Linkbuilding, de 10 beste manieren!

4 Comments

Als je bezig bent met het verhogen van je positie heb je het woord linkbuilding vast weleens gehoord. Linkbuilding betekent dat je links gaat verzamelen van andere websites. Wanneer een website een link naar je website plaatst die relevant is aan je onderwerp en daarnaast kwalitatief goed is, brengt dit je een hogere positie in Google. Dit komt omdat Google veronderstelt dat uw website interessant is en een goede content bevat.

Linkbuilding

Is linkbuilding nog belangrijk in 2019?

Het verzamelen van links van je website speelt nog steeds een belangrijke rol. Linkbuilding staat nog steeds in de top 3 van de meest invloedrijke manieren om je positie in Google te verbeteren. Vroeger, voor de updates van Google, draaide het om het aantal externe links die leiden naar je website. Hierdoor verzamelden websites en webshops links die irrelevant waren aan het onderwerp of waarvan de kwaliteit zeer laag was.

Sinds 2013 is dit veranderd. Tegenwoordig draait het niet meer om het aantal links, maar om de kwaliteit van de links. Wanneer een website een externe link plaatst naar je website die relevant en kwalitatief goed is, ziet Google dit als een teken dat het om een goede website gaat. Als het vaker voorkomt dat een externe link geplaatst wordt naar je website, ziet Google dit als een reden om je hoger te plaatsen in Google.  Zoekmachines zoals Google willen de bezoeker kwalitatief goede websites tonen die passen bij de zoekopdracht.

Hoe doet u aan linkbuilding?

De bedoeling van linkbuilding is dat je links gaat verzamelen van verschillende externe websites. Dit doe je door webmasters te mailen met hierin de vraag of zij een link willen plaatsen naar je website. Het nadeel is dat de webmasters dit meestal niet doen zonder tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld een linkruil zijn, door dus een link terug te plaatsen, door het betalen van een vergoeding of het aanbieden van een dienst of product.

Natuurlijke linkbuilding

Google wordt steeds slimmer in het achterhalen van links. Google wilt dat een website een natuurlijk linkprofiel heeft met links van kwalitatief goede websites, die zelf geplaatst zijn door de webmaster. Indien je linkbuilding verkeert aanpakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw vindbaarheid in Google. Je posities kunnen minder worden of in het ergste geval kunt u uit Google worden gezet. Om deze reden is het belangrijk om goed na te denken over uw linkbuilding strategie.

startpagina linkbuilden

Hoe weet ik of een website betrouwbaar en kwalitatief goed is?

De meeste personen die gebruik maken van linkbuilding, kiezen voor startpagina’s. Dit is een manier om gemakkelijk links te verzamelen van andere websites. Het nadeel is dat deze pagina’s vaak helemaal vol staan met links en de betrouwbaarheid laag is.  Andere linkbuilders kiezen voor artikelwebsites. Dit zijn websites die helemaal vol worden gezet met artikelen puur om links te verzamelen. Deze websites kunnen je posities verbeteren, maar hebben minder waarde dan een link die wordt geplaatst door een webmaster van een kwalitatief goede website.

Wij maken gebruik van verschillende linkbuilding-tools. Een voorbeeld hoe wij websites beoordelen is via een gratis programma genaamd “MOZ” (kan ook betaald).  Via dit programma kun je zien wat de domein authority en de page authority is. Hoe hoger de score, hoe kwalitatief beter de website is.

De page authority staat voor de waarde van de pagina die ingevoerd is, de domein authority staat voor de totale waarde van het domein.

linkbuilding MOZ

 

Op deze website staat ook de “SPAM-score” vermeld. Hoe hoger de spam-score, hoe slechter de website is. Wij zelf pakken geen websites die een hogere spam-score hebben dan 5.

Wat je ook gelijk kunt zien (deels in de gratis versie) zijn de backlinks van de website, met de spam score en de PA en DA. Op deze manier kunt u weer aan nieuwe backlinks komen.

Een ander betaald programma waarvan wij gebruik maken is “Majestic” Met dit programma kunt u de trust en citation flow zien.  Hoe meer links u krijgt naar uw website, hoe hoger de citation flow.  De trust flow gaat over de betrouwbaarheid van de links.

linkbuilden majestic

Linkbuilding in 2019

Linkbuilding wordt steeds lastiger. Doordat Google steeds slimmer wordt werken de startpaginalinks en artikelwebsites steeds minder. Het is nog wel van toegevoegde waarde als je het op de juiste manier doet. De vraag of linkbuilding nog werkt in 2019 kan hiermee positief beantwoord worden. Het werkt wel, maar het kost meer tijd en moeite. Het is lastig om een link te krijgen van een kwalitatief goede website die natuurlijk overkomt.

Linkbuilding tips

Hoewel de linkbuilding tegenwoordig niet makkelijk is, zijn er wel bepaalde toegestane SEO-technieken  die eenvoudig zijn om uit te voeren, zonder aanzienlijke inspanningen of uitgaven.

1. Vragen om backlinks

Een goede manier om te beginnen met linkbuilding is het vragen van backlinks aan anderen. Dit kunnen vrienden, familie, collega’s, klanten of mensen zijn die een blog hebben. Vraag of ze een link willen plaatsen in de inhoud, in plaats van in de voettekst of zijbalk. Houdt er wel rekening mee dat de link geplaatst wordt op een website die relevant is met uw onderwerp. Als dit niet het geval is kan de geplaatste link weinig effect hebben of zelfs schadelijk.

2. Schrijf zeer goede en unieke content. 

Een andere manier van links verzamelen zonder linkbuilding, is het verdienen van links. Dit kunt u doen door zeer goede en unieke content te schrijven. De doel van Google, net zoals elk ander bedrijf, is geld verdienen. Daarom is het voor Google belangrijk dat de bezoeker een goede ervaring beleeft en het juiste antwoordt krijgt bij zijn zoekopdracht. Als Google dit niet doet, kunnen de bezoekers kiezen voor een andere zoekmachine.

Wat wordt er bedoelt met goede inhoudt voor google?

Indien we het hebben over de content is onderstaande van belang:

 • Vindbaarheid
 • Wenselijkheid
 • Nuttigheid
 • Geloofwaardigheid
 • Waardevolheid

Naast deze content onderdelen kijkt Google ook naar de technische kenmerken van uw website. Door een goede technische website wordt de klantenbeleving van de bezoeker beter. Hierbij kunt je denken aan de snelheid, vormgeving, navigatie en zoekwoordendichtheid van je website. Ook kijkt Google naar wat de bezoeker doet op uw website en hoe lang.

3. Begin met een blog

Dit gaat niet over een blog met één bericht en één link. Dat is zonde van de tijd en het kan zelfs zorgen dat uw positie in Google minder wordt. Het gaat over actief bloggen. Schrijf regelmatig een bericht. Deze blog moet zich richten op jouw branche en bezoekers. In het begin is het een grote investering, maar op den duur zal dit waarschijnlijk winst op leveren. Het is belangrijk dat de informatie die op de website staat relevant, nuttig en goed is.

4.  Bouw relaties op

Om goed te zijn in linkbuilding, moet je relaties opbouwen. Er zijn veel verschillende manieren om deze relaties op te bouwen. Hierbij kunt u het beste beginnen aan niche-gerelateerde community ‘s zoals bijvoorbeeld forums, blogs en sociale mediagroepen.

De eerste stap bij deze tip is om bijdragen te leveren aan relevante opmerkingen en berichten. Zorg ervoor dat je contextuele waarde toevoegt aan discussies.

Door actief deel te nemen aan deze forums kun je niet alleen links winnen en meer bezoekers, je blijft ook op de hoogte van de nieuwste trends. Door actief te zijn op forums kom je in aanraking met personen die dezelfde interesses delen.

5. Geef reviews aan bedrijven

Gebruik maken van reviews aan bedrijven is een win-win situatie. Het bedrijf krijgt een review waardoor potentiële klanten vertrouwen krijgen in het bedrijf. Aan de andere kant is dit een goede kans om een backlink te plaatsen. Het voordeel van deze techniek is dat de kans groter is dat het slaagt dan een standaard aanvraag voor een link.

6. Schrijf een goed bericht voor een blog.

Er zijn genoeg websites die gratis een bericht willen plaatsen van jouw geschreven tekst. Als je dit wilt gaan doen moet je rekening houden met het volgende:

 • Het onderwerp van de blog/bericht past bij je website;
 • De kwaliteit van het bericht is professioneel en hoog;
 • Het geschreven bericht moet niet gaan over hoe goed u bent;
 • Dat de plaats waar je jou bericht plaatst een kwalitatief goede website is.

Om het vertrouwen te meten van de website kan je gebruik maken van  “MOZ”

7. Kijk naar de links van concurrenten

Met verschillende tools kunt je de linkprofiel zien van een concurrent. Als je bepaalde links ziet van hoge kwaliteit die je niet heeft, moet je proberen om ook op deze pagina’s te komen staan. Als de concurrent het gelukt is om op deze pagina te komen, waarom zou het jou dan niet lukken?

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat u kijkt naar de kwaliteit van de links. Het betekent niet dat als een concurrent die link heeft, dat het een goede link is!

Er zijn verschillende tools die u hiervoor kunt gebruiken, zoals “Spyglass” of “Majestic“. Hieronder staat een voorbeeld van Majestic.

majestic backlinks

8. Verwijderen of herstellen van dode backlinks.

Het komt regelmatig voor dat dode backlinks vermeld staan naar je website. Dit komt voor als je de locatie van je website verandert of jouw bericht verandert (permalink). In beide gevallen zal deze link verwijzen naar een 404- pagina. Deze dode links kun je checken via “Deadlinkchecker

broken link checker

Het is belangrijk om deze dode backlinks te herstellen. Dit kun je doen door een omleiding te realiseren naar de desbetreffende pagina waar die link heen zou moeten gaan (301 redirects). Voor de personen die geen website kennis hebben en gebruik maken van WordPress, kunnen hiervoor een plug-in installeren, genaamd “rejection

9. Vraag om een backlink op de website indien iemand schrijft over jou.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een backlink te krijgen. Indien iemand al een artikel heeft geschreven over jouw website (bijvoorbeeld product of dienst), maar er staat nog geen backlink bij, vraag dan de webmaster om een link toe te voegen. Meestal is een mail sturen naar de schrijver al voldoende om een vermelding te krijgen.

10. Lijsten

Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen van lijsten houden. Deze top 12 tips voor linkbuilding is hiervan een voorbeeld. Als u een leuke lijst maakt met tips, is de kans groter dat bezoekers er op klikken en lezen. Waarop zou u klikken?

 1. “Linkbuilding is het belangrijk?”
 2. ” De 12 beste linkbuilding tips”

In de meeste gevallen zouden de mensen voor optie 2 kiezen.

Conclusie linkbuilding

Zoals Google zelf zegt is de beste manier om links te verzamelen door kwalitatieve en een unieke content te schrijven waardoor andere websites zelf links gaan plaatsen naar uw website. Helaas blijkt dit in de praktijk lastig te zijn. Daarom is het toch belangrijk om aan linkbuilding te doen. Het is wel belangrijk om het te laten zien als een natuurlijke link, omdat het zo lijkt dat uw website een waardevolle toevoeging is aan het internet.

Mijn advies is om de focus te laten liggen op de content die je schrijft. Dit kan er voor zorgen dat websites vanzelf links plaatsen naar uw website. Indien dit niet van toepassing is, kun je beginnen met linkbuilding. Het is dan wel belangrijk dat de link er uit ziet als een natuurlijke link van een betrouwbare website.

Omdat links verzamelen in de praktijk vaak moeilijk is en  kost veel tijd kost,  kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact op met “Totaalonlinemarketing” of vraag een offerte aan!

Meer blogs

4 Comments
 1. Pingback: fluoxetine and trazodone dogs

 2. Pingback: how long for lexapro to kick in

 3. Pingback: gabapentin morningside

 4. Pingback: azithromycin and plan b pill

 5. Pingback: cephalexin and blood pressure

 6. Pingback: flagyl viermisori

 7. Pingback: long term side effects of zoloft

 8. Pingback: rybelsus used for

 9. Pingback: rybelsus interactions

 10. Pingback: tamoxifen greece

 11. Pingback: valtrex prevents

 12. Pingback: gabapentin annostus

 13. Pingback: buy cialis blog usa

 14. Pingback: can you purchase viagra online

 15. Pingback: buy viagra over the counter australia

 16. Pingback: cialis dosage 40 mg

 17. Pingback: amoxicillin boots pharmacy

 18. Pingback: cheapest 10mg cialis

 19. Pingback: can you buy sildenafil without a prescription

 20. Pingback: cheap canadian viagra online

 21. Pingback: 20mg cialis

 22. Pingback: rx pharmacy coupons

 23. Pingback: enterprise rx pharmacy system

 24. Pingback: cialis online no prior prescription

 25. Pingback: tadalafil daily

 26. Pingback: cost for viagra prescription

 27. Pingback: cialis generic levitra viagra

 28. Pingback: sildenafil citrate online

 29. Pingback: cialis and dapoxetine

 30. Pingback: best sildenafil coupon

 31. Pingback: para que sirve las tabletas cialis tadalafil de 5mg

 32. Pingback: best price for viagra

 33. Pingback: cialis daily cheap

 34. Pingback: cialis vs tadalafil

 35. Pingback: viagra price in india online

 36. Pingback: cialis experience forum

 37. Pingback: atrovent inhaler online pharmacy

 38. Pingback: what pharmacy has oxycodone

 39. Pingback: oxycodone pharmacy mexico

 40. Pingback: 24 hour online pharmacy

 41. Pingback: meijers pharmacy

 42. Pingback: essay writer

 43. Pingback: how to write my essay

 44. Pingback: essay about military service

 45. Pingback: help writing an essay for college

 46. Pingback: buy essays online safe

 47. Pingback: easy essay writer

 48. Pingback: legit essay writing services

 49. Pingback: essay introduction help

 50. Pingback: business school essay writing service

 51. Pingback: best essays writing service

 52. Pingback: can i hire someone to write my essay

 53. Pingback: help with writing an essay

 54. Pingback: pay for someone to write my essay

 55. Pingback: cheap law essay writing service

 56. Pingback: help with college essay

 57. Pingback: thuoc tadalafil 20 mg

 58. Pingback: buy propecia singapore

 59. Pingback: propecia cheapest uk

 60. Pingback: revatio

 61. Pingback: viagra

 62. Pingback: how does ivermectin work

 63. Pingback: purchase ivermectin

 64. Pingback: ivermectin 500ml

 65. Pingback: 1causing

 66. Pingback: buy ivermectin canada

 67. Pingback: ivermectin 3mg tablets

 68. Pingback: ivermectin 24 mg

 69. Pingback: generic ivermectin

 70. Pingback: when will cialis be generic

 71. Pingback: ivermectin lotion

 72. Pingback: ivermectin human use

 73. Pingback: ivermectin tablet online

 74. Pingback: ivermectin 0.08

 75. Pingback: ivermectin tablets for sale

 76. Pingback: where to buy ivermectine us

 77. Pingback: ivermectine sans ordonnance

 78. Pingback: where to buy ivermectin online

 79. Pingback: ivermectin cream canada cost

 80. Pingback: invermectin

 81. Pingback: luckyland slots sign in

 82. Pingback: cost of ivermectin pill

 83. Pingback: ivermectin history

 84. Pingback: ivermectina dosis

 85. Pingback: dengue ivermectin

 86. Pingback: ivermectin india

 87. Pingback: lasix online purchase

 88. Pingback: cheap furosemide

 89. Pingback: stromectol 3mg

 90. Pingback: ivermectin for cattle

 91. Pingback: prescriptions ciprofloxacin

 92. Pingback: cephalexin uti

 93. Pingback: cefdinir antibiotics

 94. Pingback: ivermectin 1 cream

 95. Pingback: zithromax generation

 96. Pingback: ciprofloxacin tendonitis

 97. Pingback: merck and ivermectin

 98. Pingback: ivermectin tabletten für menschen kaufen

 99. Pingback: ivermectin news

 100. Pingback: buy liquid ivermectin

 101. Pingback: online casino real money free bonus

 102. Pingback: cialis no prescription

 103. Pingback: ivermectin mexico

 104. Pingback: cephalexin dogs

 105. Pingback: cialis online

 106. Pingback: cialis walmart

 107. Pingback: viagra kaufen

 108. Pingback: buy accutane online singapore

 109. Pingback: real money casinos online

 110. Pingback: where to buy ivermectin pills

 111. Pingback: cialis online pharmacy

 112. Pingback: generic ivermectin

 113. Pingback: borgata free casino slots

 114. Pingback: sildenafil goodrx

 115. Pingback: sildenafil over the counter

 116. Pingback: casino real money

 117. Pingback: generic cialis tadalafil

 118. Pingback: steroid side effects

 119. Pingback: cheapest generic viagra

 120. Pingback: stromectol amazon

 121. Pingback: viagra cialis

 122. Pingback: how does cialis work

 123. Pingback: generic cialis over the counter

 124. Pingback: buy generic cialis no prescription

