wat zijn zoekwoorden

Wat zijn zoekwoorden?

Een zoekwoord is het woord (of woorden) dat een internetgebruiker in de zoekmachines invult. Als er een match is tussen de zoekopdracht en de lead in de machine, wordt er advertenties getoond. Als adverteerder kan je hierop inspelen. Via een zoekwoordenanalyse ga je onderzoeken wat de zoekvolumes zijn en een concurrentie bij een bepaald zoekwoord. Dit kan gedaan worden via Google Adwords of andere tools zoals Moz.

 

Soorten zoekwoorden

 

Er zijn twee soorten zoekwoorden, namelijk de brede en smalle zoekwoorden.

 

Smalle zoekwoorden, zoals de naam al zegt, zijn zoekwoorden die bestaan uit een woord. Een voorbeeld hiervan is "Zonnepanelen". Vaak wordt er veel gezocht op een smalle zoekwoord en de concurrentie is hoog. Ook de conversie (betalende klanten) op een smalle zoekwoord is vaak laag. Je weet immers niet wat de bezoeker van plan is als hij zonnepanelen zoekt via de zoekmachines.

 

Brede zoekwoorden zijn zoektermen die bestaan uit twee of meerdere woorden. Een voorbeeld hiervan is "Zonnepanelen kopen". Op brede zoekwoorden wordt maandelijks minder op gezocht, maar de kans dat de bezoeker ook daadwerkelijk klant wordt is groter. Als iemand het woord "zonnepanelen kopen" intypt, weten we dat hij ook daadwerkelijk interesse heeft om te kopen.

 

Na het maken van een zoekwoordenanalyse kies je de smalle en brede zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Deze zoekwoorden ga je toepassen op je bestaande pagina's  of nieuwe pagina's. Hoe dit precies moet kan je vinden bij "zoekwoordenoptimalisatie SEO tips".

Vertel ons over je project.

Laat ons je helpen met het groeien van je online vindbaarheid!

Totaal Online Marketing. Je bedrijf waar je je online activiteiten kunt uitbesteden tegen een relatief laag  bedrag. Ben je klaar om te beginnen?

Meningen van klanten

Bekijk alle meningen