Hoe laat je je bedrijf opvallen als de concurrentie groot is?

No Comments

Het is niet altijd gemakkelijk om ondernemer te zijn in de huidige tijd. Steeds meer mensen staan op als zelfstandig ondernemer. Hierdoor zien we dat de concurrentiestrijd ook steeds groter wordt. Zeker als het gaat om producten en diensten die veelvuldig aangeboden worden. Hoe zorg je er dan voor dat jouw bedrijf opvalt? Er misschien wel met kop en schouders bovenuit steekt? In dit artikel geven we enkele tips die hierbij kunnen helpen. 

Investeer in zowel offline als online marketing 

Marketing is uiteraard onmisbaar om je bedrijf op de kaart te zetten. In deze tijd zien we echter dat veel ondernemers hun pijlen volledig richten op online marketing. Maar wist je dat offline marketing minstens zo belangrijk kan zijn? Als deze twee in harmonie met elkaar samenwerken, levert dat gegarandeerd de beste resultaten op. Maar dan moet er dus wel in beide geïnvesteerd worden. 


Bij online marketing denk je vooral aan SEO-gerelateerde zaken die bijdragen aan een hogere positie binnen de zoekmachines. Bij offline marketing kun je bijvoorbeeld denken aan het reclamemateriaal van https://3tac.nl/. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor het maken van reclameborden, gevelreclame en zelfs bewegwijzering in een pand. 


Door zowel offline als online marketing te gebruiken, zorg je ervoor dat de gehele doelgroep bereikt kan worden. Wees je ervan bewust dat veel mensen over internet beschikken, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Zeker niet wanneer je een oudere generatie probeert te bereiken. Deze mensen bereik je dus weer beter middels offline reclame. Je kunt offline reclame ook inzetten om mensen op de hoogte te stellen van digitale mogelijkheden. Op die manier kunnen deze twee elkaar zeker versterken. 

Wil je extra investeren in offline marketing? Schakel dan een professioneel bedrijf in om het materiaal voor je te maken. Zorg er tegelijkertijd voor dat je extra opvalt in vergelijking met andere bedrijven. Gebruik bijvoorbeeld neonverlichting om de reclame beter zichtbaar te maken. 

Ken je doelgroep 


Weet jij eigenlijk wel wie jouw doelgroep is? Het is onmogelijk om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten als je niet precies weet voor wie je zichtbaar wilt zijn. Daarom is het belangrijk dat je echt weet te vertellen wie jouw doelgroep is. Wat is de leeftijd van de potentiële klanten die je wilt bereiken? Waar zijn ze naar op zoek? Zijn er andere dingen die je opvallen als je aan deze groep denkt? Op basis van deze informatie is het veel gemakkelijker om je producten en diensten te optimaliseren en je marketingcampagne waar nodig aan te passen. 

Onderscheid jezelf van de rest 


Wat zorgt ervoor dat jouw bedrijf anders is dan al die andere bedrijven? Misschien verkopen jullie wel dezelfde soort producten of bied je dezelfde diensten aan, maar wat zou je zeggen als iemand je vraagt waarom ze juist voor jouw bedrijf moeten kiezen? Het is belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt onderscheiden van de rest. Misschien hanteer je wel een bijzondere productiewijze, gebruik je ander soort materialen of werk je extra duurzaam. Dit zijn allemaal dingen waardoor jouw bedrijf de voorkeur kan krijgen boven de concurrent. 

Meer blogs

No Comments

Leave a Comment