Voordeel van SEO uitbesteden

No Comments

Hoog in Google komen is voor veel bedrijven belangrijk, dit zorgt immers voor meer bezoekers op je website. Zeker voor e-commerce bedrijven is SEO een van de belangrijkste kanalen om orders en naamsbekendheid te genereren. Echter is dit vaak veel werk om zelf te doen naast de huidige werkzaamheden die bij het ondernemerschap komen kijken. Door zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO consultant heb jij er geen omkijken meer naar. Een daarbij komend voordeel is dat je bijna altijd verzekerd bent van betere resultaten, dan wanneer je zelf SEO zou gaan toepassen. Toch blijft het lastig om een goede SEO expert te zoeken die aansluit op jouw merk, product en/of dienst. Hieronder vind je een aantal punten die belangrijk zijn bij je keuze om een SEO specialist te kiezen die jou en je bedrijf goed kan helpen.

zoekmachine-marketing-seo-bureau

De match tussen jou en de SEO consultant

Het is belangrijk dat de SEO consultant een goede match is met jouw bedrijf en de markt waarin het bedrijf zich bevindt. Wanneer de SEO expert veel weet over de markt zal dit het proces een stuk makkelijker laten verlopen. Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is het schrijven van content voor op de website. Wanneer een SEO consultant veel kennis heeft over de markt waarin jouw bedrijf zich begeeft, kost het schrijven van content minder tijd en moeite. Van te voren is dit soms lastig te bepalen. Zeker als je te maken krijgt met een accountmanager met zo’n standaard verkooppraatje. Hoewel zij vaak veel vragen wel kunnen beantwoorden, kan het helpen om ook van te voren nog te spreken met de SEO specialist zelf.

De lange termijn gaat voor korte termijn

Het algoritme van Google is tegenwoordig ingericht op de gebruiker. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om met SEO trucjes Google te manipuleren. Waar dit vroeger veelal gedaan werd, heeft het nu een averechts effect en kan het zelfs leiden tot een penalty. Vroeger zorgde deze trucjes voor snel resultaat in de ranking van Google. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om Google te manipuleren, daarom is een lange termijn strategie voor SEO een veel betere keuze. Het is belangrijk dat jouw SEO consultant dezelfde visie deelt. Door constant waarde te bieden aan je bezoeker en klant, zal je vindbaarheid stapsgewijs toenemen en blijven vergroten. Wanneer je toch snel resultaat wilt zien is SEA een betere optie voor jouw bedrijf. Vaak worden SEO en SEA gecombineerd voor een optimaal resultaat.

conversie optimalisatie

Samen met de SEO consultant aan de top

Het is mooi als je de juiste SEO consultant hebt gevonden voor jouw bedrijf, die ook nog is zorgt voor goede resultaten in Google. Nu is het belangrijk dat jij en je SEO specialist deze positie vast blijven houden en niet gaan verslappen. Blijf daarom altijd kritisch kijken naar het werk dat het online marketing bureau levert. Het regelmatig inplannen van afspraken zorgt ervoor dat beide partijen enthousiast blijven en jullie neuzen dezelfde kant op staan. Dit zal het resultaat ten goede komen!

Meer informatie? Ga naar https://www.doublesmart.nl/seo-consultant-vinden-hier-moet-je-op-letten/

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment