Linkbuilding, de 10 beste manieren!

4 Comments

Als je bezig bent met het verhogen van je positie heb je het woord linkbuilding vast weleens gehoord. Linkbuilding betekent dat je links gaat verzamelen van andere websites. Wanneer een website een link naar je website plaatst die relevant is aan je onderwerp en daarnaast kwalitatief goed is, brengt dit je een hogere positie in Google. Dit komt omdat Google veronderstelt dat uw website interessant is en een goede content bevat.

Linkbuilding

Is linkbuilding nog belangrijk in 2019?

Het verzamelen van links van je website speelt nog steeds een belangrijke rol. Linkbuilding staat nog steeds in de top 3 van de meest invloedrijke manieren om je positie in Google te verbeteren. Vroeger, voor de updates van Google, draaide het om het aantal externe links die leiden naar je website. Hierdoor verzamelden websites en webshops links die irrelevant waren aan het onderwerp of waarvan de kwaliteit zeer laag was.

Sinds 2013 is dit veranderd. Tegenwoordig draait het niet meer om het aantal links, maar om de kwaliteit van de links. Wanneer een website een externe link plaatst naar je website die relevant en kwalitatief goed is, ziet Google dit als een teken dat het om een goede website gaat. Als het vaker voorkomt dat een externe link geplaatst wordt naar je website, ziet Google dit als een reden om je hoger te plaatsen in Google.  Zoekmachines zoals Google willen de bezoeker kwalitatief goede websites tonen die passen bij de zoekopdracht.

Hoe doet u aan linkbuilding?

De bedoeling van linkbuilding is dat je links gaat verzamelen van verschillende externe websites. Dit doe je door webmasters te mailen met hierin de vraag of zij een link willen plaatsen naar je website. Het nadeel is dat de webmasters dit meestal niet doen zonder tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld een linkruil zijn, door dus een link terug te plaatsen, door het betalen van een vergoeding of het aanbieden van een dienst of product.

Natuurlijke linkbuilding

Google wordt steeds slimmer in het achterhalen van links. Google wilt dat een website een natuurlijk linkprofiel heeft met links van kwalitatief goede websites, die zelf geplaatst zijn door de webmaster. Indien je linkbuilding verkeert aanpakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw vindbaarheid in Google. Je posities kunnen minder worden of in het ergste geval kunt u uit Google worden gezet. Om deze reden is het belangrijk om goed na te denken over uw linkbuilding strategie.

startpagina linkbuilden

Hoe weet ik of een website betrouwbaar en kwalitatief goed is?

De meeste personen die gebruik maken van linkbuilding, kiezen voor startpagina’s. Dit is een manier om gemakkelijk links te verzamelen van andere websites. Het nadeel is dat deze pagina’s vaak helemaal vol staan met links en de betrouwbaarheid laag is.  Andere linkbuilders kiezen voor artikelwebsites. Dit zijn websites die helemaal vol worden gezet met artikelen puur om links te verzamelen. Deze websites kunnen je posities verbeteren, maar hebben minder waarde dan een link die wordt geplaatst door een webmaster van een kwalitatief goede website.

Wij maken gebruik van verschillende linkbuilding-tools. Een voorbeeld hoe wij websites beoordelen is via een gratis programma genaamd “MOZ” (kan ook betaald).  Via dit programma kun je zien wat de domein authority en de page authority is. Hoe hoger de score, hoe kwalitatief beter de website is.

De page authority staat voor de waarde van de pagina die ingevoerd is, de domein authority staat voor de totale waarde van het domein.

linkbuilding MOZ

 

Op deze website staat ook de “SPAM-score” vermeld. Hoe hoger de spam-score, hoe slechter de website is. Wij zelf pakken geen websites die een hogere spam-score hebben dan 5.

Wat je ook gelijk kunt zien (deels in de gratis versie) zijn de backlinks van de website, met de spam score en de PA en DA. Op deze manier kunt u weer aan nieuwe backlinks komen.

Een ander betaald programma waarvan wij gebruik maken is “Majestic” Met dit programma kunt u de trust en citation flow zien.  Hoe meer links u krijgt naar uw website, hoe hoger de citation flow.  De trust flow gaat over de betrouwbaarheid van de links.

linkbuilden majestic

Linkbuilding in 2019

Linkbuilding wordt steeds lastiger. Doordat Google steeds slimmer wordt werken de startpaginalinks en artikelwebsites steeds minder. Het is nog wel van toegevoegde waarde als je het op de juiste manier doet. De vraag of linkbuilding nog werkt in 2019 kan hiermee positief beantwoord worden. Het werkt wel, maar het kost meer tijd en moeite. Het is lastig om een link te krijgen van een kwalitatief goede website die natuurlijk overkomt.

Linkbuilding tips

Hoewel de linkbuilding tegenwoordig niet makkelijk is, zijn er wel bepaalde toegestane SEO-technieken  die eenvoudig zijn om uit te voeren, zonder aanzienlijke inspanningen of uitgaven.

1. Vragen om backlinks

Een goede manier om te beginnen met linkbuilding is het vragen van backlinks aan anderen. Dit kunnen vrienden, familie, collega’s, klanten of mensen zijn die een blog hebben. Vraag of ze een link willen plaatsen in de inhoud, in plaats van in de voettekst of zijbalk. Houdt er wel rekening mee dat de link geplaatst wordt op een website die relevant is met uw onderwerp. Als dit niet het geval is kan de geplaatste link weinig effect hebben of zelfs schadelijk.

2. Schrijf zeer goede en unieke content. 

Een andere manier van links verzamelen zonder linkbuilding, is het verdienen van links. Dit kunt u doen door zeer goede en unieke content te schrijven. De doel van Google, net zoals elk ander bedrijf, is geld verdienen. Daarom is het voor Google belangrijk dat de bezoeker een goede ervaring beleeft en het juiste antwoordt krijgt bij zijn zoekopdracht. Als Google dit niet doet, kunnen de bezoekers kiezen voor een andere zoekmachine.

Wat wordt er bedoelt met goede inhoudt voor google?

Indien we het hebben over de content is onderstaande van belang:

 • Vindbaarheid
 • Wenselijkheid
 • Nuttigheid
 • Geloofwaardigheid
 • Waardevolheid

Naast deze content onderdelen kijkt Google ook naar de technische kenmerken van uw website. Door een goede technische website wordt de klantenbeleving van de bezoeker beter. Hierbij kunt je denken aan de snelheid, vormgeving, navigatie en zoekwoordendichtheid van je website. Ook kijkt Google naar wat de bezoeker doet op uw website en hoe lang.

3. Begin met een blog

Dit gaat niet over een blog met één bericht en één link. Dat is zonde van de tijd en het kan zelfs zorgen dat uw positie in Google minder wordt. Het gaat over actief bloggen. Schrijf regelmatig een bericht. Deze blog moet zich richten op jouw branche en bezoekers. In het begin is het een grote investering, maar op den duur zal dit waarschijnlijk winst op leveren. Het is belangrijk dat de informatie die op de website staat relevant, nuttig en goed is.

4.  Bouw relaties op

Om goed te zijn in linkbuilding, moet je relaties opbouwen. Er zijn veel verschillende manieren om deze relaties op te bouwen. Hierbij kunt u het beste beginnen aan niche-gerelateerde community ‘s zoals bijvoorbeeld forums, blogs en sociale mediagroepen.

De eerste stap bij deze tip is om bijdragen te leveren aan relevante opmerkingen en berichten. Zorg ervoor dat je contextuele waarde toevoegt aan discussies.

Door actief deel te nemen aan deze forums kun je niet alleen links winnen en meer bezoekers, je blijft ook op de hoogte van de nieuwste trends. Door actief te zijn op forums kom je in aanraking met personen die dezelfde interesses delen.

5. Geef reviews aan bedrijven

Gebruik maken van reviews aan bedrijven is een win-win situatie. Het bedrijf krijgt een review waardoor potentiële klanten vertrouwen krijgen in het bedrijf. Aan de andere kant is dit een goede kans om een backlink te plaatsen. Het voordeel van deze techniek is dat de kans groter is dat het slaagt dan een standaard aanvraag voor een link.

6. Schrijf een goed bericht voor een blog.

Er zijn genoeg websites die gratis een bericht willen plaatsen van jouw geschreven tekst. Als je dit wilt gaan doen moet je rekening houden met het volgende:

 • Het onderwerp van de blog/bericht past bij je website;
 • De kwaliteit van het bericht is professioneel en hoog;
 • Het geschreven bericht moet niet gaan over hoe goed u bent;
 • Dat de plaats waar je jou bericht plaatst een kwalitatief goede website is.

Om het vertrouwen te meten van de website kan je gebruik maken van  “MOZ”

7. Kijk naar de links van concurrenten

Met verschillende tools kunt je de linkprofiel zien van een concurrent. Als je bepaalde links ziet van hoge kwaliteit die je niet heeft, moet je proberen om ook op deze pagina’s te komen staan. Als de concurrent het gelukt is om op deze pagina te komen, waarom zou het jou dan niet lukken?

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat u kijkt naar de kwaliteit van de links. Het betekent niet dat als een concurrent die link heeft, dat het een goede link is!

Er zijn verschillende tools die u hiervoor kunt gebruiken, zoals “Spyglass” of “Majestic“. Hieronder staat een voorbeeld van Majestic.

majestic backlinks

8. Verwijderen of herstellen van dode backlinks.

Het komt regelmatig voor dat dode backlinks vermeld staan naar je website. Dit komt voor als je de locatie van je website verandert of jouw bericht verandert (permalink). In beide gevallen zal deze link verwijzen naar een 404- pagina. Deze dode links kun je checken via “Deadlinkchecker

broken link checker

Het is belangrijk om deze dode backlinks te herstellen. Dit kun je doen door een omleiding te realiseren naar de desbetreffende pagina waar die link heen zou moeten gaan (301 redirects). Voor de personen die geen website kennis hebben en gebruik maken van WordPress, kunnen hiervoor een plug-in installeren, genaamd “rejection

9. Vraag om een backlink op de website indien iemand schrijft over jou.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een backlink te krijgen. Indien iemand al een artikel heeft geschreven over jouw website (bijvoorbeeld product of dienst), maar er staat nog geen backlink bij, vraag dan de webmaster om een link toe te voegen. Meestal is een mail sturen naar de schrijver al voldoende om een vermelding te krijgen.

10. Lijsten

Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen van lijsten houden. Deze top 12 tips voor linkbuilding is hiervan een voorbeeld. Als u een leuke lijst maakt met tips, is de kans groter dat bezoekers er op klikken en lezen. Waarop zou u klikken?

 1. “Linkbuilding is het belangrijk?”
 2. ” De 12 beste linkbuilding tips”

In de meeste gevallen zouden de mensen voor optie 2 kiezen.

Conclusie linkbuilding

Zoals Google zelf zegt is de beste manier om links te verzamelen door kwalitatieve en een unieke content te schrijven waardoor andere websites zelf links gaan plaatsen naar uw website. Helaas blijkt dit in de praktijk lastig te zijn. Daarom is het toch belangrijk om aan linkbuilding te doen. Het is wel belangrijk om het te laten zien als een natuurlijke link, omdat het zo lijkt dat uw website een waardevolle toevoeging is aan het internet.

Mijn advies is om de focus te laten liggen op de content die je schrijft. Dit kan er voor zorgen dat websites vanzelf links plaatsen naar uw website. Indien dit niet van toepassing is, kun je beginnen met linkbuilding. Het is dan wel belangrijk dat de link er uit ziet als een natuurlijke link van een betrouwbare website.

Omdat links verzamelen in de praktijk vaak moeilijk is en  kost veel tijd kost,  kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact op met “Totaalonlinemarketing” of vraag een offerte aan!

Meer blogs

4 Comments
 1. Pingback: how to buy viagra cheap

 2. Pingback: ivermectin 5

 3. Pingback: stromectol without prescription

 4. Pingback: what possible side effect should a patient taking tadalafil report to a physician quizlet

 5. Pingback: vardenafil tablets 20 mg

 6. Pingback: stromectol tablets for humans for sale

 7. Pingback: tadalafil versus cialis

 8. Pingback: is sildenafil safe

 9. Pingback: rx pharmacy viagra

 10. Pingback: can i take levitra every day

 11. Pingback: cialis online pills

 12. Pingback: buy bayer levitra online

 13. Pingback: synthroid 0.2mg

 14. Pingback: does tamsulosin lower blood pressure

 15. Pingback: generic name for remeron

 16. Pingback: venlafaxine xr 75 mg

 17. Pingback: prozac vs effexor

 18. Pingback: compounded semaglutide reviews

 19. Pingback: celexa headache

 20. Pingback: bupropion xl 150 reviews

 21. Pingback: ashwagandha and magnesium

 22. Pingback: aspirin brand name

 23. Pingback: amitriptyline weight loss

 24. Pingback: augmentin during pregnancy

 25. Pingback: flomax ureterolithiasis

 26. Pingback: diltiazem cd 240mg

 27. Pingback: is bactrim stronger than amoxicillin

 28. Pingback: cephalexin for tooth infection

 29. Pingback: can you have alcohol with ciprofloxacin 500 mg

 30. Pingback: fluoxetine and trazodone dogs

 31. Pingback: how long for lexapro to kick in

 32. Pingback: gabapentin morningside

 33. Pingback: azithromycin and plan b pill

 34. Pingback: cephalexin and blood pressure

 35. Pingback: flagyl viermisori

 36. Pingback: long term side effects of zoloft

 37. Pingback: rybelsus used for

 38. Pingback: rybelsus interactions

 39. Pingback: tamoxifen greece

 40. Pingback: valtrex prevents

 41. Pingback: gabapentin annostus

 42. Pingback: buy cialis blog usa

 43. Pingback: can you purchase viagra online

 44. Pingback: buy viagra over the counter australia

 45. Pingback: cialis dosage 40 mg

 46. Pingback: amoxicillin boots pharmacy

 47. Pingback: cheapest 10mg cialis

 48. Pingback: can you buy sildenafil without a prescription

 49. Pingback: cheap canadian viagra online

 50. Pingback: 20mg cialis

 51. Pingback: rx pharmacy coupons

 52. Pingback: enterprise rx pharmacy system

 53. Pingback: cialis online no prior prescription

 54. Pingback: tadalafil daily

 55. Pingback: cost for viagra prescription

 56. Pingback: cialis generic levitra viagra

 57. Pingback: sildenafil citrate online

 58. Pingback: cialis and dapoxetine

 59. Pingback: best sildenafil coupon

 60. Pingback: para que sirve las tabletas cialis tadalafil de 5mg

 61. Pingback: best price for viagra

 62. Pingback: cialis daily cheap

 63. Pingback: cialis vs tadalafil

 64. Pingback: viagra price in india online

 65. Pingback: cialis experience forum

 66. Pingback: atrovent inhaler online pharmacy

 67. Pingback: what pharmacy has oxycodone

 68. Pingback: oxycodone pharmacy mexico

 69. Pingback: 24 hour online pharmacy

 70. Pingback: meijers pharmacy

 71. Pingback: essay writer

 72. Pingback: how to write my essay

 73. Pingback: essay about military service

 74. Pingback: help writing an essay for college

 75. Pingback: buy essays online safe

 76. Pingback: easy essay writer

 77. Pingback: legit essay writing services

 78. Pingback: essay introduction help

 79. Pingback: business school essay writing service

 80. Pingback: best essays writing service

 81. Pingback: can i hire someone to write my essay

 82. Pingback: help with writing an essay

 83. Pingback: pay for someone to write my essay

 84. Pingback: cheap law essay writing service

 85. Pingback: help with college essay

 86. Pingback: thuoc tadalafil 20 mg

 87. Pingback: buy propecia singapore

 88. Pingback: propecia cheapest uk

 89. Pingback: revatio

 90. Pingback: viagra

 91. Pingback: how does ivermectin work

 92. Pingback: purchase ivermectin

 93. Pingback: ivermectin 500ml

 94. Pingback: 1causing

 95. Pingback: buy ivermectin canada

 96. Pingback: ivermectin 3mg tablets

 97. Pingback: ivermectin 24 mg

 98. Pingback: generic ivermectin

 99. Pingback: when will cialis be generic

 100. Pingback: ivermectin lotion

 101. Pingback: ivermectin human use

 102. Pingback: ivermectin tablet online

 103. Pingback: ivermectin 0.08

 104. Pingback: ivermectin tablets for sale

 105. Pingback: where to buy ivermectine us

 106. Pingback: ivermectine sans ordonnance

 107. Pingback: where to buy ivermectin online

 108. Pingback: ivermectin cream canada cost

 109. Pingback: invermectin

 110. Pingback: luckyland slots sign in

 111. Pingback: cost of ivermectin pill

 112. Pingback: ivermectin history

 113. Pingback: ivermectina dosis

 114. Pingback: dengue ivermectin

 115. Pingback: ivermectin india

 116. Pingback: lasix online purchase

 117. Pingback: cheap furosemide

 118. Pingback: stromectol 3mg

 119. Pingback: ivermectin for cattle

 120. Pingback: prescriptions ciprofloxacin

 121. Pingback: cephalexin uti

 122. Pingback: cefdinir antibiotics

 123. Pingback: ivermectin 1 cream

 124. Pingback: zithromax generation

 125. Pingback: ciprofloxacin tendonitis

 126. Pingback: merck and ivermectin

 127. Pingback: ivermectin tabletten für menschen kaufen

 128. Pingback: ivermectin news

 129. Pingback: buy liquid ivermectin

 130. Pingback: online casino real money free bonus

 131. Pingback: cialis no prescription

 132. Pingback: ivermectin mexico

 133. Pingback: cephalexin dogs

 134. Pingback: cialis online

 135. Pingback: cialis walmart

 136. Pingback: viagra kaufen

 137. Pingback: buy accutane online singapore

 138. Pingback: real money casinos online

 139. Pingback: where to buy ivermectin pills

 140. Pingback: cialis online pharmacy

 141. Pingback: generic ivermectin

 142. Pingback: borgata free casino slots

 143. Pingback: sildenafil goodrx

 144. Pingback: sildenafil over the counter

 145. Pingback: casino real money

 146. Pingback: generic cialis tadalafil

 147. Pingback: steroid side effects

 148. Pingback: cheapest generic viagra

 149. Pingback: stromectol amazon

 150. Pingback: viagra cialis

 151. Pingback: how does cialis work

 152. Pingback: generic cialis over the counter

 153. Pingback: buy generic cialis no prescription

 154. Pingback: merck antiviral covid pill

 155. Pingback: generic tadalafil without prescription

 156. Pingback: cost prednisone 20mg

 157. Pingback: prednisone 20mg nebenwirkungen

 158. Pingback: tadalafil generic availability

 159. Pingback: tadalafil prix

 160. Pingback: tadalafil otc

 161. Pingback: price of sildenafil tablets

 162. Pingback: how to buy sildenafil pills

 163. Pingback: side effects of ivermectin in humans

 164. Pingback: cialis com

 165. Pingback: generic sildenafil pills

 166. Pingback: best price for cialis

 167. Pingback: tadalafil 20mg

 168. Pingback: tadalafil tablets 80 mg

 169. Pingback: buy tadalafil

 170. Pingback: ivermectin withdrawal time

 171. Pingback: lasix 12

 172. Pingback: viagra kopen bij kruidvat

 173. Pingback: levitra vs cialis

 174. Pingback: sildenafila

 175. Pingback: oral ivermectin cost

 176. Pingback: ivermectin cost canada

 177. Pingback: cheapest tadalafil

 178. Pingback: cialis online pharmacy

 179. Pingback: order prednisone 20mg sale

 180. Pingback: purchase ivermectin

 181. Pingback: ivermectin in india

 182. Pingback: ignition poker issues

 183. Pingback: ivermectin uk

 184. Pingback: ivermectin price

 185. Pingback: how to get ivermectin

 186. Pingback: Anoniem

 187. Pingback: Anoniem

 188. Pingback: olumiant lilly

 189. Pingback: Anoniem

 190. Pingback: aralen uk

 191. Pingback: molnupiravir price

 192. Pingback: tizanidine 4mg

 193. Pingback: molnupiravir tablet

 194. Pingback: buy 10 clomid pills

 195. Pingback: buy clomid india

 196. Pingback: ivermectin no prescription

 197. Pingback: viagra connect usa

 198. Pingback: how long does cialis take to work 20mg

 199. Pingback: cheapest generic cialis online

 200. Pingback: viagra challenge

 201. Pingback: mobviagrweb.com

 202. Pingback: sildenafil prices

 203. Pingback: over the counter generic sildenafil

 204. Pingback: tadalafil generic

 205. Pingback: buy viagra over the counter uk

 206. Pingback: stromectol sulfate for sale

 207. Pingback: hydroxychloroquine for sale in canada

 208. Pingback: cialis usa prescription

 209. Pingback: rx coupons for prescriptions

 210. Pingback: best price for real viagra

 211. Pingback: 100 mg sildenafil cost

 212. Pingback: dosage for ivermectin

 213. Pingback: praziquantel price

 214. Pingback: how to take ivermectin orally

 215. Pingback: cialis side effects vision

 216. Pingback: dapoxetine fda approval

 217. Pingback: side effects for ivermectin

 218. Pingback: can you take viagra while on lisinopril

 219. Pingback: stromectol during breastfeeding

 220. Pingback: what is ivermectin derived from

 221. Pingback: zithromax lyme

 222. Pingback: pig wormer ivermectin

 223. Pingback: what is ivermectin 3 mg used for

 224. Pingback: can you buy ventolin online

 225. Pingback: selamectin vs ivermectin

 226. Pingback: can i shower after taking ivermectin?

 227. Pingback: tractor supply ivermectin for dogs

 228. Pingback: ivermectin dosage for head lice

 229. Pingback: ivermectin tablets cost

 230. Pingback: stromectol for ulcer

 231. Pingback: generic cialis online no prescription

 232. Pingback: is it safe to buy prednisone online

 233. Pingback: stromectol for impetigo

 234. Pingback: deltasone for tonsillitis

 235. Pingback: what is duloxetine hcl dr 60 mg capsule

 236. Pingback: 1

 237. Pingback: vyvanse and lexapro

 238. Pingback: ivermectin dosage

 239. Pingback: atorvastatin and weight loss

 240. Pingback: spironolactone vs hydrochlorothiazide

 241. Pingback: duloxetine [cymbalta] adhd

 242. Pingback: escitalopram and atarax interaction

 243. Pingback: quetiapine and xanax

 244. Pingback: zoloft vs prozac

 245. Pingback: ivermectin for lymphatic filariasis

 246. Pingback: fluoxetine hcl 20 mg

 247. Pingback: difference between omeprazole and omeprazole magnesium

 248. Pingback: lipitor reviews

 249. Pingback: side effect of norvasc

 250. Pingback: plaquenil trihydrate capsules 200mg

 251. Pingback: what is in priligy

 252. Pingback: ivermectil samples for physicians office

 253. Pingback: regcialist.com

 254. Pingback: viagra online without prescription

 255. Pingback: pharmacy technician practice test online free

 256. Pingback: viagra and blood pressure

 257. Pingback: online pharmacy tech schools

 258. Pingback: does insurance cover cialis

 259. Pingback: viagra super force

 260. Pingback: online order medicine

 261. Pingback: mint hydroxychloroquine side effects

 262. Pingback: hydroxychloroquine for cancer in humans

 263. Pingback: hydroxychloroquine sulfate 200mg tablets

 264. Pingback: hydroxychloroquine sulfate australia

 265. Beantwoorden

  Goed artikel en goede tips. Vooral die van gebroken/foute backlinks herstellen is een goed idee. Dat is lang geleden dat ik dat namelijk heb gedaan. Wie weet helpt het al veel 😉

Leave a Comment