Maak gebruik van RFID voor jouw bibliotheek

No Comments

Ben je op zoek naar manieren om objecten op afstand te kunnen identificeren? Dan kan RFID bibliotheek jou helpen. RFID is een technologie die ervoor zorgt dat alle media van de bibliotheek duidelijk worden en waardoor je alle informatie direct bij de hand hebt. Het is echter ook een technologie waar veel mensen nog geen weet van hebben. Dit zorgt ervoor dat je er niet alles uit kan halen. Want wat kan het precies voor jouw bibliotheek betekenen? Onderstaande informatie kan jou daarom helpen om RFID zo goed mogelijk in te zetten.

Unieke nummers voor de identificatie

RFID voor een bibliotheek houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van Radio Frequency Identification. Het is een techniek om de objecten vanaf een afstand te kunnen identificeren. In het geval van een bibliotheek zijn deze objecten alle media die je hier kan vinden. Een label bevat object identifiers. Dit zijn unieke nummers voor ieder medium. Alle informatie is ook opgenomen binnen dit nummer. Zo weet je niet alleen welke media beschikbaar is in de bibliotheek, maar kan je deze informatie ook uitwisselen met andere bibliotheken in de regio. Je hoeft niets meer met de hand vast te stellen met deze nummers.

Alle labels officieel gemaakt

De RFID voor de bibliotheek is een middel dat uitgegeven wordt door de Koninklijke Bibliotheek. Ook verstrekt deze de labels aan de partijen die de labels leveren aan openbare bibliotheken. Het is belangrijk dat de bibliotheek overal op aangesloten is, zodat je de labels direct op alle media kan plakken. Je moet dus ook tijd besteden aan het opplakken van de labels. Zodra alles naar behoren is opgeplakt, geniet je alleen nog maar van de voordelen die deze identificatie met zich meebrengt. Je bent minder lang tijd kwijt aan het verschaffen van informatie aan andere bibliotheken en partijen.

De voordelen van de nieuwe identificatie

Het grootste voordeel van RFID voor de bibliotheek is dus dat alle informatie over de media direct beschikbaar is. Je hoeft hiervoor niet meer in meerdere databases te kijken of naar de desbetreffende media toe te lopen. Een ander groot voordeel is dat het voor klanten van de bibliotheek ook eenvoudiger is om te bekijken waar het benodigde boek te vinden is. Als er nieuwe media beschikbaar is, hoef je hier alleen nog maar een nummer aan te koppelen. Je bent dan verzekerd van dezelfde resultaten. 

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment