De voordelen van online freelance diensten: talent vinden dat nodig is om je bedrijf te laten groeien

No Comments

Wil je jouw bedrijf graag op een snelle en makkelijke manier laten groeien op verschillende vlakken? Dan raden wij jou aan om gebruik te maken van freelance diensten! Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om online in contact te komen met nieuwe freelancers. Zo bestaan er bijvoorbeeld diverse online platforms waarop freelancers hun diensten en vaardigheden aanbieden. Een voorbeeld van zo’n online platform is Fiverr. Voor een uitgebreid overzicht van online freelance platforms kun je een kijkje nemen op Luminablog.nl

In deze blog zetten wij de voordelen van het gebruik maken van freelance diensten op een rijtje. Bovendien geven wij jou meer informatie over freelance diensten via Fiverr. 

Wat is een freelance dienst?

Wanneer je als ondernemer voor een bepaalde periode of een bepaald project gebruik maakt van een freelance dienst, huur je een freelancer in. Een freelancer is een zelfstandige medewerker die een eigen btw-nummer heeft. Een freelancer werkt op onafhankelijke basis en dit betekent dat hij of zij ermee akkoord gaat om werk uit te voeren voor jouw bedrijf, zonder deel uit te maken van jouw onderneming. Dit houdt in dat de freelancer zelf kan bepalen hoe en wanneer hij of zij dit werk uitvoert. Over het algemeen kan een freelancer ook zelf bepalen waar hij of zij het werk uitvoert, tenzij de ondernemer de freelancer vraagt om dit op het bedrijf zelf te doen. 

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een freelancer?

Wanneer je extra hulp in je bedrijf nodig hebt en liever niet de verplichtingen en hoge loonkosten wilt die een vaste medewerker met zich meebrengt, is het een goed idee om een freelancer in te huren. 

  1. Het aannemen van een freelancer is goedkoper

Een freelancer heeft geen recht op de beschermende bepalingen van het arbeidsrecht of de voordelen die zijn vastgelegd in individuele of collectieve arbeidsovereenkomsten. Een freelancer dient de bijdragen aan de sociale zekerheid namelijk zelf te betalen en dit betekent dat jij deze bijdragen als werkgever niet hoeft te betalen voor deze zelfstandige medewerker. Dit maakt het inhuren van freelancers goedkoper dan het aannemen van een vaste werknemer. 

  1. Freelancers zijn gespecialiseerd en hebben ervaring

Zelfstandige medewerkers specialiseren zich vaak op één of meerdere diensten en voeren deze diensten voor meerdere klanten uit. Hierdoor doen freelancers heel wat ervaring en kennis op in deze diensten. Freelancers kunnen daarom voordelig zijn voor jouw bedrijf en leveren toegevoegde waarde. Bovendien zijn freelancers vaak polyvalente medewerkers, aangezien ze zorg moeten dragen voor hun eigen bedrijf. 

  1. Met freelancers profiteer je van veel flexibiliteit

Doordat een freelancer op onafhankelijke basis werkt, heb jij als ondernemer veel flexibiliteit. Zo kun je een freelancer per opdracht aannemen of voor een langere tijd. Bovendien beslis jij zelf wanneer de samenwerking met een freelancer stopt of wanneer jij de samenwerking met een freelancer graag wilt verlengen. 

Freelance diensten via Fiverr

Fiverr is een online platform waarop jij als bedrijf gemakkelijk en snel in contact kunt komen met relevante freelancers met bewezen zakelijke ervaring. Op Fiverr vind je hoogwaardige diensten op projectbasis. Je weet van tevoren altijd wat je betaalt en je betaling zal niet worden vrijgegeven voordat je het werk goedkeurt. Het freelance netwerk van Fiverr bestaat uit zelfstandige medewerkers die diensten aanbieden omtrent grafische vormgeving, digitale marketing, schrijven en vertalen, video en animatie, muziek en audio, programmering en technologie, zakelijk, lifestyle en data. 

De conclusie

Het inhuren van freelancers brengt vele voordelen met zich mee. Zo profiteer je met een freelancer van financiële voordelen en voordelen op het gebied van flexibiliteit, ervaring en kennis. Wij raden je aan om eens enkele freelance diensten op afstand uit te proberen via Fiverr. Op deze manier maak je op een snelle, gemakkelijke en goedkope manier kennis met freelance diensten.

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment