Black hat SEO

No Comments

Black hat SEO is een vorm van SEO linkbuilding die niet gewaardeerd wordt door Google. Deze techniek zorgt ervoor dat een website in een korte tijd veel links krijgt. Het gevolg hiervan is dat de website zeer snel zal stijgen, maar uiteindelijk een lage positie krijgt of geheel onvindbaar wordt bij Google.

Vormen van black hat SEO

Black hat SEO komt voor in veel verschillende vormen. Zorg ervoor dat uw website geen gebruik maakt van deze technieken. De black hat technieken zijn:

 • – Niet relevante keywords
  Het plaatsen van niet relevante keywords om meer bezoekers te trekken.
 • – Verborgen tekst of links
  De tekst of link heeft dezelfde kleur als de achtergrond en is daardoor niet voor de menselijke gebruiker te zien.
 • – Linkfarms
  Linkfarms zijn pagina’s volledig gevuld met links. De linkfarms hebben als enige doel de zoekresultaten te beïnvloeden.
 • – Betaalde links
  Betalen voor links om de zoekresultaten te beïnvloeden. In kleine mate heeft vaak geen gevolgen. Wanneer er tientallen gekocht worden, dan wordt dit gezien als black hat. Echter wij raden het kopen van links sterk af.
 • – Doorway/Gateway pagina’s.
  Dit zijn pagina’s die volledig geoptimaliseerd zijn voor 1 keyword om een hoge positie te krijgen. Als je de pagina bezoekt word je direct naar een andere pagina gestuurd.
 • – Content kopiëren
  Grote hoeveelheid content van andere websites kopiëren. Wanneer dit in kleinere mate gebeurd, dan wordt het gezien als grey hat SEO.
 • – Blog spamming
  Spammen op blogs. Bij een groot aantal ( niet relevante) blogs een reactie plaatsen met daarin een link naar de website.

Herken black hat aanbieders

Veel bedrijven zullen, door een gebrek aan kennis, niet in staat zijn om black hat SEO te herkennen. Vaak ontkennen Black hat SEO bedrijven dat ze verkeerd te werk gaan. Door hun diensten als white hat SEO te bestempelen hopen ze nietsvermoedende ondernemers binnen te halen.

Te lage prijs
Een handige tip om een black hat bedrijf te herkennen is de prijs. Als een bedrijf 100 links verkoop voor € 20,- dan is dat zeer waarschijnlijk black hat SEO. Het is onmogelijk om te deze prijs 100 kwalitatieve links te krijgen.

Gevolgen van black hat

Het is duidelijk dat Google black hat SEO niet accepteert, omdat website onterecht een hoge positie krijgen bij de zoekresultaten. Om te voorkomen dat website gebruik gaan maken van Black hat SEO, kan Google straffen uitdelen.

Straffen
Als Google een website betrapt op black hat SEO, dan kan het een waarschuwing geven. Dit komt dan in de vorm van een daling van de positie. Als een website gebruik maakt van Google webmasters, dan krijgt diegene via webmasters bericht van Google. Als een website de waarschuwing negeert dan kan dat leiden tot een verbanning. De website is dat niet meer vindbaar via Google.

Meer blogs

Leave a Comment