Waar moet je op letten bij linkbuilding?

No Comments

Linkbuilding is een van de belangrijkste factoren waar zoekmachines zoals Google naar kijken om te bepalen hoe hoog je website zal scoren in Google. Hoe meer links je website heeft, en hoe hoger de kwaliteit van deze links zijn, hoe groter de kans dat je website goed vindbaar zal zijn in Google. Ben je benieuwd hoe je deze vorm van internet marketing kunt toepassen voor jouw bedrijf? In dit artikel lees je over de belangrijkste aspecten voor een goed linkbuilding proces.

Wat maakt een link sterk?

Allereerst moet je kijken of de website waarop je een link wilt realiseren, relevant is aan jouw website. Heb je bijvoorbeeld een webshop waarop je tuinhuisjes verkoopt? Dan is een link op een website gerelateerd aan voetbal niet bepaald relevant. Je zou in dit geval beter een link kunnen realiseren op een website gerelateerd aan wonen en tuinen.

Daarnaast dient de website waarop je een link plaatst ook van goede kwaliteit te zijn. Het belangrijkste hierbij is dat de betreffende website ook weer beschikt over een sterk backlinkprofiel beschikt.

Nu vraag je jezelf misschien af hoe je erachter komt hoe je zo’n backlinkprofiel van een website in kunt zien. Gelukkig is er software waarmee je de meeste links die een website heeft kunt inzien. Ook kun je per link zien wat de sterkte ervan is. De sterkte wordt hierbij uitgedrukt in een metriek. Hierbij is 1 het minst sterk, en 100 het sterkst. Voorbeelden van deze software zijn MOZ, Majestic en Ahrefs. Wanneer je gaat linkbuilden maakt het gebruik van minstens één van deze programma’s je werkzaamheden een stuk gemakkelijker.

Majestic linkbuilding tool

Waar vind ik de juiste links?

Nu je weet waar je op moet letten bij het zoeken van links, wil je natuurlijk weten waar je interessante websites vindt om een link te realiseren. Er zijn talloze strategieën te vinden op het internet om de beste links te realiseren. Echter is niet iedere strategie effectief en zijn er zelfs strategieën die je website kunnen laten dalen of zelfs helemaal verdwijnen uit zoekmachines.

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je op het goede pad zit, dien je alleen relevante en kwalitatieve links te realiseren. Een goede manier om links te vinden is door het backlinkprofiel van je concurrentie door te nemen met de eerder genoemde software tools. Zo kun je bij interessante websites een aanvraag doen of ze ook jouw website willen plaatsen.

backlinkprofiel

Daarnaast is het delen van je expertise op andere websites in de veel gevallen een goede strategie. In veel branches zijn er blogs waar je jezelf aan kunt melden als gastblogger. Je deelt je kennis en ervaringen in een blog en in ruil daarvoor krijg je naast de nodige exposure en een link naar je website. Zorg er ook hierbij weer voor dat de website waarvoor je een blog gaat schrijven relevant en kwalitatief is. Ook raden we af om deze strategie niet te veel te gebruiken. Een goede linkbuilding strategie bestaat uit veel verschillende soorten links en strategieën.

Uiteraard zijn er talloze strategieën om links te bemachtigen. Je moet creatief denken om zo sterke links te realiseren naar je website. Helaas is dit vaak een lastig proces en weten veel ondernemers niet waar ze moeten beginnen. Echter kan de ROI met de juiste strategie al snel oplopen. Daarnaast is geduld erg belangrijk omdat linkbuilding en SEO in het algemeen een online marketingstrategie is voor de lange termijn.

Meer blogs

Leave a Comment