De beste hosting afsluiten: waar moet je op letten?

No Comments

Wat veel mensen niet beseffen is dat de hosting net zo belangrijk is als de kwaliteit van hun website. Deze twee kunnen simpelweg niet zonder elkaar. Zonder een geschikte hosting, ook geen goede, kwalitatieve en vindbare website. Als je een slechte hosting afsluit, zal de website niet alleen veel minder goed werken, maar zal deze ook nog met enige regelmaat offline worden gezet. Niet bepaald goed als je de vindbaarheid van je site wil verbeteren natuurlijk. Toch is het kiezen van de beste hosting niet bepaald gemakkelijk. Het aanbod is ontzettend groot. Kies je voor Dedicated hosting via Snel.com of ga je toch voor een andere aanbieder? Hoe zie je dan toch nog door de bomen het bos? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een goede hosting? Wij zetten de belangrijkste tips op een rijtje.

Neem het zekere voor het onzekere

Als je een hosting gaat afsluiten, moet je meestal een keuze maken tussen verschillende pakketten. Iedere pakket levert weer nieuwe opties en voordelen op. Soms vinden mensen het lastig om het juiste pakket te kiezen. Ze vallen er dan net tussen. In dat geval is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en het ruimere pakket te kiezen. Als dit achteraf toch niet nodig blijkt te zijn, kun je deze meestal nog kosteloos aanpassen.

Bovendien beschik je zo nog over alle ruimte om te groeien in je bedrijf. Als je website meer tools nodig heeft, heb jij al de juiste hosting om dit mogelijk te maken. Wel zo makkelijk!

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

We moeten toegeven: het vinden van de beste hostingpartij is als een speld in een hooiberg zoeken. Het online aanbod is zo divers dat dit niet bepaald een eenvoudige klus zal zijn. Gelukkig zijn er online veel handige tools te vinden die het gemakkelijker maken om de juiste keuze te maken. Door een eenvoudige test uit te voeren, zie je zo direct welke hostingpartij het beste bij jouw wensen aansluit. Je hoeft dus echt niet zelf alle pakketten van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit is niet alleen tijdrovend, maar ook nog eens (door het enorme aanbod) bijna onmogelijk. Bespaar jezelf dus een hoop tijd en moeite en maak gebruik van een online vergelijkingstool. Zo weet je direct welke hosting bij jou past en waar je het voordeligst uit zal zijn.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Reviews van andere klanten

Niemand kan een hostingpartij beter beoordelen dan de klant. Daarom is het verstandig om bij het afsluiten van een nieuwe hosting eerst de verschillende recensies door te nemen. Hoe ervaren ze het klantencontact? Is er genoeg steun als er zich problemen voordoen? Op iedere website zal je immers de grootste succesverhalen lezen. Klanten vertellen het eerlijke verhaal. Geen marketingpraatjes, maar duidelijke taal. Daar heb jij als potentiële klant zeker wat aan.

Reviews van andere klanten

Let niet alleen op de prijs

Natuurlijk wil je als (beginnende) ondernemer de kosten voor de website zo laag mogelijk houden. Toch is het niet verstandig om alleen op de prijs af te gaan bij het kiezen van een geschikte hosting. Een maandelijkse besparing van enkele euro’s lijkt misschien interessant, maar hier heb je weinig aan als je website vaker offline is dan online. Zet de kwaliteit van de hostingpartij daarom altijd als eerste prioriteit en ga dan pas verder vergelijken. Zo bespaar je jezelf een hoop extra zorgen.

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment