Tips voor content marketing van een SEO-freelancer

No Comments

Er wordt binnen SEO veel geschreven over content. Het belang hiervan is ook niet te onderschatten maar als je echt gebruik wilt maken van je content dan komt er ook een stuk marketing op dit gebied bij kijken. Want content marketing is net zo belangrijk als de inhoudelijke kant van de content zelf.

Een SEO-freelancer zal dan ook altijd de beide belangen van een tekst op de website benadrukken. Wil je echt resultaten boeken met de verschillende manieren van SEO dan is het gebruik van content marketing een absolute meerwaarde. Voor je een aantal tips kan gebruiken is het eerst goed om te weten wat content marketing is.

Wat is content marketing?

Content marketing is in tegenstelling tot de oude manier van marketing niet direct bedoeld dat de klant tot koop overgaat. Het omvat namelijk meer dan dat en heeft een andere insteek. Bij content marketing gaat het om het informeren van de klant. Het doel is dat door de informatie hij uiteindelijk tot de koop overgaat. Een andere insteek die ervoor zorgt dat het belang van goede content benadrukt. Het gaat dus niet alleen maar om mensen te verleiden tot het kopen van een product maar het gaat om het verstrekken van informatie.

Wat is een landingspagina

Enkele tips die je kunt gebruiken

Als je op deze manier de marketing wilt inzetten zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken.

●   Probeer de verkooppraatjes achterwege te laten. Bij goede informatie hoef je niet te benadrukken dat dit de oplossing of de manier is om vooruit te komen.

●   Probeer actief te schrijven. Door korte zinnen en actieve woorden te gebruiken komt de informatie sterker over.

●   Denk vanuit de klant. Welke informatie is belangrijk om te benoemen en ervoor te zorgen dat de klant door de informatie tot de koop of het afnemen van een dienst overgaat?

●   Wees eerlijk in je informatie. Als je informatie niet klopt zal dit uiteindelijk invloed hebben op je betrouwbaarheid.

Gebruik hulpmiddelen

Als het gaat over het gebruik van content marketing is het belangrijk dat de informatie beschikbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat je de informatie voorziet van eventuele afbeeldingen of misschien wel het juiste videomateriaal. Informatie die alleen uit tekst bestaat blijkt in de praktijk minder goed leesbaar dan informatie met afbeeldingen. Daarnaast is het verstandig om met een SEO-freelancer te kijken hoe je dit goed kan inzetten.

Welke acties kan je nemen om je tekst op de juiste plaatsen onder de aandacht te brengen zonder dat het direct gekoppeld is aan de verkoop? Neem contact op met Up Agency voor tips over content marketing en hoe deze het best kunnen worden ingezet binnen je bedrijf. Met de juiste inzet van content marketing kan je op een andere manier je omzet vergroten.

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment