Linkbuilding: 3 tips om hoger te scoren in Google!

No Comments


Ondernemers kunnen niet meer zonder online marketing. Internet is verweven in ons dagelijkse leven. Wanneer consumenten diensten of producten nodig hebben, zullen zij dit medium direct aanspreken. Daarom is het belangrijk om jouw bedrijf in zoekmachines op de kaart te zetten. Hoe hoger jouw website scoort, hoe hoger de kans op het bereiken van de doelgroep en het binnenhalen van nieuwe klanten. Linkbuilding is een tool wat vaak wordt gebruikt in de wereld van online marketing. 

Het doel van linkbuilding is duidelijk: hogere posities binnen Google krijgen op relevante zoektermen. Dit klinkt gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Laten we een voorbeeld geven. Als een beddenspeciaalzaak wil scoren met de term: ‘bedden kopen bij www.weidswonenenslapen.nl’ is dit lastig te verkopen aan de lezer als de content niet relevant is. Linkbuilding is niet simpelweg enkele links op andere websites plaatsen en hopen dat het door Google wordt opgepakt. Het is zaak om echte relevante content te leveren en de links subtiel te plaatsen. Ben jij van plan om met linkbuilding te werken? Wij geven je 3 tips hoe je dit succesvol kunt aanpakken.

1.    Schrijf interessante content


Wanneer je toch besluit om zelf aan de slag te gaan met linkbuilding is het allereerst belangrijk om stil te staan bij de kwaliteit van je eigen teksten. Het schrijven van content voor linkbuilding is alles behalve gemakkelijk. Je moet niet schrijven om je eigen website te promoten. Tenminste, dat moet niet het voornaamste doel zijn. Je schrijft om de lezer interessante informatie mee te geven en eventueel mogelijk te enthousiasmeren voor jouw eigen diensten en/of producten.

Een voorbeeld: wil je scoren op de zoekterm: ‘dekbed kopen?” Zorg er dan voor dat je geen geheel artikel schrijft over hoe goed jouw bedrijf wel niet is. Dit soort informatie kun je beter op je eigen website plaatsen. Een lezer zit hier verder niet op te wachten. Geef de lezer interessante informatie waar hij of zij echt wat aan heeft. Beschrijf bijvoorbeeld de verschillende soorten dekbedden, leg uit hoe hij de juiste keuze kan maken en hoe dit de nachtrust kan verbeteren. Zo lever je waardevolle content en ligt de focus niet op verkopen, maar op informeren. De perfecte manier om hoger te scoren in Google!

2.    Reageer op blogs


Naast het leveren van eigen artikels kan je er ook voor kiezen om te reageren op blogs van anderen. Zorg er wel voor dat je inhoudelijk blijft, anders kunnen de reacties als spam worden gezien. Ga in op discussies, geef extra informatie en vul artikelen aan met eigen inzichten.

3.    Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding zelf doen is een enorme opgave. Het is niet gemakkelijk om goede content te leveren en tegelijkertijd de juiste kwalitatieve websites te vinden op deze op te plaatsen. Dat vergt veel tijd en aandacht. En als ondernemer weet je maar al te goed dat tijd schaars is. Daarom kan het verstandig zijn om linkbuilding uit te besteden. Zo weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan en bespaar je jezelf een heleboel extra tijd.

Toegegeven, linkbuilding uitbesteden vraagt om een flinke investering. Bedenk echter wel dat hoger scoren in Google ook weer heel veel potentiële klanten oplevert. Daardoor kan het alsnog heel interessant zijn om hier voor te kiezen.

Meer blogs

Leave a Comment