Linkbuilding, de 10 beste manieren!

4 Comments

Als je bezig bent met het verhogen van je positie heb je het woord linkbuilding vast weleens gehoord. Linkbuilding betekent dat je links gaat verzamelen van andere websites. Wanneer een website een link naar je website plaatst die relevant is aan je onderwerp en daarnaast kwalitatief goed is, brengt dit je een hogere positie in Google. Dit komt omdat Google veronderstelt dat uw website interessant is en een goede content bevat.

Linkbuilding

Is linkbuilding nog belangrijk in 2019?

Het verzamelen van links van je website speelt nog steeds een belangrijke rol. Linkbuilding staat nog steeds in de top 3 van de meest invloedrijke manieren om je positie in Google te verbeteren. Vroeger, voor de updates van Google, draaide het om het aantal externe links die leiden naar je website. Hierdoor verzamelden websites en webshops links die irrelevant waren aan het onderwerp of waarvan de kwaliteit zeer laag was.

Sinds 2013 is dit veranderd. Tegenwoordig draait het niet meer om het aantal links, maar om de kwaliteit van de links. Wanneer een website een externe link plaatst naar je website die relevant en kwalitatief goed is, ziet Google dit als een teken dat het om een goede website gaat. Als het vaker voorkomt dat een externe link geplaatst wordt naar je website, ziet Google dit als een reden om je hoger te plaatsen in Google.  Zoekmachines zoals Google willen de bezoeker kwalitatief goede websites tonen die passen bij de zoekopdracht.

Hoe doet u aan linkbuilding?

De bedoeling van linkbuilding is dat je links gaat verzamelen van verschillende externe websites. Dit doe je door webmasters te mailen met hierin de vraag of zij een link willen plaatsen naar je website. Het nadeel is dat de webmasters dit meestal niet doen zonder tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld een linkruil zijn, door dus een link terug te plaatsen, door het betalen van een vergoeding of het aanbieden van een dienst of product.

Natuurlijke linkbuilding

Google wordt steeds slimmer in het achterhalen van links. Google wilt dat een website een natuurlijk linkprofiel heeft met links van kwalitatief goede websites, die zelf geplaatst zijn door de webmaster. Indien je linkbuilding verkeert aanpakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw vindbaarheid in Google. Je posities kunnen minder worden of in het ergste geval kunt u uit Google worden gezet. Om deze reden is het belangrijk om goed na te denken over uw linkbuilding strategie.

startpagina linkbuilden

Hoe weet ik of een website betrouwbaar en kwalitatief goed is?

De meeste personen die gebruik maken van linkbuilding, kiezen voor startpagina’s. Dit is een manier om gemakkelijk links te verzamelen van andere websites. Het nadeel is dat deze pagina’s vaak helemaal vol staan met links en de betrouwbaarheid laag is.  Andere linkbuilders kiezen voor artikelwebsites. Dit zijn websites die helemaal vol worden gezet met artikelen puur om links te verzamelen. Deze websites kunnen je posities verbeteren, maar hebben minder waarde dan een link die wordt geplaatst door een webmaster van een kwalitatief goede website.

Wij maken gebruik van verschillende linkbuilding-tools. Een voorbeeld hoe wij websites beoordelen is via een gratis programma genaamd “MOZ” (kan ook betaald).  Via dit programma kun je zien wat de domein authority en de page authority is. Hoe hoger de score, hoe kwalitatief beter de website is.

De page authority staat voor de waarde van de pagina die ingevoerd is, de domein authority staat voor de totale waarde van het domein.

linkbuilding MOZ

 

Op deze website staat ook de “SPAM-score” vermeld. Hoe hoger de spam-score, hoe slechter de website is. Wij zelf pakken geen websites die een hogere spam-score hebben dan 5.

Wat je ook gelijk kunt zien (deels in de gratis versie) zijn de backlinks van de website, met de spam score en de PA en DA. Op deze manier kunt u weer aan nieuwe backlinks komen.

Een ander betaald programma waarvan wij gebruik maken is “Majestic” Met dit programma kunt u de trust en citation flow zien.  Hoe meer links u krijgt naar uw website, hoe hoger de citation flow.  De trust flow gaat over de betrouwbaarheid van de links.

linkbuilden majestic

Linkbuilding in 2019

Linkbuilding wordt steeds lastiger. Doordat Google steeds slimmer wordt werken de startpaginalinks en artikelwebsites steeds minder. Het is nog wel van toegevoegde waarde als je het op de juiste manier doet. De vraag of linkbuilding nog werkt in 2019 kan hiermee positief beantwoord worden. Het werkt wel, maar het kost meer tijd en moeite. Het is lastig om een link te krijgen van een kwalitatief goede website die natuurlijk overkomt.

Linkbuilding tips

Hoewel de linkbuilding tegenwoordig niet makkelijk is, zijn er wel bepaalde toegestane SEO-technieken  die eenvoudig zijn om uit te voeren, zonder aanzienlijke inspanningen of uitgaven.

1. Vragen om backlinks

Een goede manier om te beginnen met linkbuilding is het vragen van backlinks aan anderen. Dit kunnen vrienden, familie, collega’s, klanten of mensen zijn die een blog hebben. Vraag of ze een link willen plaatsen in de inhoud, in plaats van in de voettekst of zijbalk. Houdt er wel rekening mee dat de link geplaatst wordt op een website die relevant is met uw onderwerp. Als dit niet het geval is kan de geplaatste link weinig effect hebben of zelfs schadelijk.

2. Schrijf zeer goede en unieke content. 

Een andere manier van links verzamelen zonder linkbuilding, is het verdienen van links. Dit kunt u doen door zeer goede en unieke content te schrijven. De doel van Google, net zoals elk ander bedrijf, is geld verdienen. Daarom is het voor Google belangrijk dat de bezoeker een goede ervaring beleeft en het juiste antwoordt krijgt bij zijn zoekopdracht. Als Google dit niet doet, kunnen de bezoekers kiezen voor een andere zoekmachine.

Wat wordt er bedoelt met goede inhoudt voor google?

Indien we het hebben over de content is onderstaande van belang:

 • Vindbaarheid
 • Wenselijkheid
 • Nuttigheid
 • Geloofwaardigheid
 • Waardevolheid

Naast deze content onderdelen kijkt Google ook naar de technische kenmerken van uw website. Door een goede technische website wordt de klantenbeleving van de bezoeker beter. Hierbij kunt je denken aan de snelheid, vormgeving, navigatie en zoekwoordendichtheid van je website. Ook kijkt Google naar wat de bezoeker doet op uw website en hoe lang.

3. Begin met een blog

Dit gaat niet over een blog met één bericht en één link. Dat is zonde van de tijd en het kan zelfs zorgen dat uw positie in Google minder wordt. Het gaat over actief bloggen. Schrijf regelmatig een bericht. Deze blog moet zich richten op jouw branche en bezoekers. In het begin is het een grote investering, maar op den duur zal dit waarschijnlijk winst op leveren. Het is belangrijk dat de informatie die op de website staat relevant, nuttig en goed is.

4.  Bouw relaties op

Om goed te zijn in linkbuilding, moet je relaties opbouwen. Er zijn veel verschillende manieren om deze relaties op te bouwen. Hierbij kunt u het beste beginnen aan niche-gerelateerde community ‘s zoals bijvoorbeeld forums, blogs en sociale mediagroepen.

De eerste stap bij deze tip is om bijdragen te leveren aan relevante opmerkingen en berichten. Zorg ervoor dat je contextuele waarde toevoegt aan discussies.

Door actief deel te nemen aan deze forums kun je niet alleen links winnen en meer bezoekers, je blijft ook op de hoogte van de nieuwste trends. Door actief te zijn op forums kom je in aanraking met personen die dezelfde interesses delen.

5. Geef reviews aan bedrijven

Gebruik maken van reviews aan bedrijven is een win-win situatie. Het bedrijf krijgt een review waardoor potentiële klanten vertrouwen krijgen in het bedrijf. Aan de andere kant is dit een goede kans om een backlink te plaatsen. Het voordeel van deze techniek is dat de kans groter is dat het slaagt dan een standaard aanvraag voor een link.

6. Schrijf een goed bericht voor een blog.

Er zijn genoeg websites die gratis een bericht willen plaatsen van jouw geschreven tekst. Als je dit wilt gaan doen moet je rekening houden met het volgende:

 • Het onderwerp van de blog/bericht past bij je website;
 • De kwaliteit van het bericht is professioneel en hoog;
 • Het geschreven bericht moet niet gaan over hoe goed u bent;
 • Dat de plaats waar je jou bericht plaatst een kwalitatief goede website is.

Om het vertrouwen te meten van de website kan je gebruik maken van  “MOZ”

7. Kijk naar de links van concurrenten

Met verschillende tools kunt je de linkprofiel zien van een concurrent. Als je bepaalde links ziet van hoge kwaliteit die je niet heeft, moet je proberen om ook op deze pagina’s te komen staan. Als de concurrent het gelukt is om op deze pagina te komen, waarom zou het jou dan niet lukken?

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat u kijkt naar de kwaliteit van de links. Het betekent niet dat als een concurrent die link heeft, dat het een goede link is!

Er zijn verschillende tools die u hiervoor kunt gebruiken, zoals “Spyglass” of “Majestic“. Hieronder staat een voorbeeld van Majestic.

majestic backlinks

8. Verwijderen of herstellen van dode backlinks.

Het komt regelmatig voor dat dode backlinks vermeld staan naar je website. Dit komt voor als je de locatie van je website verandert of jouw bericht verandert (permalink). In beide gevallen zal deze link verwijzen naar een 404- pagina. Deze dode links kun je checken via “Deadlinkchecker

broken link checker

Het is belangrijk om deze dode backlinks te herstellen. Dit kun je doen door een omleiding te realiseren naar de desbetreffende pagina waar die link heen zou moeten gaan (301 redirects). Voor de personen die geen website kennis hebben en gebruik maken van WordPress, kunnen hiervoor een plug-in installeren, genaamd “rejection

9. Vraag om een backlink op de website indien iemand schrijft over jou.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een backlink te krijgen. Indien iemand al een artikel heeft geschreven over jouw website (bijvoorbeeld product of dienst), maar er staat nog geen backlink bij, vraag dan de webmaster om een link toe te voegen. Meestal is een mail sturen naar de schrijver al voldoende om een vermelding te krijgen.

10. Lijsten

Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen van lijsten houden. Deze top 12 tips voor linkbuilding is hiervan een voorbeeld. Als u een leuke lijst maakt met tips, is de kans groter dat bezoekers er op klikken en lezen. Waarop zou u klikken?

 1. “Linkbuilding is het belangrijk?”
 2. ” De 12 beste linkbuilding tips”

In de meeste gevallen zouden de mensen voor optie 2 kiezen.

Conclusie linkbuilding

Zoals Google zelf zegt is de beste manier om links te verzamelen door kwalitatieve en een unieke content te schrijven waardoor andere websites zelf links gaan plaatsen naar uw website. Helaas blijkt dit in de praktijk lastig te zijn. Daarom is het toch belangrijk om aan linkbuilding te doen. Het is wel belangrijk om het te laten zien als een natuurlijke link, omdat het zo lijkt dat uw website een waardevolle toevoeging is aan het internet.

Mijn advies is om de focus te laten liggen op de content die je schrijft. Dit kan er voor zorgen dat websites vanzelf links plaatsen naar uw website. Indien dit niet van toepassing is, kun je beginnen met linkbuilding. Het is dan wel belangrijk dat de link er uit ziet als een natuurlijke link van een betrouwbare website.

Omdat links verzamelen in de praktijk vaak moeilijk is en  kost veel tijd kost,  kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact op met “Totaalonlinemarketing” of vraag een offerte aan!

Meer blogs

4 Comments
 1. Pingback: buy propecia singapore

 2. Pingback: propecia cheapest uk

 3. Pingback: revatio

 4. Pingback: viagra

 5. Pingback: how does ivermectin work

 6. Pingback: purchase ivermectin

 7. Pingback: ivermectin 500ml

 8. Pingback: 1causing

 9. Pingback: buy ivermectin canada

 10. Pingback: ivermectin 3mg tablets

 11. Pingback: ivermectin 24 mg

 12. Pingback: generic ivermectin

 13. Pingback: when will cialis be generic

 14. Pingback: ivermectin lotion

 15. Pingback: ivermectin human use

 16. Pingback: ivermectin tablet online

 17. Pingback: ivermectin 0.08

 18. Pingback: ivermectin tablets for sale

 19. Pingback: where to buy ivermectine us

 20. Pingback: ivermectine sans ordonnance

 21. Pingback: where to buy ivermectin online

 22. Pingback: ivermectin cream canada cost

 23. Pingback: invermectin

 24. Pingback: luckyland slots sign in

 25. Pingback: cost of ivermectin pill

 26. Pingback: ivermectin history

 27. Pingback: ivermectina dosis

 28. Pingback: dengue ivermectin

 29. Pingback: ivermectin india

 30. Pingback: lasix online purchase

 31. Pingback: cheap furosemide

 32. Pingback: stromectol 3mg

 33. Pingback: ivermectin for cattle

 34. Pingback: prescriptions ciprofloxacin

 35. Pingback: cephalexin uti

 36. Pingback: cefdinir antibiotics

 37. Pingback: ivermectin 1 cream

 38. Pingback: zithromax generation

 39. Pingback: ciprofloxacin tendonitis

 40. Pingback: merck and ivermectin

 41. Pingback: ivermectin tabletten für menschen kaufen

 42. Pingback: ivermectin news

 43. Pingback: buy liquid ivermectin

 44. Pingback: online casino real money free bonus

 45. Pingback: cialis no prescription

 46. Pingback: ivermectin mexico

 47. Pingback: cephalexin dogs

 48. Pingback: cialis online

 49. Pingback: cialis walmart

 50. Pingback: viagra kaufen

 51. Pingback: buy accutane online singapore

 52. Pingback: real money casinos online

 53. Pingback: where to buy ivermectin pills

 54. Pingback: cialis online pharmacy

 55. Pingback: generic ivermectin

 56. Pingback: borgata free casino slots

 57. Pingback: sildenafil goodrx

 58. Pingback: sildenafil over the counter

 59. Pingback: casino real money

 60. Pingback: generic cialis tadalafil

 61. Pingback: steroid side effects

 62. Pingback: cheapest generic viagra

 63. Pingback: stromectol amazon

 64. Pingback: viagra cialis

 65. Pingback: how does cialis work

 66. Pingback: generic cialis over the counter

 67. Pingback: buy generic cialis no prescription

 68. Pingback: merck antiviral covid pill

 69. Pingback: generic tadalafil without prescription

 70. Pingback: cost prednisone 20mg

 71. Pingback: prednisone 20mg nebenwirkungen

 72. Pingback: tadalafil generic availability

 73. Pingback: tadalafil prix

 74. Pingback: tadalafil otc

 75. Pingback: price of sildenafil tablets

 76. Pingback: how to buy sildenafil pills

 77. Pingback: side effects of ivermectin in humans

 78. Pingback: cialis com

 79. Pingback: generic sildenafil pills

 80. Pingback: best price for cialis

 81. Pingback: tadalafil 20mg

 82. Pingback: tadalafil tablets 80 mg

 83. Pingback: buy tadalafil

 84. Pingback: ivermectin withdrawal time

 85. Pingback: lasix 12

 86. Pingback: viagra kopen bij kruidvat

 87. Pingback: levitra vs cialis

 88. Pingback: sildenafila

 89. Pingback: oral ivermectin cost

 90. Pingback: ivermectin cost canada

 91. Pingback: cheapest tadalafil

 92. Pingback: cialis online pharmacy

 93. Pingback: order prednisone 20mg sale

 94. Pingback: purchase ivermectin

 95. Pingback: ivermectin in india

 96. Pingback: ignition poker issues

 97. Pingback: ivermectin uk

 98. Pingback: ivermectin price

