Grey hat SEO

No Comments

Grey hat SEO is een vorm van SEO linkbuilding waarbij sommige regels van Google gebroken worden. Dit gebeurt echter in kleine mate. De kans dat een website door grey hat SEO gebanned zal worden is klein. Het kan wel voorkomen dat de website een lagere positie krijgt.

Vormen van grey hat SEO

Veel vormen van grey hat kunnen gezien worden als black hat SEO als ze in grote mate worden toegepast. Let er daarom op dat u de hieronder staande SEO manier niet te veel gebruikt. Het verstandigste is om helemaal geen gebruik te maken van grey hat SEOGrey hat SEO technieken zijn:

 • – Cloaking 
  Google krijgt een andere pagina laten zien dan de menselijke gebruiker. De pagina is volledige geoptimaliseerd voor een specifiek keyword en alleen bedoeld voor Google. De pagina die de bezoeker te zien krijgt is voor de gebruiker geoptimaliseerd.
 • – Betaalde links 
  Een klein aantal links kopen. Koop er geen tientallen, dan zal het gezien worden als black hat SEO.
 • – Content kopiëren 
  Ook hier geldt dat als het in grote mate gebeurd, het gezien kan worden als black hat SEO
 • – Het keyword komt te vaak voor
  Het keyword onnatuurlijk vaak laten voorkomen op de website.
 • – Planned three-way linking 
  De zogenoemde “planned three-way linking”. Website A linkt naar website B, B linkt naar C en C weer naar A. Als dit vaak gebruikt wordt, dan kan Google dit zien als “links verkrijgen op een onnatuurlijke manier”.

Moeilijk te herkennen

Het is vaak moeilijk om te zeggen of een website betaald heeft voor een link of dat de three-way linking toevalt is of niet. Google is hier echter zeer goed in en herkent patronen. Met name het kopiëren content is voor Google gemakkelijk uit te zoeken.

Ontdek cloaking
Cloaking is voor de menselijke gebruiker gemakkelijk vast te stellen. Als u een website zoekt op Google, dan kunt u de pagina bekijken “in cache”. U ziet de website dan precies zoals Google hem ziet. Bezoek de website vervolgens door de URL in het adresblak in te typen. Ziet u een andere website? Dan is dit cloaking.

Gevolgen van grey hat

Grey hat is geen techniek die grote gevolgen heeft voor de zoekresultaten, zolang het niet in grote mate voorkomt. Het kan leiden tot een staf waarbij de website een lage positie krijgt, maar waarschijnlijk niet tot een totale verbanning uit de zoekresultaten. Ondanks dat een totale verbanning onwaarschijnlijk is, raden wij aan utsluitend gebruik te maken van white hat SEO.

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment