Een eigen online marketing bureau starten? Zo maak je een vliegende start!

No Comments

Vrijwel iedere startende ondernemer heeft wel eens voor een situatie gestaan waarbij ze zich afvroegen waarom ze dit ook alweer zo graag hadden gewild. Een eigen bedrijf biedt immers niet alleen maar heel veel voordelen, maar kan ook heel veel stress geven. Zeker de eerste maanden is het maar afwachten of je echt succes zal hebben. Dit betekent echter niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten en duimen moet draaien. Er zijn genoeg manieren om jouw bedrijf een vliegende start te geven. Dat vraagt veel discipline. Maar geloof ons: het is het helemaal waard als je ziet hoe snel je bedrijf gaat groeien! Maar hoe pak je dit precies aan?

Investeer in het bedrijf

Als startende ondernemer is het meestal noodzakelijk om de nodige investeringen te doen. Dit is nodig om je bedrijf uiteindelijk te laten groeien en je werkzaamheden te kunnen verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je website, een tweedehands laptop kopen en materialen inkopen. Hoe aantrekkelijk het ook mag zijn om hierop te besparen, doe dit niet! Deze dingen zijn noodzakelijk voor een vliegende start. En wie de juiste investeringen maakt, zal zien dat dit uiteindelijk alleen maar loont.

Zorg er wel voor dat je geen onnodige aankopen gaat doen. Investeer enkel in dingen die daadwerkelijk effect zullen hebben voor je bedrijf. Twijfel je? Schakel dan hulp in van een online marketeer en laat je adviseren. Je kunt er ook voor kiezen om contact op te nemen met een andere (succesvolle) ondernemer. Zo kun je van elkaar leren.

Richt een fijne werkplek in

De meeste ondernemers werken ook veel vanuit huis. Zeker de eerste maanden zal je merken dat je vrijwel ieder vrij uurtje aan je werk besteedt. Is het niet het verrichten van werkzaamheden dan is het wel het onderhouden van klantencontact of het verbeteren van de online marketing. Als ondernemer heb je eigenlijk nooit vrij. Daarom is het fijn om over een fijne werkplek in huis te beschikken. Deze hoeft echt niet groot te zijn. Als je maar over voldoende rust en privacy beschikt, een bureau en desktop pc kwijt kan. De rest komt vanzelf!

Blijf realistisch

Voor veel mensen lijkt het echt de ultieme droom: gewoon lekker vanuit huis werken. Niemand die bepaalt wanneer en wat je doet. Gewoon lekker wekker wanneer jou dit uitkomt. Enkel je laptop van remarkt.nl erbij pakken en werken maar.

Wanneer je dit denkt is het hoog tijd om je uit die droom te helpen. Als ondernemer gaat het echt niet alleen maar over rozen. Bovendien heb je het waarschijnlijk – zeker de eerste maanden – veel drukker dan wanneer je voor een baas werkt. Je zal een hoop tijd moeten investeren in het bedrijf om deze op poten te kunnen zetten. En ook daarna blijf jij voor alles eindverantwoordelijk. Kortom, geloof niet dat thuiswerken echt zo makkelijk is als het klinkt.

Thuiswerken vraagt om enorm veel discipline. Heb je moeite met productief werken vanuit huis? Dan is het verstandig om eventueel een externe kantoorruimte te huren. Zo voorkom je dat je enkel uitstelgedrag laat zien en je bedrijf niet de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Schaf apparatuur aan om ook onderweg te werken

Verricht je werkzaamheden waarbij je vaak van afspraak naar afspraak moet reizen? Dan zal je het wellicht herkennen dat je veel uren minder productief gebruikt. Wanneer je doelloos uit het raam staart tijdens het reizen, had je deze uren ook kunnen besteden aan het afronden van enkele werkzaamheden. Investeer daarom in apparatuur waarmee je ook onderweg werk kunt verrichten. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van refurbished tablets (zo steun je ook nog eens het milieu en bespaar je kosten!) of een handige tweedehands laptop. Zo kun je ieder uur van de dag nuttig besteden. 

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment