Deep linkbuilding

No Comments

 

Veel beginnende linkbuilders richten zich voornamelijk op het verkrijgen van links naar de homepage. Dit is een fout die veel beginners maken en door veel mensen gemaakt worden die zich niet actief bezighouden met SEO.

Welkom mat

Ik begrijp de gedachte erachter: de homepage is de welkom mat van de hele website. Het is de pagina die naar iedere andere pagina leidt en het is de pagina die het meeste op uw merk gericht is.

Alleen linkbuilding voor homepage

Maar als u kritisch kijkt, dan is het niet altijd logisch om naar de homepage te linken. Over het algemeen wordt is het niet verstandig om alleen links te genereren voor de homepage. Linkbuilden voor alleen de homepage lijkt misschien een goede manier om autoriteit voor uw website te krijgen, maar als u alle andere pagina’s negeert, dan zal u een onnatuurlijk linkprofiel krijgen.

Winnend team

Bekijk het eens op deze manier: er is een compleet team nodig om een wedstrijd te winnen. Dit kan niet gedaan worden met één sterspeler in team dat verder alleen bestaat uit waardeloze spelers. De teams die goed samenwerken en geen gaten hebben, zijn de teams die winnen.

Deep linking

Dit is waarom het zo belangrijk is om ook voor andere pagina’s te linkbuilden. Er moet niet alleen naar één ding van de website gekeken, maar naar het geheel. Dit onderdeel van linkbuilding heet deep linking. Er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken om op een natuurlijke manier deep links te krijgen. In dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Waarom deep linking

Zoals ik al zei moet er bij het linkbuilden niet alleen naar de homepage gekeken worden. De belangrijkste redenen waarom u aan deep linkbuilding moet doen zijn:

 • – Verhoog de autoriteit van de hele website
  Als u alleen uw homepage optimaliseert en alleen naar de homepage bezoekers stuurt, dan heeft u misschien een homepage met een zeer hoge autoriteit. De andere pagina’s op uw website hebben echter weinig tot geen autoriteit.Zoekmachines kijken naar de hele website en zien dan een website met veel pagina’s met een lage autoriteit. Dit kan de autoriteit van uw homepage verlagen. Met deep linking kunt u ook autoriteit krijgen op andere pagina’s.
 • – Vergroot de relevantie
  U kunt uw homepage niet voor iedere keyword optimaliseren, daarom moet u gebruik maken van andere pagina’s. Als die pagina’s de keywords in de meta data (URL, title tage, als tag, etc.) en content hebben, dan zullen zoekmachines die pagina’s ieder voor hun eigen keyword indexeren.Met andere woorden, omdat iedere pagina zijn eigen set keywords heeft kunt u zich op veel meer keywords richten. Iedere pagina krijgt zijn eigen anchor tekst strategie. Zo verbetert u de rankings van meerdere pagina’s voor meerdere keywords.
 • – Verbeter de algemene zichtbaarheid
  Grote websites hebben vaak het probleem dat veel pagina’s niet geïndexeerd worden, omdat ze zo groot zijn. Dit is waar deep links belangrijk zijn. Deze deep links, zowel intern, als van andere websites, zullen zoekmachines helpen over alle pagina’s op uw website te vinden. Als ze gevonden zijn kunnen ze geïndexeerd worden en ranken.

Hoe krijgt u deep links

Ik zal u een aantal technieken geven die u kunt gebruiken om deep links te krijgen voor uw website:

 • Bron citatie linkbuilding
 • Deep links naar productpagina’s
 • Verse vermeldingen links
 • Verse meldingen vinden
 • Fabrikanten links
 • Gebroken linkbuilding

Bron citatie linkbuilding

Een blog is een geweldig onderdeel van uw website. Niet alleen is het goed om uw boodschap te verspreiden, maar het is ook goed voor linkbuilding. Het maken van geweldige, unieke content op uw eigen blog stelt u in staat om een citatie link te maken wanneer u een gastartikel schrijft.

Batman film

Stel, u wilt gaan linkbuilden voor uw entertainment nieuwswebsite. Op uw website heeft u een blog waar u een artikel plaatst over acteurs mogelijk in de laatste Batman trilogie zouden spelen. En stel dat u een gastartikel schrijft over de geschiedenis van de Batman superschurk de Penguin. Zo kunt u linken naar uw blog.

De interpretatie van de Penguin

De interpretatie van de Penguin varieert van media tot media. Daarnaast is deze in de loop der tijd veranderd.

Stripboeken

In de Batman film van Adam West houdt Burgess Meredith zich vooral aan de stripboeken van die tijd en speelt hij een over de top gangster versie van de Penguin.

Batman Returns

In “Batman Returns” speelt Danny DeVito hem meer als een misvormde man die door de maatschappij is buitengesloten en we zullen nooit weten wat Philip Seymour Hoffman’s interpretatie van de Penguin zou zijn geweest.

Balans in uw linkprofiel

Niet alleen heeft u zo een nieuwe link naar uw website, u heeft ook meer balans aangebracht aan uw linkprofiel.

Deep links naar productpagina’s

Een citatie link kan voor meer dingen dan een blogartikel gebruikt worden. U kunt ook een deep link plaatsen naar een productpagina. Er zijn verschillende manier om naar een bepaalde pagina te linken. Als er in de tekst bepaalde informatie van een boek gebruikt, dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van voetnoten. Deze manier van linken wordt onder andere op Wikipedia gebruikt.

Voetnoot links

Voetnoten zijn niet bevorderlijk voor de leesbaarheid op het web. De natuurlijke manier om naar een bron te verwijzen op het web, voor gebruiksgemak tenminste, is door te linken naar de productpagina van het boek.

Quote

Als het om een quote gaat dan kunt u de quote gebruiken as long tail anchor tekst. Hiermee laat u aan de lezer zien dat het een quote is van de auteur van het boek. Niet alleen wordt u dan geciteerd als bron, u heeft ook link juice naar uw productpagina gekregen.

Verse vermeldingen links

Een verse vermelding is een van de beste linkbuilding kansen die er zijn. Het zijn links die wachten op geplaatst te worden. Een verse vermelding is een vermelding van uw merk, website, URL, etc. op een pagina die u zelf niet gemaakt heeft.

Vermelding

Het doel dan is om deze vermelding om te zetten naar een deep link door contact op te nemen met degene die u genoemd heeft.

Onafhankelijk boek reviewer

Stel, u heeft een boek gepubliceerd. En stel nou dat u een onafhankelijk boek reviewer gevonden met veel volgers. Hij heeft op eigen initiatief een review geplaatst over het boek. Veel reviewers willen ergens in het artikel informatie plaatsen over de auteur.

Link naar de homepage

Als u zo’n review met info over de auteur ziet, dan is uw eerste gedachte dat u moet vragen om een link naar uw homepage. In 90% van de gevallen zou dit goed zijn, maar er zijn valkuilen.

Direct naar de productpagina

Het hele doel van links om meer te verkopen, in dit geval een boek. Als u kijkt naar de context waarin uw merk genoemd wordt, dan lijkt het logisch om direct naar de productpagina te linken waar het boek gekocht kan worden. Dit is zeker voor de gebruiker een stuk makkelijker.

Webmaster benaderen

Natuurlijk zal de link niet uit zichzelf komen, was dat maar waar. U zult contact op moeten nemen met de webmaster om hem te vragen om een link te plaatsen. In de meeste gevallen zullen ze dit wel willen doen, zeker als u een bekende website heeft.

Buiten uw merk

Verse vermeldingen moeten ook buiten u merk gebruikt worden. Laten we het boek weer als voorbeeld gebruiken. Als een boek beschikbaar is, dan zal er waarschijnlijk wel iemand zijn die er over praat. Als u de titel van uw boek op de website van een ander tegenkomt, dan kunt u hem ook benaderen om te vragen of hij wilt linken naar de productpagina.

Onnatuurlijk

Het zou er onnatuurlijk uitzien als de link ergens anders heen zou linken dan de productpagina waar het boek gekocht kan worden.

Verse meldingen vinden

De grote vraag is natuurlijk hoe u deze verse vermeldingen kan vinden. U zou dit kunnen doen door in Google te zoeken naar uw merk  of de keywords waar u zich op richt en de SERPs doorzoeken. Gelukkig zijn er tools die dit een stuk efficiënter maken.

Google Alerts

Google Alerts is een tool die u op de hoogte stelt iedere keer als iemand een pagina plaatst met daarop de woorden die u heeft ingesteld.

Google Alerts instellingen

Het enige dat u hoeft te doen is woorden die u wilt monitoren invullen in het bovenste vak. Tevens kunt u aangeven of u alleen een bepaald formaat content wilt (video, boeken, blogs, etc.), hoe vaak u op de hoogte gesteld wilt worden en of u alle resultaten wilt ontvangen of alleen de resultaten die volgens het systeem het beste zijn.

Fresh Web Explorer

De Fresh Web Explorer van Moz is niet heel anders. U krijgt het bij een betaald profiel van Moz, dus als u dit al heeft, dan zie ik geen reden om hier geen gebruik van te maken. Het beste van deze tool is dat Moz continu nieuwe functies toevoegt om het beter te maken.

Geavanceerde zoekoperators

Google’s geavanceerde zoekoperators kunnen u ook helpen om vermeldingen te vinden. Natuurlijk kunt u alleen zoeken naar bepaalde keywords en dan alle resultaten bekijken, maar met zoekoperators kunt u de resultaten filteren zodat u sommige ongewenste resultaten (websites die toch niet naar u linken) niet zal zien.

