Administratie bijhouden voor webshops

No Comments

Als ondernemer van een webshop staat je hoofd nooit stil. Je bent continue bezig met het verbeteren van de productiviteit binnen het bedrijf. Daarnaast levert het ondernemerschap je nog veel meer andere zorgen. Niet alleen door de hoeveelheid werkzaamheden, maar ook door het financiële plaatje. Als eigenaar van een webshop ben je continue verantwoordelijk voor het uitgavepatroon van jouw medewerkers. De omzet moet immers altijd in de groene cijfers blijven. Om de vorderingen binnen je bedrijf goed in de gaten te houden, is het van essentieel belang dat de administratie altijd up-to-date is. De administratie bijhouden voor webshops is echter geen makkelijke klus. Het is altijd veel werk om iets in te boeken en je vergeet het al gauw door alle drukte. Het gevolg is dat je na een kwartaal of tijdens het invoeren van de jaaromzet voor een gigantische klus komt te staan! Bovendien kan het nare verrassingen opleveren als je er opeens achter komt dat jullie uitgavepatroon hoger is dan de inkomsten. Blijf te allen tijde op de hoogte van het doen en laten van jouw webshop, zo voorkom je vervelende momenten. Geen tijd om je boekhouden continue bij te houden? Oriënteer je dan eens, door middel van een boekhoudprogramma gids, op de mogelijkheden om je boekhouden voortaan online uit te voeren. De voordelen? Die zetten wij voor jou alvast op een rijtje.

 

administratie bijhouden webshops

Tijdbesparing

Als ondernemer ben je continue op zoek naar manieren om meer tijd te besparen. Het werk ligt immers nooit stil je wilt je het liefst zoveel mogelijk concentreren op de productiviteit binnen het bedrijf. De boekhouding regelen is dan vaak ook een noodzakelijk kwaad, iets wat veel te veel tijd en energie kost. Met online boekhouden bespaar je gemakkelijk een hoop tijd. Als je je boekhouding structureel invoert in het programma, zal je merken dat je uiteindelijk op langer termijn minder tijd kwijt bent. Je hoeft immers niet meer elke maand, kwartaal of jaar op je knieën om allerlei verloren formulieren terug te vinden en het is ook niet nodig om de uren van je medewerkers continue op te schrijven. Bespaar tijd en energie door je boekhouding voortaan online uit te voeren, bovendien scheelt het je ook nog eens een hoop schrijf- en zoekwerk!

tijdbesparen

Flexibiliteit

Met online boekhouden ben je een stuk flexibeler in je werk. Zo hoef je niet telkens gebruik te maken van dezelfde computer om iets in te boeken. Ben je iets vergeten op kantoor en heb je geen mogelijkheid om toegang te krijgen tot een device? Geen enkel probleem! Ook thuis op je luie stoel of in bed is het mogelijk om nog even snel iets in te boeken. Je hebt enkel internet en een computer, smartphone of tablet nodig. Zo simpel kan boekhouden dus écht zijn! Deze flexibiliteit is ook erg handig als er om specifieke gegevens gevraagd wordt door je bank, je pakt simpelweg je device er even bij en kan zo de gevraagde gegevens opsommen. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je iets vergeten bent of dat er belangrijke stukken thuis liggen.

Geef je accountant meer inzicht

Als ondernemer maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van een accountant of boekhouden voor professioneel advies over het doen en laten binnen je bedrijf. Om dit advies te kunnen verschaffen, is het noodzakelijk dat zij een goede inkijk hebben op het totaalplaatje vanuit een financieel perspectief. Dit kunnen zij alleen krijgen als alles netjes wordt bijgehouden. Met een online boekhoudprogramma is het mogelijk om speciale mensen toegang te verschaffen. Denk hierbij aan een accountant of boekhouder, maar ook aan de mensen waarmee je de webshop runt. Je accountant kan professioneel advies geven, op basis van de informatie die jij hem verschaft. Als hij een duidelijk plaatje heeft van het wel en wee binnen het bedrijf, kan hij op basis van die informatie vertellen wat je beter wél en niet kunt doen. Denk hierbij aan beslissingen voor het uitbreiden van het bedrijf of de keus om over te stappen op nieuwe producten of materialen. Met een duidelijk plan en een overzichtelijk financieel plaatje, help jij je webshop om hogerop te klimmen! En dat is uiteindelijk waar elke ondernemer naar streeft, nietwaar?

Wil jij meer inzicht in het doen en laten van je bedrijf? Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om de administratie van jouw webshop bij te houden? Maak dan gebruik van een online boekhoudprogramma!

voordelen administratie

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment