Alles over het belang van een sterke domeinnaam

  • april 26, 2022
  • Tips
No Comments

In dit artikel gaan we jou vertellen wat een domeinnaam is en waarom het van belang is om te kiezen voor een goede domeinnaam voor jouw website. We gaan jou een paar tips geven voor het maken van een goede keuze voor een domeinnaam.

Domeinnaam

Het adres van jouw website is het domein. Een domeinnaam is dus het adres van jouw website op het internet. Een domeinnaam heeft een naam en een extensie.

Juiste keuze maken voor domeinnaam

Je vraagt je misschien af waarom je moet kiezen voor een goede domeinnaam voor jouw website. Met een goede domeinnaam laat je jouw diensten of producten zien. Een domeinnaam kan verwachtingen scheppen bij bezoekers van jouw website. Het is van belang dat je kiest voor een domeinnaam die bezoekers kunnen onthouden.

Met de juiste domeinnaam kunnen bezoekers jouw website makkelijker vinden via zoekmachines. Als je voor een domeinnaam kiest, kies dan voor een naam dat uniek is. Kies ook voor een niet te moeilijke of te lange domeinnaam voor jouw website. Een domeinnaam moet ook makkelijk te spellen zijn. Let erop dat jouw domeinnaam ook makkelijk uitgesproken kan worden. Daarnaast is het handig om een domeinnaam zonder streep te gebruiken.

Extensie van domeinnaam

Je moet je ook afvragen wat voor soort extensie je van plan bent om te gebruiken voor jouw website. Dit is geheel afhankelijk van de locatie van jouw doelgroep. Wil je juist een internationale extensie dan is het raadzaam om een .com extensie te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor de Duitse markt, dan is het handig om te kiezen voor een .de extensie.

Domeinnaam checken van jouw website

Als je weet welke domeinnaam en welke extensie je van plan bent om te gaan gebruiken, moet je natuurlijk ook je domeinnaam checken of deze beschikbaar is. Je kunt op de website van een domeinprovider bekijken of de door jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is. Mocht het zo zijn dat jouw domeinnaam niet beschikbaar is, dan kun je bekijken of je jouw domeinnaam wel met een andere extensie of met wat wijzigingen in jouw domeinnaam wel kan registreren.

Meer blogs

No Comments

Leave a Comment