Linkbuilding, de 10 beste manieren!

4 Comments

Als je bezig bent met het verhogen van je positie heb je het woord linkbuilding vast weleens gehoord. Linkbuilding betekent dat je links gaat verzamelen van andere websites. Wanneer een website een link naar je website plaatst die relevant is aan je onderwerp en daarnaast kwalitatief goed is, brengt dit je een hogere positie in Google. Dit komt omdat Google veronderstelt dat uw website interessant is en een goede content bevat.

Linkbuilding

Is linkbuilding nog belangrijk in 2019?

Het verzamelen van links van je website speelt nog steeds een belangrijke rol. Linkbuilding staat nog steeds in de top 3 van de meest invloedrijke manieren om je positie in Google te verbeteren. Vroeger, voor de updates van Google, draaide het om het aantal externe links die leiden naar je website. Hierdoor verzamelden websites en webshops links die irrelevant waren aan het onderwerp of waarvan de kwaliteit zeer laag was.

Sinds 2013 is dit veranderd. Tegenwoordig draait het niet meer om het aantal links, maar om de kwaliteit van de links. Wanneer een website een externe link plaatst naar je website die relevant en kwalitatief goed is, ziet Google dit als een teken dat het om een goede website gaat. Als het vaker voorkomt dat een externe link geplaatst wordt naar je website, ziet Google dit als een reden om je hoger te plaatsen in Google.  Zoekmachines zoals Google willen de bezoeker kwalitatief goede websites tonen die passen bij de zoekopdracht.

Hoe doet u aan linkbuilding?

De bedoeling van linkbuilding is dat je links gaat verzamelen van verschillende externe websites. Dit doe je door webmasters te mailen met hierin de vraag of zij een link willen plaatsen naar je website. Het nadeel is dat de webmasters dit meestal niet doen zonder tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld een linkruil zijn, door dus een link terug te plaatsen, door het betalen van een vergoeding of het aanbieden van een dienst of product.

Natuurlijke linkbuilding

Google wordt steeds slimmer in het achterhalen van links. Google wilt dat een website een natuurlijk linkprofiel heeft met links van kwalitatief goede websites, die zelf geplaatst zijn door de webmaster. Indien je linkbuilding verkeert aanpakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw vindbaarheid in Google. Je posities kunnen minder worden of in het ergste geval kunt u uit Google worden gezet. Om deze reden is het belangrijk om goed na te denken over uw linkbuilding strategie.

startpagina linkbuilden

Hoe weet ik of een website betrouwbaar en kwalitatief goed is?

De meeste personen die gebruik maken van linkbuilding, kiezen voor startpagina’s. Dit is een manier om gemakkelijk links te verzamelen van andere websites. Het nadeel is dat deze pagina’s vaak helemaal vol staan met links en de betrouwbaarheid laag is.  Andere linkbuilders kiezen voor artikelwebsites. Dit zijn websites die helemaal vol worden gezet met artikelen puur om links te verzamelen. Deze websites kunnen je posities verbeteren, maar hebben minder waarde dan een link die wordt geplaatst door een webmaster van een kwalitatief goede website.

Wij maken gebruik van verschillende linkbuilding-tools. Een voorbeeld hoe wij websites beoordelen is via een gratis programma genaamd “MOZ” (kan ook betaald).  Via dit programma kun je zien wat de domein authority en de page authority is. Hoe hoger de score, hoe kwalitatief beter de website is.

De page authority staat voor de waarde van de pagina die ingevoerd is, de domein authority staat voor de totale waarde van het domein.

linkbuilding MOZ

 

Op deze website staat ook de “SPAM-score” vermeld. Hoe hoger de spam-score, hoe slechter de website is. Wij zelf pakken geen websites die een hogere spam-score hebben dan 5.

Wat je ook gelijk kunt zien (deels in de gratis versie) zijn de backlinks van de website, met de spam score en de PA en DA. Op deze manier kunt u weer aan nieuwe backlinks komen.

Een ander betaald programma waarvan wij gebruik maken is “Majestic” Met dit programma kunt u de trust en citation flow zien.  Hoe meer links u krijgt naar uw website, hoe hoger de citation flow.  De trust flow gaat over de betrouwbaarheid van de links.

linkbuilden majestic

Linkbuilding in 2019

Linkbuilding wordt steeds lastiger. Doordat Google steeds slimmer wordt werken de startpaginalinks en artikelwebsites steeds minder. Het is nog wel van toegevoegde waarde als je het op de juiste manier doet. De vraag of linkbuilding nog werkt in 2019 kan hiermee positief beantwoord worden. Het werkt wel, maar het kost meer tijd en moeite. Het is lastig om een link te krijgen van een kwalitatief goede website die natuurlijk overkomt.

Linkbuilding tips

Hoewel de linkbuilding tegenwoordig niet makkelijk is, zijn er wel bepaalde toegestane SEO-technieken  die eenvoudig zijn om uit te voeren, zonder aanzienlijke inspanningen of uitgaven.

1. Vragen om backlinks

Een goede manier om te beginnen met linkbuilding is het vragen van backlinks aan anderen. Dit kunnen vrienden, familie, collega’s, klanten of mensen zijn die een blog hebben. Vraag of ze een link willen plaatsen in de inhoud, in plaats van in de voettekst of zijbalk. Houdt er wel rekening mee dat de link geplaatst wordt op een website die relevant is met uw onderwerp. Als dit niet het geval is kan de geplaatste link weinig effect hebben of zelfs schadelijk.

2. Schrijf zeer goede en unieke content. 

Een andere manier van links verzamelen zonder linkbuilding, is het verdienen van links. Dit kunt u doen door zeer goede en unieke content te schrijven. De doel van Google, net zoals elk ander bedrijf, is geld verdienen. Daarom is het voor Google belangrijk dat de bezoeker een goede ervaring beleeft en het juiste antwoordt krijgt bij zijn zoekopdracht. Als Google dit niet doet, kunnen de bezoekers kiezen voor een andere zoekmachine.

Wat wordt er bedoelt met goede inhoudt voor google?

Indien we het hebben over de content is onderstaande van belang:

 • Vindbaarheid
 • Wenselijkheid
 • Nuttigheid
 • Geloofwaardigheid
 • Waardevolheid

Naast deze content onderdelen kijkt Google ook naar de technische kenmerken van uw website. Door een goede technische website wordt de klantenbeleving van de bezoeker beter. Hierbij kunt je denken aan de snelheid, vormgeving, navigatie en zoekwoordendichtheid van je website. Ook kijkt Google naar wat de bezoeker doet op uw website en hoe lang.

3. Begin met een blog

Dit gaat niet over een blog met één bericht en één link. Dat is zonde van de tijd en het kan zelfs zorgen dat uw positie in Google minder wordt. Het gaat over actief bloggen. Schrijf regelmatig een bericht. Deze blog moet zich richten op jouw branche en bezoekers. In het begin is het een grote investering, maar op den duur zal dit waarschijnlijk winst op leveren. Het is belangrijk dat de informatie die op de website staat relevant, nuttig en goed is.

4.  Bouw relaties op

Om goed te zijn in linkbuilding, moet je relaties opbouwen. Er zijn veel verschillende manieren om deze relaties op te bouwen. Hierbij kunt u het beste beginnen aan niche-gerelateerde community ‘s zoals bijvoorbeeld forums, blogs en sociale mediagroepen.

De eerste stap bij deze tip is om bijdragen te leveren aan relevante opmerkingen en berichten. Zorg ervoor dat je contextuele waarde toevoegt aan discussies.

Door actief deel te nemen aan deze forums kun je niet alleen links winnen en meer bezoekers, je blijft ook op de hoogte van de nieuwste trends. Door actief te zijn op forums kom je in aanraking met personen die dezelfde interesses delen.

5. Geef reviews aan bedrijven

Gebruik maken van reviews aan bedrijven is een win-win situatie. Het bedrijf krijgt een review waardoor potentiële klanten vertrouwen krijgen in het bedrijf. Aan de andere kant is dit een goede kans om een backlink te plaatsen. Het voordeel van deze techniek is dat de kans groter is dat het slaagt dan een standaard aanvraag voor een link.

6. Schrijf een goed bericht voor een blog.

Er zijn genoeg websites die gratis een bericht willen plaatsen van jouw geschreven tekst. Als je dit wilt gaan doen moet je rekening houden met het volgende:

 • Het onderwerp van de blog/bericht past bij je website;
 • De kwaliteit van het bericht is professioneel en hoog;
 • Het geschreven bericht moet niet gaan over hoe goed u bent;
 • Dat de plaats waar je jou bericht plaatst een kwalitatief goede website is.

Om het vertrouwen te meten van de website kan je gebruik maken van  “MOZ”

7. Kijk naar de links van concurrenten

Met verschillende tools kunt je de linkprofiel zien van een concurrent. Als je bepaalde links ziet van hoge kwaliteit die je niet heeft, moet je proberen om ook op deze pagina’s te komen staan. Als de concurrent het gelukt is om op deze pagina te komen, waarom zou het jou dan niet lukken?

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat u kijkt naar de kwaliteit van de links. Het betekent niet dat als een concurrent die link heeft, dat het een goede link is!

Er zijn verschillende tools die u hiervoor kunt gebruiken, zoals “Spyglass” of “Majestic“. Hieronder staat een voorbeeld van Majestic.

majestic backlinks

8. Verwijderen of herstellen van dode backlinks.

Het komt regelmatig voor dat dode backlinks vermeld staan naar je website. Dit komt voor als je de locatie van je website verandert of jouw bericht verandert (permalink). In beide gevallen zal deze link verwijzen naar een 404- pagina. Deze dode links kun je checken via “Deadlinkchecker

broken link checker

Het is belangrijk om deze dode backlinks te herstellen. Dit kun je doen door een omleiding te realiseren naar de desbetreffende pagina waar die link heen zou moeten gaan (301 redirects). Voor de personen die geen website kennis hebben en gebruik maken van WordPress, kunnen hiervoor een plug-in installeren, genaamd “rejection

9. Vraag om een backlink op de website indien iemand schrijft over jou.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een backlink te krijgen. Indien iemand al een artikel heeft geschreven over jouw website (bijvoorbeeld product of dienst), maar er staat nog geen backlink bij, vraag dan de webmaster om een link toe te voegen. Meestal is een mail sturen naar de schrijver al voldoende om een vermelding te krijgen.

10. Lijsten

Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen van lijsten houden. Deze top 12 tips voor linkbuilding is hiervan een voorbeeld. Als u een leuke lijst maakt met tips, is de kans groter dat bezoekers er op klikken en lezen. Waarop zou u klikken?

 1. “Linkbuilding is het belangrijk?”
 2. ” De 12 beste linkbuilding tips”

In de meeste gevallen zouden de mensen voor optie 2 kiezen.

Conclusie linkbuilding

Zoals Google zelf zegt is de beste manier om links te verzamelen door kwalitatieve en een unieke content te schrijven waardoor andere websites zelf links gaan plaatsen naar uw website. Helaas blijkt dit in de praktijk lastig te zijn. Daarom is het toch belangrijk om aan linkbuilding te doen. Het is wel belangrijk om het te laten zien als een natuurlijke link, omdat het zo lijkt dat uw website een waardevolle toevoeging is aan het internet.

Mijn advies is om de focus te laten liggen op de content die je schrijft. Dit kan er voor zorgen dat websites vanzelf links plaatsen naar uw website. Indien dit niet van toepassing is, kun je beginnen met linkbuilding. Het is dan wel belangrijk dat de link er uit ziet als een natuurlijke link van een betrouwbare website.

Omdat links verzamelen in de praktijk vaak moeilijk is en  kost veel tijd kost,  kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact op met “Totaalonlinemarketing” of vraag een offerte aan!

Meer blogs

4 Comments
 1. Pingback: how does ivermectin work

 2. Pingback: purchase ivermectin

 3. Pingback: ivermectin 500ml

 4. Pingback: 1causing

 5. Pingback: buy ivermectin canada

 6. Pingback: ivermectin 3mg tablets

 7. Pingback: ivermectin 24 mg

 8. Pingback: generic ivermectin

 9. Pingback: when will cialis be generic

 10. Pingback: ivermectin lotion

 11. Pingback: ivermectin human use

 12. Pingback: ivermectin tablet online

 13. Pingback: ivermectin 0.08

 14. Pingback: ivermectin tablets for sale

 15. Pingback: where to buy ivermectine us

 16. Pingback: ivermectine sans ordonnance

 17. Pingback: where to buy ivermectin online

 18. Pingback: ivermectin cream canada cost

 19. Pingback: invermectin

 20. Pingback: luckyland slots sign in

 21. Pingback: cost of ivermectin pill

 22. Pingback: ivermectin history

 23. Pingback: ivermectina dosis

 24. Pingback: dengue ivermectin

 25. Pingback: ivermectin india

 26. Pingback: lasix online purchase

 27. Pingback: cheap furosemide

 28. Pingback: stromectol 3mg

 29. Pingback: ivermectin for cattle

 30. Pingback: prescriptions ciprofloxacin

 31. Pingback: cephalexin uti

 32. Pingback: cefdinir antibiotics

 33. Pingback: ivermectin 1 cream

 34. Pingback: zithromax generation

 35. Pingback: ciprofloxacin tendonitis

 36. Pingback: merck and ivermectin

 37. Pingback: ivermectin tabletten für menschen kaufen

 38. Pingback: ivermectin news

 39. Pingback: buy liquid ivermectin

 40. Pingback: online casino real money free bonus

 41. Pingback: cialis no prescription

 42. Pingback: ivermectin mexico

 43. Pingback: cephalexin dogs

 44. Pingback: cialis online

 45. Pingback: cialis walmart

 46. Pingback: viagra kaufen

 47. Pingback: buy accutane online singapore

 48. Pingback: real money casinos online

 49. Pingback: where to buy ivermectin pills

 50. Pingback: cialis online pharmacy

 51. Pingback: generic ivermectin

 52. Pingback: borgata free casino slots

 53. Pingback: sildenafil goodrx

 54. Pingback: sildenafil over the counter

 55. Pingback: casino real money

 56. Pingback: generic cialis tadalafil

 57. Pingback: steroid side effects

 58. Pingback: cheapest generic viagra

 59. Pingback: stromectol amazon

 60. Pingback: viagra cialis

 61. Pingback: how does cialis work

 62. Pingback: generic cialis over the counter

 63. Pingback: buy generic cialis no prescription

 64. Pingback: merck antiviral covid pill

 65. Pingback: generic tadalafil without prescription

 66. Pingback: cost prednisone 20mg

 67. Pingback: prednisone 20mg nebenwirkungen

 68. Pingback: tadalafil generic availability

 69. Pingback: tadalafil prix

 70. Pingback: tadalafil otc

 71. Pingback: price of sildenafil tablets

 72. Pingback: how to buy sildenafil pills

 73. Pingback: side effects of ivermectin in humans

 74. Pingback: cialis com

 75. Pingback: generic sildenafil pills

 76. Pingback: best price for cialis

 77. Pingback: tadalafil 20mg

 78. Pingback: tadalafil tablets 80 mg

 79. Pingback: buy tadalafil

 80. Pingback: ivermectin withdrawal time

 81. Pingback: lasix 12

 82. Pingback: viagra kopen bij kruidvat

 83. Pingback: levitra vs cialis

 84. Pingback: sildenafila

 85. Pingback: oral ivermectin cost

 86. Pingback: ivermectin cost canada

 87. Pingback: cheapest tadalafil

 88. Pingback: cialis online pharmacy

 89. Pingback: order prednisone 20mg sale

 90. Pingback: purchase ivermectin

 91. Pingback: ivermectin in india

 92. Pingback: ignition poker issues

 93. Pingback: ivermectin uk

 94. Pingback: ivermectin price

 95. Pingback: how to get ivermectin

 96. Pingback: Anoniem

 97. Pingback: Anoniem

 98. Pingback: olumiant lilly

 99. Pingback: Anoniem

 100. Pingback: aralen uk

 101. Pingback: molnupiravir price

 102. Pingback: tizanidine 4mg

 103. Pingback: molnupiravir tablet

 104. Pingback: buy 10 clomid pills

 105. Pingback: buy clomid india

 106. Pingback: ivermectin no prescription

 107. Pingback: viagra connect usa

 108. Pingback: how long does cialis take to work 20mg

 109. Pingback: cheapest generic cialis online

 110. Pingback: viagra challenge

 111. Pingback: mobviagrweb.com

 112. Pingback: sildenafil prices

 113. Pingback: over the counter generic sildenafil

 114. Pingback: tadalafil generic

 115. Pingback: buy viagra over the counter uk

 116. Pingback: stromectol sulfate for sale

 117. Pingback: hydroxychloroquine for sale in canada

 118. Pingback: cialis usa prescription

 119. Pingback: rx coupons for prescriptions

 120. Pingback: best price for real viagra

 121. Pingback: 100 mg sildenafil cost

 122. Pingback: dosage for ivermectin

 123. Pingback: praziquantel price

 124. Pingback: how to take ivermectin orally

 125. Pingback: cialis side effects vision

 126. Pingback: dapoxetine fda approval

 127. Pingback: side effects for ivermectin

 128. Pingback: can you take viagra while on lisinopril

 129. Pingback: stromectol during breastfeeding

 130. Pingback: what is ivermectin derived from

 131. Pingback: zithromax lyme

 132. Pingback: pig wormer ivermectin

 133. Pingback: what is ivermectin 3 mg used for

 134. Pingback: can you buy ventolin online

 135. Pingback: selamectin vs ivermectin

 136. Pingback: can i shower after taking ivermectin?

 137. Pingback: tractor supply ivermectin for dogs

 138. Pingback: ivermectin dosage for head lice

 139. Pingback: ivermectin tablets cost

 140. Pingback: stromectol for ulcer

 141. Pingback: generic cialis online no prescription

 142. Pingback: is it safe to buy prednisone online

 143. Pingback: stromectol for impetigo

 144. Pingback: deltasone for tonsillitis

 145. Pingback: what is duloxetine hcl dr 60 mg capsule

 146. Pingback: 1

 147. Pingback: vyvanse and lexapro

 148. Pingback: ivermectin dosage

 149. Pingback: atorvastatin and weight loss

 150. Pingback: spironolactone vs hydrochlorothiazide

 151. Pingback: duloxetine [cymbalta] adhd

 152. Pingback: escitalopram and atarax interaction

 153. Pingback: quetiapine and xanax

 154. Pingback: zoloft vs prozac

 155. Pingback: ivermectin for lymphatic filariasis

 156. Pingback: fluoxetine hcl 20 mg

 157. Pingback: difference between omeprazole and omeprazole magnesium

 158. Pingback: lipitor reviews

 159. Pingback: side effect of norvasc

 160. Pingback: plaquenil trihydrate capsules 200mg

 161. Pingback: what is in priligy

 162. Pingback: ivermectil samples for physicians office

 163. Pingback: regcialist.com

 164. Pingback: viagra online without prescription

 165. Pingback: pharmacy technician practice test online free

 166. Pingback: viagra and blood pressure

 167. Pingback: online pharmacy tech schools

 168. Pingback: does insurance cover cialis

 169. Pingback: viagra super force

 170. Pingback: online order medicine

 171. Pingback: mint hydroxychloroquine side effects

 172. Pingback: hydroxychloroquine for cancer in humans

 173. Pingback: hydroxychloroquine sulfate 200mg tablets

 174. Pingback: hydroxychloroquine sulfate australia

 175. Beantwoorden

  Goed artikel en goede tips. Vooral die van gebroken/foute backlinks herstellen is een goed idee. Dat is lang geleden dat ik dat namelijk heb gedaan. Wie weet helpt het al veel 😉

Leave a Comment