Hoe belangrijk is een goede hosting?

No Comments

Een goede hosting vormt het fundament van iedere website. Toch is het voor niet-techneuten een onderwerp wat niet zo interessant is. Wat maakt het uit wiens server je gebruikt om een website mee te lanceren? Is dit echt zo belangrijk? Het gaat toch om de website zelf? Herken jij jezelf in de bovenstaande vragen? Dan beantwoorden wij deze graag aan de hand van een aantal voorbeelden. Ben jij benieuwd hoe belangrijk een goede hosting daadwerkelijk is? Wil je tevens weten waar je op moet letten als je een hostingbureau uitkiest? Wij geven een aantal praktische tips & informatie. Zo vind jij de beste hosting provider!

Niet onderschatten

Veel mensen onderschatten nog steeds het belang van een goede hosting. Vaak zien ze dit als extra kosten die ze zoveel mogelijk willen drukken. Onderschat een hosting echter niet. Wat is immers het belangrijkste voor jouw website? De kwaliteit, de vindbaarheid en de werking. Deze ingrediënten vormen samen het grotere geheel. Als één van die ingrediënten uit balans is, zal de gehele website onderuit gaan. Hierdoor loop je dus ook een hoop inkomsten mis.

Een goede hosting is mede verantwoordelijk voor de vindbaarheid van je website. Als je dus niet over de juiste hosting beschikt, zal je ook nooit gevonden worden door een grote doelgroep. Dit is allesbepalend voor het succes van de website. De reputatie van het hostingbedrijf, het IP-adres en de locatie spelen hierbij een belangrijke rol. Bovendien hecht Google veel waarde aan de snelheid van een website. Hoe sneller jouw website werkt, hoe hoger deze in Google komt te staan. Zo probeert Google enkel kwaliteitswebsites aan de bezoeker te bieden.

webhosting belangrijk vindbaar

Waar moet je op letten bij het vinden van de juiste hosting?

Het ontwikkelen van een website kost doorgaans al enorm veel tijd en geld. Door de komst van WordPress hebben veel mensen het idee dat ze deze klus wel zelf kunnen klaren. Hierdoor wordt er minder hard gewerkt aan het optimaliseren van de website, omdat mensen denken dat een mooie site al voldoende is. De uitstraling zegt echter weinig over de kwaliteit en vindbaarheid van de site. Soms veranderen er dagelijks, wekelijks en maandelijks dingen in de inhoud van een site. Daar heb je als niet-techneut vaak minder verstand van.

Daarom raden wij sowieso aan om een professional in te schakelen. Laat deze tegelijkertijd ook de juiste hosting voor jou uitzoeken. Een ondernemerscoach zoals Nico Oud kan jou hier bijvoorbeeld al bij helpen. Wil je dit klusje toch zelf klaren? Hou dan in elk geval rekening met de volgende zaken:

  • Hoe is het klantencontact? Kan je 24/7 terecht bij de klantenservice en word je hierbij ook echt geholpen? Natuurlijk kan je dit nooit op voorhand weten, maar door het lezen van reviews kan je gelukkig al een redelijke inschatting maken van het klantencontact van het hostingbureau. Zo scoort Nico Oud bijvoorbeeld heel goed!
  • Zijn al je gegevens goed beschermd tegen incidenten? Maakt het hostingbureau bijvoorbeeld dagelijks back-ups? Wat gebeurt er met de site als de hosting failliet gaat? Soms moet je aan risico’s denken waar je normaal nooit bij stilstaat. Door rekening te houden met de worst-case scenario, dek jij jezelf goed in.
  • Maak je gebruik van een kwalitatief hostingbureau met een goede reputatie en snel support?

goede hosting vinden

 

Meer blogs

Leave a Comment