Wat is zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het optimaliseren van een site op bepaalde zoekacties, zodat de website zo hoog mogelijk in de resultaten van een zoekmachine wordt getoond. Dit kan door pagina's aan te laten sluiten bij de zoekvraag in zoekmachines, bijvoorbeeld door de tekst te schrijven die gericht is op een bepaalde zoekvraag.

 

Bij zoekmachine optimalisatie is het bij de opbouw van een site belangrijk rekening te houden met hoe en zoekmachine precies werkt. Dit wordt ook wel het algoritme genoemd. Een ander belangrijk onderdeel is de populariteit van de website. Google definieert populariteit als het aantal links dat van externe sites naar de site gemaakt zijn. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Als iemand de moeite heeft genomen om een link naar je site te plaatsen, wordt dit gezien als een aanbeveling. Als er bijvoorbeeld op een zoekwoord wordt gezocht en er zijn een paar duizend resultaten, zal Google de volgorde waarin deze getoond wordt in belangrijkste mate laten afhangen van de populariteit.

 

Zoekmachine optimalisatie is een breed georiënteerde activiteit, die veel up-to-date kennis van zoekmachines, technische kennis, schrijfskills en marketingkills vereist. Het resultaat, de vermelding in de resultatenlijst, noemen we 'organische resultaten'.

 

Naast tekst bevatten webpagina's ook andere soorten informatie. Zo moet worden gedacht aan video's, afbeeldingen, nieuwsberichten, tweets en blogs.

Zoekmachines hebben voor deze informatie ook technieken ontwikkeld. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel search engine optimization (SEO) genoemd.

Vertel ons over je project.

Laat ons je helpen met het groeien van je online vindbaarheid!

Totaal Online Marketing. Je bedrijf waar je je online activiteiten kunt uitbesteden tegen een relatief laag  bedrag. Ben je klaar om te beginnen?

Meningen van klanten

Bekijk alle meningen