Hoe krijg je meer kijkers voor je video?

No Comments

Je hebt eindelijk een animatiefilmpje laten maken, maar hoe zorg je er voor dat je de potentiële klanten bereikt? Meer kijkers generen op een (animatie)video blijft lastig, maar in dit artikel vertellen wij jou de basisregels die je kan toepassen om meer kijkers te generen op jouw (animatie)filmpje.

Bedenk een pakkende titel, tags en beschrijving

Het is van groot belang dat je een pakkende titel bedenkt voor je video. Een aantrekkelijke titel maakt de kijker nieuwsgierig. Daarnaast is het belangrijk dat je gebruik maakt van tags. Waarom? Omdat je door middel van tags meer onderwerpen kunt toevoegen die relevant zijn voor je video. Om de vindbaarheid te verbeteren, raden wij aan om een goede beschrijving te schrijven. Geef aan in de beschrijving waar de video over gaat en verwerk er zoekwoorden in.

Zorg voor een call-to-action

Een call-to-action is een knop die de bezoeker aan moet zetten tot het ondergaan van een actie. Denk hierbij aan een bestelknop of een contactknop. Het doel van een call-to-action is het trekken van de aandacht. Daarnaast leidt een goede call-to-action leidt tot betere conversie, zoals generen van meer leads of sales. Het is mogelijk om een call-to-action te maken die leidt naar de homepagina van je YouTube kanaal.

Post regelmatig

Als je actief bent op social media, is het verstandig om regelmatig een bericht te plaatsen op de platformen waarop je actief bent. Maak de berichten aantrekkelijker door een video toe te voegen. Verwijs vervolgens de kijker naar je kanaal voor meer video’s.

Post regelmatig

Zorg voor een aantrekkelijke thumbnail

Bedenk een aantrekkelijke thumbnail voor je animatievideo. Dit is de afbeelding die de bezoekers zien, voordat zij de video starten. Je kan een thumbnail vergelijken met een minibanner.

Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een marketingtechniek om beter vindbaar te worden in de zoekmachineresultaten. Wat belangrijk is bij SEO, is om de juiste zoekwoorden in de beschrijving van de (animatie)video te plaatsen. Door gebruik te maken van de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden, word je beter vindbaar in de zoekresultaten van o.a. Google.

Het is belangrijk dat de (animatie)video aantrekkelijk en interessant is voor de kijker. Heb je nog geen animatievideo en wil je er graag één laten maken? View Glue Animatiestudie maakt aantrekkelijke en voordelige animatievideo’s.

 

Meer blogs

Leave a Comment