse heeft in je product of dienst.

 

Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn voor een goede zoekmachine marketing. Dit is afhankelijk van je campagnedoelen, de populariteit van je website en het budget die je wilt besteden.

Vertel ons over je project.

Laat ons je helpen met het groeien van je online vindbaarheid!

Totaal Online Marketing. Je bedrijf waar je je online activiteiten kunt uitbesteden tegen een relatief laag  bedrag. Ben je klaar om te beginnen?

Meningen van klanten

Bekijk alle meningen