E-mail marketing Tips

1 Comment

Zoals de naam al zegt is e-mail marketing een mail sturen naar potentiële klanten.

E-mail marketing is een goedkope en makkelijke manier om bestaande klanten te overtuigen meer te kopen of een relatie op te bouwen.

Waarom e-mail marketing?

Uit het nationale e-mail onderzoek  is gebleken dat e-mail marketing effectiever is dan Social Media. In dit onderzoek komt naar voren dat de meeste mensen via e-mail een product hebben gekocht in de afgelopen 12 maanden. Op de tweede plaats kwam Facebook. De redenen waarom bezoekers zich voor een nieuwsbrief inschrijven zijn dat ze aanbiedingen, vooral deals, willen ontvangen en op de hoogte willen blijven van een aankoop via een webshop.

e-mail marketing kopen

In het nationale e-mailonderzoek is ook onderzocht via welke kanalen consumenten het liefst reclame ontvangen. In het figuur hieronder is te zien dat 70% van de consumenten het liefs t reclame ontvangt via e-mail marketing, wat gevolgd wordt door brievenbus (20%) en daarna Facebook (3%). De overige kanalen zijn niet populair voor wat betreft het ontvangen van reclame. Dit onderzoek wordt ook bevestigd door een ander onderzoek van “Frankwatchting“.

Wat zijn de voordelen van e-mail marketing?

E-mail marketing heeft veel voordelen. Het is namelijk een goedkope manier van berichten sturen. Het verzenden van e-mails kost, in tegenstelling tot papieren drukwerken, geen geld. Ook zijn er geen kosten verbonden met het drukken of voor het papier.

Een ander voordeel van e-mail marketing is dat het gelijk aankomt. Als je een mail stuurt is die binnen 1 minuut bij de ontvanger, terwijl bij een brief of folders dit dagen kan duren. Als je gebruik maakt van een speciale e-mail marketingtool hoef je de tweede keer niet alles opnieuw in te voeren.

Als je gebruik maakt van een e-mail software, kan je alles analyseren en evalueren. Je kan zien wie de mail heeft ontvangen, hoe vaak een bepaalde handeling is gedaan en hoeveel mensen de mail hebben geopend. Via een tool kan je ook een e-mail persoonlijk maken door de naam te vermelden bij de mail.Hierdoor voelt de ontvanger zicheerder aangesproken.

mail chimp mail programmaIedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres dat hij/zij controleert. Genoeg redenen dus om aan e-mail marketing te beginnen!

 

Wat zijn de nadelen van e-mail marketing?

Het grootste nadeel van e-mail marketing is dat je niet iedereen mag mailen. Een bestaande klant mag je mailen, zolang het gaat over een soortgelijk producten/diensten. Iemand die geen klant is mag je pas mailen indien deze persoon toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van een mail.

Een ander nadeel is dat van e-mail marketing vaak misbruikt wordt gemaakt, waardoor je al snel als spammer bekent kan worden. Dit betekent dat je zorgzaam om moet gaan met dit onlinemarketingkanaal.

Tips voor het verzamelen van e-mail adressen

Hieronder staan een aantal tips die wij zelf gebruiken voor het verzamelen van mailadressen.

1. Zorg ervoor dat een bezoeker zich op verschillende plekken kan inschrijven.

Zorg ervoor dat de bezoeker regelmatig in contact komt met een inschrijfformulier. Als je bijvoorbeeld kijkt op onze blog, ziet u een mogelijkheid om in te schrijven (inschrijven bij ons mag altijd :)). Zorg ervoor dat het opvalt. Zorg er wel voor dat de bezoeker een reden heeft om zich in te schrijven. Wij sturen tweemaal per maand een bericht over de nieuwste onlinemarketingtrends.

inschrijven e-mail marketing

2. Houdt het inschrijfformulier kort.

Zoals u waarschijnlijk op onze blogpagina ziet, is dat we alleen vragen om naam en mailadres. We vragen alleen het noodzakelijke. De naam gebruiken wij als personalisatie voor onze mail campagne. Elk extra veld zorgt er voor dat de kans kleiner is dat iemand zich inschrijft.

3 Geef iets terug in ruil voor een e-mail adres.

Op onze website is het mogelijk om een gratis SEO-scan aan te vragen. Dit is één van de manieren om mails te verzamelen. Om de SEO-scan te ontvangen moet een mailadres achterlaten worden.

gratis seo scan e-mail

Een ander effectief voorbeeld is om een E-book te maken met waardevolle informatie. Om dit E-book te krijgen moet men zijn e-mailadres achterlaten. Dit kan je weer koppelen aan bijvoorbeeld een Facebookadvertentie.

Moet ik nu wel of niet aan e-mail marketing doen?

Wij zijn ervan overtuigd dat e-mail marketing effectief is. Het enige nadeel is dat er juridische wetten bestaan voor het mailen naar potentiële klanten. Daardoor is het vrij lastig om mailadressen te verzamelen die je wel mag mailen. Heb je hulp nodig met e-mail marketing? Wij helpen je graag!

Meer blogs

Leave a Comment