Fabrikanten links

Dit is alleen mogelijk voor website die tastbare producten verkopen, maar het is een techniek die u zult helpen om deep links te krijgen naar de belangrijke productpagina’s.

Fabrikanten

Een groot aantal webshops maken niet zelf de producten die ze verkopen. Ze hebben vaak verschillende fabrikanten die dat doen. Die fabrikanten zijn willen net als de webshops dat die producten meer onder de aandacht komen.

Linken naar verkopers

Fabrikanten zijn daarom in de meeste gevallen wel bereid om te linken naar de verkopers. Zorg er daarom voor dat de fabrikanten linken naar de pagina die het beste is voor de consument.

Voordeel van webshops

Een ander voordeel die webshops hebben tegenover fysieke winkels is dat de consument direct doorverwezen kan worden doorverwezen naar een product. Als u een supermarkt binnenloopt dan is de kans groot dat de producten die u nodig heeft niet direct zichtbaar zijn.

Tuinartikelen

Stel u heeft een webshop waarin u tuinartikelen verkoopt en u wilt de verkoop van tuinkleden verhogen. De kans is groot dat u deze tuinkleden niet zelf heeft gemaakt, dat heeft een bepaalde fabrikant gedaan.

Geen link

Als de fabrikant nog geen link heeft geplaatst naar uw website, dan kunt u contact met hem opnemen om te zeggen dat u hun product verkoopt en vraag om een link naar een categoriepagina van tuinkleden te plaatsen. Dit is dan een win-win situatie.

Juiste pagina

Als de fabrikant wel een link naar uw website heeft geplaatst, zorg er dan voor dat de link naar de pagina gaat die tuinkleden verkoopt en niet wijst naar de homepage.

Gebroken linkbuilding

Ondanks dat er steeds meer websites en webshops komen, blijft niet iedere domein voor altijd online. Iedere dag verdwijnen er websites. De links die naar die website linken zijn waardeloos, omdat ze wijzen naar een domein die er niet meer is of een 404 pagina.

Gebroken links 

De links blijven echter bestaan, wat ook niet goed is voor de websites waar ze op staan. Een groot aantal gebroken links op een pagina zorgen er niet per se voor dat een website een penalty krijgt, maar het zal de website ook geen goed doen in de SERPs. Hier ligt uw kans om zowel uw website te helpen, als die waar de gebroken link op staat.

Voormalige concurrent

Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken om gebroken links te vinden van een voormalige concurrent. Waarna u de webmaster op de hoogte kan stellen dat de links nergens naartoe wijzen. De webmaster zal dankbaar zijn dat er iemand is die de fout gezien heeft.

Link analyse

Doe een backlink analyse van het domein van de concurrent die onlangs is gestopt. Zo ziet u waar u links kan krijgen. Met een link analyse krijgt u alle of tenminste een groot deel van alle links te zien die de website had. Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken om een link analyse te doen:

Gebroken link vinden
Als u eenmaal uw prospects gevonden heeft, kunt u andere tools gebruiken om de gebroken link op een pagina te vinden.

Check My Links

De Chrome app Check My Links bekijkt alle links op een pagina en laat zien of een link gebroken is of niet. Als een link groen is, dan is de link goed. Als de link rood is, dan wijst het nergens naartoe:

Domain Hunter

Domain Hunter zoekt net als Check My Links naar gebroken links, maar het markeert niet de links met een bepaalde kleur. Toch gaat het wel een stap verder. Niet alleen zoekt het gebroken links op een pagina, het vertelt u ook of het domein waarnaar gelinkt werd nog geregistreerd kan worden.

Link vervangen

Als u een link heeft gevonden, neem u contact op met de webmaster om te zeggen dat er een gebroken link op de website staat. Vraag niet om de link te verwijderen, maar zeg dat u een website heeft die relevant is voor hun website of pagina.

Dankbaar

Doordat u de webmaster geholpen heeft om een fout op zijn website op te lossen zullen ze u vaak bedanken door een link naar uw website te plaatsen.

Meer autoriteit

Als u niet alleen wilt ranken voor uw homepage dan is het belangrijk om diversiteit aan te brengen aan uw landingspagina’s. Door de link juice naar meerdere pagina’s te laten stromen bouwt u niet alleen autoriteit op voor uw hele domein, het zorgt er ook voor dat u een natuurlijk linkprofiel krijgt.

Zelf meer deep links?

Wilt u dat uw website betere rankings krijgt, zowel de homepage als dieperliggende pagina’s? Kies dan voor de linkbuilding dienst van de Linkbuilding Specialist. Wij maken een linkbuilding strategie voor uw website. Neem contact met ons op voor meer informatie:

Meer blogs

Leave a Comment