SEO aanpakken? Hier zijn enkele tips voor beginners!

No Comments

Ben je nieuw in de wereld van online marketing? Heb je wellicht zelfs pas een eigen website op je naam staan en ben je nu op zoek naar manieren om beter vindbaar te worden in de meest bekende zoekmachines? Dan heb je de afkorting SEO vast wel eens voorbij zien komen. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit is een handige marketingtool waarmee je eigenlijk het algoritme van Google gebruikt om zo een hogere positie te bereiken. Maar hoe pas je SEO eigenlijk toe? Waar moet je beginnen? Hier zijn enkele tips voor beginners om je alvast een beetje op weg te helpen!

SEO marketing is een heel breed begrip en kent vele gezichten. Je kunt de SEO van jouw site dan ook op heel veel verschillende manieren aanpakken. Welke manier voor jou de beste keuze is? Dat is vaak een kwestie van uitproberen. Bovendien zal je in het begin vaak alle verschillende facetten moeten uitproberen om effect te gaan zien. Dit zijn de verschillende onderdelen die de basis leggen voor een goede SEO:

  • Goede content: zonder goede, en bovenal relevante, content kan je site simpelweg niet bestaan. Daarom is het zeer belangrijk om hier de nodige tijd en eventueel geld in te investeren. De juiste content zorgt er niet alleen voor dat meer bezoekers naar jouw site worden getrokken, maar ook dat Google de kwaliteitsscore van jouw website zal verhogen en daarmee ook de Google Ranking in een rap tempo toeneemt.
  • SEO buiten jouw eigen website: SEO speelt zich niet alleen af binnen jouw eigen website. Dit kan ook toegepast worden op externe sites en social media kanalen. Denk bijvoorbeeld aan likes en shares op Instagram en Facebook of aan backlinks op externe sites. Ook deze dingen zullen de zichtbaarheid van jouw website verhogen.
  • Kwalitatieve website: wanneer een website telkens storingen heeft of simpelweg een dikke onvoldoende scoort op technisch gebied, dan zal dit er tevens voor zorgen dat de robots van Google minder snel gebruik kunnen maken van jouw site. Hierdoor zal je ranking enorm laag blijven. Een mooie website maken is dan ook niet alles. Deze moet technisch ook goed in elkaar zitten. Dat kun je in de meeste gevallen beter overlaten aan professionals.

Schakel een online marketeer in

Zeker wanneer dit je eerste keer is dat je een website of blog hebt gestart, zal je merken dat de wereld van SEO en online marketing in zijn geheel heel complex is. Het is niet voor niets dat er ontzettend veel verschillende SEO bedrijven beschikbaar zijn. Om alle ontwikkelingen bij te benen, zal je hier echt heel veel tijd en geld in moeten investeren. Zonde, zeker als je ook nog eens de verkeerde keuzes maakt. Schakel daarom een online marketeer in en maak samen een plan van aanpak om jouw site hoger in Google te krijgen. Zo weet je zeker dat dit op de juiste manier zal gebeuren en kun jij je focussen op het verbeteren van de site of het ondernemen zelf.

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment