De populairste websites van 2020

No Comments

We surfen met miljoenen tegelijk op het internet, maar wat zijn de populairste websites? We lijsten de belangrijkste categorieën en voorbeelden op in dit artikel.

1. Google.com

2. YouTube.com

3. Facebook.com

4. Baidu.com

5. Wikipedia.org

6. Yahoo.com

7. Qq.com

8. Taobao.com

9. Tmall.com

10. Amazon.com

Zoekmachines

Het ligt voor de hand dat Google wereldwijd de meest bezochte site is, maar toch staat de zoekmachine niet overal op de eerste plaats. In China gebruiken surfers de lokale zoekmachine Baidu. Het internet wordt daar zo strikt aan banden gelegd dat de hele top in dat land uit Chinese websites bestaat. En natuurlijk zijn de Chinezen met zoveel dat sommige van die sites ook wereldwijd de top tien halen. Geen Chinese sites in de Belgische en Nederlandse top 10, die niet zo sterk van de wereldwijde lijst verschilt. Google domineert de top 3 met YouTube, waardoor Facebook naar de vierde plaats zakt. Google is dus duidelijk de populairste zoekmachine. Met Live.com sluipt de zoekmachine van Microsoft ook wel naar de vijfde plaats in België en Nederland.

Sociale netwerksites

Wanneer we niet naar informatie aan het zoeken zijn op het internet, dan bekijken we filmpjes of surfen we op de sociale media. Zo zijn YouTube en Facebook de eerste achtervolgers.

Nieuwswebsites

Reddit.com doet het in België beter dan wereldwijd en HLN.be is de populairste nieuwssite in België. Wereldwijd is Reddit.com de populairste site wereldwijd waar mensen hun nieuws halen. Daarna volgen CNN, Google News, The New York Times en The Guardian.

Korting websites

Korting websites zien we steeds meer terug in de top 50 van meeste bezochte websites in België en Nederland. Korting websites zoals Groupon kunnen je geheime wapen zijn om de beste deals te scoren. Wie houdt er niet van om minder te betalen voor het product dat je zo graag wil?

Vergeet niet dat je niet per se kwaliteit hoeft op te offeren om je financiële doelen te bereiken. Je kan genieten van kwaliteitsartikelen tegen een gereduceerde prijs als je ervoor kiest om gebruik te maken van korting websites. Nee, we hebben het niet persé over bonnen uit de reclamefolder. We hebben het over kortingscodes van de beste korting websites die er zijn zoals Groupon, iBood en vele anderen.

Online Shopping websites

Online shoppen is ook erg populair in China, en dat bewijst het succes van Taobao.com en Tmall.com. Daarmee laten de Chinezen dus zelfs Amazon.com, op de tiende plaats, achter zich. Niet alleen surfers uit China gebruiken overigens de Chinese sites, ook uit Japan, Zuid-Korea, Hongkong en de Verenigde Staten komen veel surfers.

Meer blogs

Leave a Comment