3 Tips voor meer online bereik met outsourcing van marketing

No Comments

Ben je een ondernemer, heb je een dienst of product met veel potentie en wil je meer omzet genereren? Dan is een gedegen marketingstrategie een van de beste wegen voor het garanderen van succes. Er zijn echter veel ondernemingen die baat hebben bij de marketingondersteuning en het creëren van een pakkende merkbeleving. Hierbij kunnen creatieve ontwerpers en marketingstrategen helpen. In dit artikel lees je meer over het effectief uitbesteden van de marketinginspanningen.

1. Bepalen wie jouw marketingstrategie moet ontwikkelen

Bij het selecteren van extern marketingteam is het belangrijk dat je krijgt wat je verwacht, wat betekent dat je als ondernemer moet weten wat je precies wilt bewerkstelligen met de marketingstrategie. Wees niet gehaast, want inhoud creëren zonder strategie kan een enorme tijdverspilling zijn.

2. Ken de werkmethode van jouw marketingpartner

Zorg ervoor dat de externe marketingstrategen op de hoogte zijn van jouw bedrijfsdoelstellingen en ervaren zijn in het voorzien van jouw behoeften. Wanneer je een extern marketingteam inhuurt, kun je niet alleen een team van schrijvers en ontwerpers inhuren, maar bijvoorbeeld ook videomakers of SEO-experts inschakelen.

Wil je een online marketeer inhuren bij jou op locatie, onthoud dat verschillende mensen en diverse instanties misschien niet dezelfde processen gebruiken als die binnen jouw team. Schrijvers en grafische ontwerpers hebben misschien verschillende ontwikkelingsstijlen, dus weet te verfijnen en duidelijk te maken waar jij naar op zoek bent. Vraag hen hoe zij hun ideeën genereren, presenteren, onderzoeken en perfectioneren alvorens je besluit een uitbestedingscontract te tekenen.

3. Maak jouw merknormen duidelijk en deel wat je hebt getest

Elk bedrijf heeft zijn eigen richtlijnen voor een merkidentiteit, zoals communicatiestijl naar klanten toe, details over logo’s, bedrijfslettertypes en kleurgebruik. Zorg ervoor dat jouw externe marketingspecialist op de hoogte is van jouw stijl, zodat de merkontwikkeling en content past bij de stem van jouw merk.

Een goede marketingstrategie gaat gepaard met veel vallen en opstaan en werken aan een beproefde aanpak of thema kan even duren. Misschien heb je al een redelijke opzet, dan is het slim om deze te delen met jouw marketingpartner. Een paar aanpassingen in de toon of de formulering kunnen een groot verschil in effectiviteit maken.

Op die manier zul je gestaag bouwen aan een sterkere marketingstrategie die zorgt voor meer bereik. Jouw eigen stijl is vaak het recept om jouw marketinginspanningen boeiender te maken. Dankzij authenticiteit en consistentie zullen lezers, klanten en prospects een nauwere band met jouw merk opbouwen. Kijk op Anglers.nl voor meer informatie om samen met allround marketeers aan de slag te gaan met het opzetten van jouw online marketingstrategie.

Meer blogs

Leave a Comment