 125. Pingback: merck antiviral covid pill

 126. Pingback: generic tadalafil without prescription

 127. Pingback: cost prednisone 20mg

 128. Pingback: prednisone 20mg nebenwirkungen

 129. Pingback: tadalafil generic availability

 130. Pingback: tadalafil prix

 131. Pingback: tadalafil otc

 132. Pingback: price of sildenafil tablets

 133. Pingback: how to buy sildenafil pills

 134. Pingback: side effects of ivermectin in humans

 135. Pingback: cialis com

 136. Pingback: generic sildenafil pills

 137. Pingback: best price for cialis

 138. Pingback: tadalafil 20mg

 139. Pingback: tadalafil tablets 80 mg

 140. Pingback: buy tadalafil

 141. Pingback: ivermectin withdrawal time

 142. Pingback: lasix 12

 143. Pingback: viagra kopen bij kruidvat

 144. Pingback: levitra vs cialis

 145. Pingback: sildenafila

 146. Pingback: oral ivermectin cost

 147. Pingback: ivermectin cost canada

 148. Pingback: cheapest tadalafil

 149. Pingback: cialis online pharmacy

 150. Pingback: order prednisone 20mg sale

 151. Pingback: purchase ivermectin

 152. Pingback: ivermectin in india

 153. Pingback: ignition poker issues

 154. Pingback: ivermectin uk

 155. Pingback: ivermectin price

 156. Pingback: how to get ivermectin

 157. Pingback: Anoniem

 158. Pingback: Anoniem

 159. Pingback: olumiant lilly

 160. Pingback: Anoniem

 161. Pingback: aralen uk

 162. Pingback: molnupiravir price

 163. Pingback: tizanidine 4mg

 164. Pingback: molnupiravir tablet

 165. Pingback: buy 10 clomid pills

 166. Pingback: buy clomid india

 167. Pingback: ivermectin no prescription

 168. Pingback: viagra connect usa

 169. Pingback: how long does cialis take to work 20mg

 170. Pingback: cheapest generic cialis online

 171. Pingback: viagra challenge

 172. Pingback: mobviagrweb.com

 173. Pingback: sildenafil prices

 174. Pingback: over the counter generic sildenafil

 175. Pingback: tadalafil generic

 176. Pingback: buy viagra over the counter uk

 177. Pingback: stromectol sulfate for sale

 178. Pingback: hydroxychloroquine for sale in canada

 179. Pingback: cialis usa prescription

 180. Pingback: rx coupons for prescriptions

 181. Pingback: best price for real viagra

 182. Pingback: 100 mg sildenafil cost

 183. Pingback: dosage for ivermectin

 184. Pingback: praziquantel price

 185. Pingback: how to take ivermectin orally

 186. Pingback: cialis side effects vision

 187. Pingback: dapoxetine fda approval

 188. Pingback: side effects for ivermectin

 189. Pingback: can you take viagra while on lisinopril

 190. Pingback: stromectol during breastfeeding

 191. Pingback: what is ivermectin derived from

 192. Pingback: zithromax lyme

 193. Pingback: pig wormer ivermectin

 194. Pingback: what is ivermectin 3 mg used for

 195. Pingback: can you buy ventolin online

 196. Pingback: selamectin vs ivermectin

 197. Pingback: can i shower after taking ivermectin?

 198. Pingback: tractor supply ivermectin for dogs

 199. Pingback: ivermectin dosage for head lice

 200. Pingback: ivermectin tablets cost

 201. Pingback: stromectol for ulcer

 202. Pingback: generic cialis online no prescription

 203. Pingback: is it safe to buy prednisone online

 204. Pingback: stromectol for impetigo

 205. Pingback: deltasone for tonsillitis

 206. Pingback: what is duloxetine hcl dr 60 mg capsule

 207. Pingback: 1

 208. Pingback: vyvanse and lexapro

 209. Pingback: ivermectin dosage

 210. Pingback: atorvastatin and weight loss

 211. Pingback: spironolactone vs hydrochlorothiazide

 212. Pingback: duloxetine [cymbalta] adhd

 213. Pingback: escitalopram and atarax interaction

 214. Pingback: quetiapine and xanax

 215. Pingback: zoloft vs prozac

 216. Pingback: ivermectin for lymphatic filariasis

 217. Pingback: fluoxetine hcl 20 mg

 218. Pingback: difference between omeprazole and omeprazole magnesium

 219. Pingback: lipitor reviews

 220. Pingback: side effect of norvasc

 221. Pingback: plaquenil trihydrate capsules 200mg

 222. Pingback: what is in priligy

 223. Pingback: ivermectil samples for physicians office

 224. Pingback: regcialist.com

 225. Pingback: viagra online without prescription

 226. Pingback: pharmacy technician practice test online free

 227. Pingback: viagra and blood pressure

 228. Pingback: online pharmacy tech schools

 229. Pingback: does insurance cover cialis

 230. Pingback: viagra super force

 231. Pingback: online order medicine

 232. Pingback: mint hydroxychloroquine side effects

 233. Pingback: hydroxychloroquine for cancer in humans

 234. Pingback: hydroxychloroquine sulfate 200mg tablets

 235. Pingback: hydroxychloroquine sulfate australia

 236. Beantwoorden

  Goed artikel en goede tips. Vooral die van gebroken/foute backlinks herstellen is een goed idee. Dat is lang geleden dat ik dat namelijk heb gedaan. Wie weet helpt het al veel 😉

Meest recente berichten

Leave a Comment