 99. Pingback: how to get ivermectin

 100. Pingback: Anoniem

 101. Pingback: Anoniem

 102. Pingback: olumiant lilly

 103. Pingback: Anoniem

 104. Pingback: aralen uk

 105. Pingback: molnupiravir price

 106. Pingback: tizanidine 4mg

 107. Pingback: molnupiravir tablet

 108. Pingback: buy 10 clomid pills

 109. Pingback: buy clomid india

 110. Pingback: ivermectin no prescription

 111. Pingback: viagra connect usa

 112. Pingback: how long does cialis take to work 20mg

 113. Pingback: cheapest generic cialis online

 114. Pingback: viagra challenge

 115. Pingback: mobviagrweb.com

 116. Pingback: sildenafil prices

 117. Pingback: over the counter generic sildenafil

 118. Pingback: tadalafil generic

 119. Pingback: buy viagra over the counter uk

 120. Pingback: stromectol sulfate for sale

 121. Pingback: hydroxychloroquine for sale in canada

 122. Pingback: cialis usa prescription

 123. Pingback: rx coupons for prescriptions

 124. Pingback: best price for real viagra

 125. Pingback: 100 mg sildenafil cost

 126. Pingback: dosage for ivermectin

 127. Pingback: praziquantel price

 128. Pingback: how to take ivermectin orally

 129. Pingback: cialis side effects vision

 130. Pingback: dapoxetine fda approval

 131. Pingback: side effects for ivermectin

 132. Pingback: can you take viagra while on lisinopril

 133. Pingback: stromectol during breastfeeding

 134. Pingback: what is ivermectin derived from

 135. Pingback: zithromax lyme

 136. Pingback: pig wormer ivermectin

 137. Pingback: what is ivermectin 3 mg used for

 138. Pingback: can you buy ventolin online

 139. Pingback: selamectin vs ivermectin

 140. Pingback: can i shower after taking ivermectin?

 141. Pingback: tractor supply ivermectin for dogs

 142. Pingback: ivermectin dosage for head lice

 143. Pingback: ivermectin tablets cost

 144. Pingback: stromectol for ulcer

 145. Pingback: generic cialis online no prescription

 146. Pingback: is it safe to buy prednisone online

 147. Pingback: stromectol for impetigo

 148. Pingback: deltasone for tonsillitis

 149. Pingback: what is duloxetine hcl dr 60 mg capsule

 150. Pingback: 1

 151. Pingback: vyvanse and lexapro

 152. Pingback: ivermectin dosage

 153. Pingback: atorvastatin and weight loss

 154. Pingback: spironolactone vs hydrochlorothiazide

 155. Pingback: duloxetine [cymbalta] adhd

 156. Pingback: escitalopram and atarax interaction

 157. Pingback: quetiapine and xanax

 158. Pingback: zoloft vs prozac

 159. Pingback: ivermectin for lymphatic filariasis

 160. Pingback: fluoxetine hcl 20 mg

 161. Pingback: difference between omeprazole and omeprazole magnesium

 162. Pingback: lipitor reviews

 163. Pingback: side effect of norvasc

 164. Pingback: plaquenil trihydrate capsules 200mg

 165. Pingback: what is in priligy

 166. Pingback: ivermectil samples for physicians office

 167. Pingback: regcialist.com

 168. Pingback: viagra online without prescription

 169. Pingback: pharmacy technician practice test online free

 170. Pingback: viagra and blood pressure

 171. Pingback: online pharmacy tech schools

 172. Pingback: does insurance cover cialis

 173. Pingback: viagra super force

 174. Pingback: online order medicine

 175. Pingback: mint hydroxychloroquine side effects

 176. Pingback: hydroxychloroquine for cancer in humans

 177. Pingback: hydroxychloroquine sulfate 200mg tablets

 178. Pingback: hydroxychloroquine sulfate australia

 179. Beantwoorden

  Goed artikel en goede tips. Vooral die van gebroken/foute backlinks herstellen is een goed idee. Dat is lang geleden dat ik dat namelijk heb gedaan. Wie weet helpt het al veel 😉

Leave a Comment