50+ Dingen die iedere linkbuilder moet weten

No Comments

 

Linkbuilding is nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. Het vereist veel tijd en middelen om het goed uit te voeren, daarom kunnen of willen veel webmasters en website eigenaren het liever niet zelf doen.

Uitbesteden

Ook SEO bedrijven die andere aspecten van SEO doen besteden het liever uit, omdat het simpelweg teveel tijd en middelen kost.

Goed nieuws

Dat is goed nieuws voor degenen die zich gespecialiseerd hebben in linkbuilding, maar de vraag naar natuurlijke links en het steeds complexer worden van linkbuilding heeft ervoor gezorgd dat mensen slechte links hebben gegenereerd en soms geen idee hebben van ze aan het doen zijn.

Linkbuilder zoeken

Het is beter om niet aan linkbuilding te doen, dan te kiezen voor een linkbuilding campagne die vol staat met spam. Dit zijn campagnes waar u twee keer voor moet betelen. De eerste keer om het uit te laten voeren en daarna om het ongedaan te krijgen. Als u op zoek bent naar een linkbuilder zorg er dan voor dat hij zoveel mogelijk van de volgende dingen weet:

1. Waarom links belangrijk zijn

Er niet is mogelijk om dit hier kort te beschrijven, maar als u niet weet waarom links belangrijk zijn, dan moet u niet gaan linkbuilden. Links worden door gebruikers en crawlers gebruikt om naar andere plaatsen van het internet te gaan en geven aan waar de content van de pagina waarnaar gelinkt worden over gaat.

2. HTML code voor tekst en afbeelding links

Voor uitgebreide informatie kunt u de website van w3schools bezoeken, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig:

3. Hoe een Robot.txt file gelezen moet worden

Dit kan lastig zijn en er zijn veel robot files die niet goed geprogrammeerd zijn. Als u niet zeker weet hoe u er een moet lezen kunt de kunt u deze pagina van Motoricerca bezoeken.

Zelfde naam en plaats

Robot files hebben altijd dezelfde naam (robot.txt) en kunnen altijd in de root van de website gevonden. U kunt hem bekijken door uwwebsite.nl/robot.txt in te typen. Als er geen een is, dan ziet u niets. Dit is geen probleem, maar als er een is, zorg er dan voor dat hij goed werkt.

Uitkijken

Voor deze code moet u goed uitkijken:

User-agent: *

Disallow: /

Geen indexatie

Dit vertelt de zoekmachines om weg te gaan als ze op uw website zijn. Mensen gebruiken dit meestal als ze geen ontwikkel- of testomgeving hebben. Zo kunnen ze live programmeren zonder dat de website geïndexeerd wordt. Dit is prima als u op die manier wilt werken, maar vergeet hem niet te verwijderen als u wilt dat uw website geïndexeerd wordt.

Uit SERPs verdwenen

Als uw website onlangs is verdwenen uit de SERPs, controleer dan gelijk de robot.txt. U kunt zoekmachines ook blokkeren met de methode die hieronder staat.

4. Hoe controleren op robots buiten de robot.txt file

Er zijn situaties waarbij u hiervan gebruik wilt maken, daarom is het een goed idee om te lezen wat Google te zeggen heeft over blocking robots. Als u website ineens is verdwenen en uw robot.txt file ziet er goed uit, controleer de pagina dan op deze code:

5. Hoe WordPress gebruiken

WordPress is een van de meest gebruikte blogplatformen, als linkbuilder moet u hier bekend mee zijn. Zelf vind ik het is gebruikersvriendelijk, daarnaast zijn er op Youtube genoeg handleidingen te vinden. Net als met veel andere dingen is het zelf uitproberen en uitzoeken de beste manier om het te leren.

Basis website maken

Als u geen gebruik wilt maken van WordPress, dan is dat prima, maar leer wel hoe u een basis website moet opzetten op een populair platform.

Kritischer kijken

Ik denk dat dit voor linkbuilders belangrijk is omdat: als u vanaf het begin van de website betrokken bent met de ontwikkeling daarvan, dan zal u een stuk kritischer kijken naar SEO, content creatie en gebruiksvriendelijkheid. Ook dat speelt een rol bij linkbuilding.

6. Hoe een linkprofiel analyse uitvoeren

U moet niet wachten met het analyseren van uw linkprofiel tot u een waarschuwing van Google krijgt. Voer zo nu en dan een analyse uit en kijk of alles nog in orde is.

Gratis tools

Er zijn genoeg gratis tools die u een lijst geven van uw links, maak daar gebruik van. Soms krijgt u niet alle opties die u nodig heeft van gratis tools en gratis versies, daarom is het verstandig om te investeren is een van de grote betaalde tools als u zich vaak met linkbuilding bezighoudt.

Data verzamelen en analyseren

Verzamel uw data en analyseer alles. Vaak kunt u de data naar Excel exporteren. U moet weten hoe u naar linkprofielen in hun geheel moet kijken en hoe u het in verschillende onderdelen moet verdelen (zoals percentage sitewide links, money keywords, etc.). U moet websites bekijken en beoordelen of het een goede website is of niet.

Zelf uitvoeren

Wilt u nu beginnen aan uw eigen link analyse, dan leest u mijn handleiding over het maken van een linkprofiel analyse.

7. Google’s richtlijnen voor webmasters

De richtlijnen kunnen op de website van Google gevonden worden. Zorg ervoor dat u ze weet om te voorkomen dat u de overtreed.

8. Hoe een basis link analyse uitvoeren meer meerdere tools

Beperkt u niet tot één tool. Sommige databasissen verversen sneller dan anderen, sommigen geven meer informatie, anderen geven minder, ect.

9. Hoe anchor tekst analyseren

U moet in staat zijn om uw anchor tekst data te verzamelen en te sorteren op categorieën, zoals merk, URL, money keywords, etc.

10. Hoe een concurrentie analyse uitvoeren

Jane Copland heeft een geweldig artikel geschreven over het maken van een concurrentie analyse. Of u nou altijd een concurrentie analyse maakt of niet, u moet weten hoe u uw concurrenten moet analyseren en hoe u kunt achterhalen wat zij beter doen dan u.

Als het fout gaat

Sommige mensen doen dit alleen als er iets misgaat, maar ik raad u aan om dit ook te doen als alles goed gaat. Als u dit doet als het fout gaat dan kunt u in paniek raken en verkeerde beslissingen nemen.

11. Hoe onderhandelen over een link

Of het nou gaat om een email linkverzoek, een telefoongesprek, een gastartikel, een connectie op social media, ect. U moet weten hoe u met mensen om moet gaan. Omdat er veel online gaat betekent dat niet dat u uw manieren kunt vergeten. Als u iets wilt hebben, vraag er dan om en gebruik geen 10 mail om het te zeggen.

12. Hoe op de hoogte te blijven van algoritme updates

Als u zich bezighoudt met SEO dan is het vrij simpel om een nieuwe grote algoritme update op te merken. Als dat bij u niet het geval is dan kunt u de lijst van Moz bekijken, ook op mijn blog wordt een nieuwe update van Google, zoals Penguin of Hummingbird altijd besproken.

Algoritme update

Als u iets vreemds merkt met uw rankings, zoek dan naar “algoritme update” of “algorithm change” dan merkt u snel genoeg of het inderdaad een update was.

13. Hoe Google Alerts gebruiken

Ik snap niet waarom mensen niet gebruik zouden maken van deze geweldige en gratis tool. U kunt alerts instellen voor uw merk, uw naam, uw URL, uw concurrenten, uw belangrijke keywords en nog veel meer.

Instellingen

U kunt kiezen hoe vaak u alerts wilt ontvangen, welk soort resultaten u wilt monitoren en of u alle resultaten wilt ontvangen of alleen degenen die volgens Google het beste zijn. De mail van uw alert maakt het eenvoudig om de resultaten te bekijken.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte gehouden worden van iets waarin u geïnteresseerd bent en wat geïndexeerd is, dan is dit een geweldige, eenvoudige en gratis manier om dat te doen.

14. Hoe gebruik te maken van web analytics

Een bekende en gratis tool is Google Analytics, maar er zijn ook prima alternatieven te vinden. Belangrijk is dat u niet alleen naar rankings kijkt om het succes van uw website te bepalen.

15. Hoe Google’s Webmaster Tools gebruiken

Als een klein percentage van uw bezoekers via op uw website Google komt dan moet u Webmaster Tools gebruiken. Dit is de eerste plaats waar u gaat kijken als dingen fout gaan.

Handleiding

Met Webmaster Tools wordt u op de hoogte gehouden van problemen op uw website, u kunt crawlfouten bekijken, nieuwe links zien, kijken welke zoekwoorden gebruikt zijn en nog veel meer.

16 Wat maakt een links slecht of spammy

Het is niet mogelijk om een duidelijk definitie te geven van een slechte of spammy links, omdat de meningen hierover verschillen. Maar als een link op een pagina staat zonder duidelijke reden behalve dat er voor betaald is of dat het daar geplaatst is via een netwerk, dan is waarschijnlijk een slechte link.

Spammy link

Er zijn veel links die op een vreemde plaats staan, maar evengoed legitiem zijn, maar als u een link ziet op een plek waar het niet behoort, dan is het waarschijnlijk geen goede link. Spammy links zijn links op websites die waardeloos zijn. Een link van een schoenenwinkel op een blogroll met 100 andere links naar allerlei websites over onder andere leningen en gokken is een spammy link.

17 Hoe een ongeldige code herkennen

Er zijn veel verschillende tools hiervoor te vinden, maar de Markup Validation Service van W3C is misschien wel de beste. Slechte code kan er misschien wel prima uitzien in de browser, maar dat betekent niet dat alles werkt zoals dat zou moeten. Als u niet weet hoe u moet programmeren en slechte code niet kan herkennen, gebruik dan tools.

18. Hoe redirects controleren en waarom ze belangrijk zijn

U kunt gebruik maken van Rex Swain’s HTTP header check. Als u aan het linkbuilden bent voor een website die op zowel een non-www als een www versie draait en er is geen 301 aanwezig van de een naar de ander, dan wordt uw link juice verdeeld.

301 Controleren

Als u iemand vraagt om een 301 aan te maken voor een pagina die daar nu niet meer is, dan moet u goed controleren dat het wel goed gedaan is.

19. Hoe een pagina met veel links verwijderen

Er zijn verschillende meningen hierover, maar ik zou een 301 redirect gebruiken van oude pagina naar de meest relevante pagina of naar de homepage. Ik zou de pagina niet helemaal verwijderen voordat u een 301 heeft geplaatst. Een 404 error is zonde van de link juice.

20. Penalties voor grote bedrijven

Als u aan het linkbuilden bent en u bent niet op de hoogte dat ook grote merken een penalty kunnen krijgen, dan moet u beter opletten. Hetzelfde geldt voor grote blog netwerken.

 

21. Alternatieve zoekmachines voor Google

Er zijn natuurlijk Bing en Yahoo, maar u kunt ook gebruik maken van andere zoekmachines. Kijk bijvoorbeeld eens naar Dogpile of MillionShort. Tevens is Blekko een bekende. Beperkt u niet tot een zoekmachine. U kunt veel goede websites vinden door op andere plekken te kijken, bijvoorbeeld in directories.

22. Hoe social media gebruiken om te zoeken

Icerocket is hier een handige tool voor, maar er zijn andere te vinden. U kunt ook gewoon naar Twitter gaan en daar een zoekopdracht doen. Dit is een goede techniek om bloggers te vinden die over een onderwerp schrijven die relevant is voor uw website. Wellicht dat u een gastartikel voor ze kan schrijven.

Followerwonk

Een andere geweldige tool is Followerwonk, waarmee in naar keywords kan zoeken in het Twitter bios. U kunt niet alleen bloggers vinden die over content praten die relevant voor u is, u kunt ook zien welke onderwerpen populair zijn, zodat u daarvoor content kan maken.

23. Hoe een gastartikel maken

U moet weten hoe u websites kan vinden die gastartikels accepteren, u moet weten hoe u er een moet schrijven en u moet weten hoe u promotie moet maken voor de artikels die u schrijft. Door te zoeken naar “gastartikel + uw keyword”, “schrijf voor ons + uw keyword”, etc. kunt u websites vinden waarvoor u kunt schrijven.

24. Hoe een website in 5 minuten analyseren

U moet begrijpen wat alle metrics betekenen en u moet in staat zijn om een website te beoordelen door er naar te kijken. U kunt veel informatie over een website krijgen door verschillende tools en plugins te gebruiken. Deze informatie kan op verschillende manieren zeer waardevol zijn.

Zonder tools en plugins

Maar stel dat alle tools en plugins om welke reden dan ook niet werken. U moet in staat zijn om alle belangrijke metrics handmatig te controleren om te bepalen of de website goed voor u is. Is de website geïndexeerd in Google? Is de content door een mens geschreven? Zou u deze website vertrouwen?

25. Hoe contact info vinden als het niet vermeld wordt

U kunt gebruik maken van een Whois search, de webmaster op Twitter opzoeken of Rapportive gebruiken. Soms kunt u zelfs het mailadres vinden in de broncode. Blogger plaatsen hun mailadres soms niet op hun website, maar plaatsen hun contact info wel ergens anders, zoals bij een gastartikel die ze schreven hebben.

26. Hoe controleren op social signalen

Bij oude artikels en websites (nog voor Twitter) zal u waarschijnlijk niet veel social signalen vinden qua tweets, likes en shares, maar wellicht dat het wel reacties heeft.

Nieuwe content

Bij nieuwe content ziet u waarschijnlijk meer tweets, shares en likes, dan dat er reacties zijn. Dit komt doordat mensen vaak op andere platformen discussiëren over artikels van een blog en niet op de blog zelf.

27. TBPR (Toolbar PageRank) is anders dan de werkelijke PR (PageRank)

Wat Google laat zien in de toolbar is informatie die niet vaak wordt geüpdatet, daarom moest vroeger de normale PR gebruikt worden. Deze is echter op het moment van schrijven ook al een jaar niet meer geüpdatet. Daarom kan er beter naar andere metrics gekeken worden, zoals PA en DA.

28. Wat link juice is 

Pagina A heeft 10 link juice punten om te geven. Er staan 5 links naar andere websites op deze pagina. Iedere pagina ontvangt 2 link juice punten.

Pagina B heeft 10 link juice punten om te geven. Er staan 10 links naar andere websites op deze pagina, waarvan 5 nofollow zijn. De 5 links die niet nofollow zijn ontvangen allemaal 2 link juice punten. De links die nofollow zijn ontvangen geen link juice.

29. Wat PageRank sculping is

Ik zal gebruik maken van het idee dat we hierboven besproken hebben. PageRank sculpting is het proces om link juice naar bepaalde pagina’s te leiden om ze beter te laten ranken en te voorkomen dat andere pagina’s profiteren van uw links.

30. Hoe interne links optimaliseren

Het doel van interne links is om de gebruiker te helpen met navigeren, daarom moeten de juiste keywords in uw interne link staan. Uiteraard moeten deze keywords de gebruiker wel helpen. Voor meer informatie kunt u het artikel van Tom Schmitz lezen over website structuur en interne links.

31. Methodes om Nofollow links te identificeren

Ja, er zijn plugins die nofollow links op de pagina markeren, maar u kunt ze ook vinden door in de code te kijken. Als een link een rel=”nofollow” code heeft, dan is het een nofollow link.

32. Hoe een keyword research uitvoeren

Er zijn veel gratis en betaalde tools die dit kunnen doen, maar hier zijn er een aantal die u kunt gebruiken:

33. Hoe goed schrijven

Ik denk dat slecht geschreven content (of dat nou een blog artikel, email, review, etc. is) de indruk wekt dat u niet geïnteresseerd genoeg bent om de tijd ervoor te nemen en het goed te doen. Ook zijn er mensen die schrijven alleen om content te kunnen publiceren.

Oefenen

Als u geen natuurtalent bent qua schrijver dan kunt u beter worden door te oefenen en andere goedgeschreven artikels lezen.

34. Hoe uw influencers vinden

Dit kunt u op twee manier zien, het vinden van degenen die u kunt beïnvloeden en degenen die u en veel andere mensen beïnvloeden.

Crowdbooster

Crowdbooster is een handige tool hiervoor, omdat ze een Influential Followers tab hebben. Hier ziet u degenen die u op Twitter volgen en hoe veel volgers ze zelf hebben. Als u de aandacht wilt trekken van iemand met veel invloed dan is dit een goede manier om dat te doen.

Invloedrijker

Onthoud dat invloed niet altijd bepaald kan worden op basis van het aantal volgers dat iemand heeft. Negeren de mensen met minder volgers niet. Veel mensen zijn een stuk invloedrijker dan de Twitter metrics zouden suggereren.

35. Hoe bepalen of een link voor bezoekers zorgt

Dit is zeer eenvoudig, maar ik noem het evengoed. Mensen willen soms een link verwijderen, omdat ze denken dat de link schadelijk voor ze is. Belangrijk is dan om eerst te kijken of de link voor verkeer zorgt.

Google Analytics

Als u Google Analytics gebruikt dan kunt u onder het kopje Acquisitie op Alle verwijzingen klikken. Hier ziet u alle links die voor bezoekers hebben gezorgd.

Conversie

Als u eraan denkt om een link te verwijderen en u ziet dat het voor veel bezoekers zorgt, kijk kan naar de conversie van de bezoekers. Als die bezoekers niet voor conversie zorgen, dan kunt u de link verwijderen. Als de link zorgt voor bezoekers die wel converteren dan kunt u de link beter met rust laten.

36. Hoe gebroken dode links op uw website vinden

Als u een aantal geweldige links heeft naar dode pagina’s en u heeft geen 301 redirect ingesteld, dan verliest u waarschijnlijk geweldige link juice. Ook zorgt het voor een slechte gebruikerservaring. Kijk of u 404 errors op uw website heeft.

W3C Link Checker tool

Indien u 404 errors heeft, haal ze dan door een link check tool om te zien wie naar ze linken. U kunt de W3C Link Checker tool gebruiken om gebroken links, redirects en andere problemen te vinden.

Webmasters benaderen

Als u links heeft naar pagina’s die niet gevonden worden plaats dan een 301 of neem contact op met de webmasters van de websites die naar u linken. Vraag ze of ze de link willen aanpassen. De laatste optie is volgens mij het beste, als het niet via een 301 hoeft te gaan verliest het ook geen link juice.

301 Redirect

Verplaatst u echter een pagina van url.nl/oudeplek naar url.nl/nieuweplek en de pagina heeft honderden links, dan is een 301 een stuk gemakkelijker. Daarnaast hier dit een betere manier om uw tijd te besteden, dan honderden mails te sturen en te controleren of de webmaster de link inderdaad heeft aangepast.

37. Hoe vermeldingen te vinden die niet linken

Een eenvoudige manier om dit te doen is door Google alerts in te stellen voor uw naam, website, URL, etc. Als u een melding krijgt van een vermelding en er is geen link geplaatst dan kunt u daarom vragen.

Links naar profielen

Als veel mensen zullen u noemen dan linken ze meestal naar uw social media profielen, met name naar uw Twitter profiel. Toch heeft u liever dat ze naar uw website linken. U kunt er dan voor kiezen om degene te bedanken en hem verzoeken om naar uw website te linken.

Zeer voorzichtig

Dit is zeer lastig om te doen, omdat sommige mensen het onbeleefd vinden als ze iets gevraagd wordt om te doen, nadat ze al een gunst hebben gedaan door u te noemen. Daarom moet u zeer voorzichtig zijn als u deze techniek gebruikt.

38. Wat een bad link neighborhood is

Het bad link neighborhood effect is wat er gebeurt als u een geweldige links heeft op een website die omringd is door spammy links. Meestal staan er dan een groot aantal van dit soort links, die niets met elkaar te maken hebben en er alleen staan, omdat ervoor betaald is. Deze links kunnen ervoor zorgen dat de website in de ogen van Google minder waard wordt.

Link netwerk

Een bad link neighborhood kan ook een netwerk zijn dat gedevalueerd of gedeïndexeerd is. Zie het als een winkel die u wilt openen. Ook dan wilt u graag een goede locatie hebben waar mensen graag komen.

Andere kant op

Google zegt dat webmasters links van spammers of bad neighborhoods moeten voorkomen, omdat hun eigen ranken door die links beïnvloed kunnen worden. Dit werkt overigens ook de andere kant op. U wilt niet linken naar bad neighborhoods.

39. Wat link pieken zijn en waarom ze zorgwekkend kunnen zijn

Deze pieken kunnen zorgwekkend zijn, omdat het een indicatie kan zijn dat een link netwerk geactiveerd is. Ook kan het een indicatie zijn van een negative SEO aanval. Pieken kunnen echter ook 100% legitiem zijn, denk aan persberichten, reclame op tv, etc. Toch moet u weten hoe u meer informatie kan vinden als u een piek ziet.

Majestic

Als mensen denken dat hun website geraakt wordt door oude links, dan is het verstandig om hun backlink geschiedenis te controleren met Majestic. Als u dan een ongebruikelijke piek ziet, dan weet u dat er meer aan de hand is, wellicht een link netwerk.

Oorzaak

Misschien dat het natuurlijk is, maar u moet onderzoeken wat die piek veroorzaakt zou kunnen hebben.

40. Hoe een verdachte website of link herkennen

Als een website content heeft die niet overeenkomt met de URL (stel de URL gaat over vakanties en de content gaat over een tv programma), dan is er duidelijk iets mis met de website. Als u ziet dat u veel nieuwe links krijgt voor uw website en u heeft niets gedaan om ze te krijgen, dan moet u ze controleren.

Voorzichtig zijn

Door alles dat gebeurd is met Google, links, negatieve SEO en link waarschuwingen kunt u niet voorzichtig genoeg zijn.

41. U moet de content op een website echt lezen

Met andere woorden, vertrouw niet alleen op de metrics als u een website beoordeelt. Dit kan veel tijd kosten, maar ik denken dat mensen snel gebruik zullen maken van gemakkelijke en snelle manieren om een website te beoordelen. Hierdoor vergeten ze om de tijd te nemen om te kijken of de content van de website goed is.

Beter dan het lijkt

Het kan zijn dat u link krijgt die er in eerste instantie goed uitziet. De website is relevant voor uw niche, de link ziet er perfect uit, de social metrics zijn goed en lijken steeds beter te worden, maar de content kan lijken alsof het door een robot is geschreven. Dit soort websites zien er misschien veel goed uit voor even, maar zullen uw website op de lange termijn misschien geen goed doen.

42. Wat Markov content is

Markov content is content dat willekeurig gegenereerd is om er goed uit te zien, zolang het niet goed bekijken wordt. Het ziet eruit alsof de taal waarin het geschreven is niet de moedertaal is van de schrijver. Het ziet er om de een of andere reden niet natuurlijk uit.

Content controleren

Let op dit soort content als u een website waarvan u een link wilt gaat beoordelen.

43. Hoe controleren op duplicate content

Copyscape is gratis en gemakkelijk te gebruiken om erachter te komen of iemand u content kopieert. Ze hebben ook een premium versie die u in staat stelt om te controleren of een artikel die u wilt publiceren originele content is. Het komt nog wel eens voor dat scraped websites beter ranken dat de website waar de originele content op staat, daarom is het belangrijk om dit te kunnen controleren.

44. Hoe uitzoeken of links het probleem zijn of iets anders

Webmasters raken soms in paniek door onnatuurlijk link waarschuwingen en de problemen die links kunnen veroorzaken. Links kunnen de oorzaak zijn van uw probleem, maar het is verstandig om te leren hoe u hoe dit kan controleren.

45. Hoe geavanceerde zoekopdrachten uitvoeren

Als u handmatig naar websites zoekt, dan kan dit u veel tijd besparen. Het verwijdert veel ongewenste resultaten. In deze cheat sheet kunt u een overzicht van de geavanceerde zoekopdrachten bekijken.

46. Wat rel=author is en hoe te implementeren

Over het algemeen is dit vrij eenvoudig om te implementeren. Voor een duidelijke uitleg kunt u die van Rick DeJarnette op Search Engine Land lezen. Als u een actieve schrijver bent dan is het belangrijk om dit te implementeren.

Expert

Hiermee kunnen mensen in de SERPs zien wie de schrijver is van de content. Zo kunt u zich profileren als een expert op uw gebied. Schrijft u vaak geweldige content dan zullen met u na verloop van tijd herkennen en zullen ze op uw website klikken ook al staat het niet bovenaan.

47. Waarom sitewides en footer links geen goed idee zijn

Meestal zijn footer links sitewides, maar soms is dat niet het geval. Een sitewide link is een link dat op iedere pagina van de website staat. Jaren geleden was dit een goede manier om veel links te krijgen. Tegenwoordig zijn ze in veel gevallen geen goed idee, behalve als het een zeer relevante, kwaliteit website is met weinig andere sitewides.

Slechte sitewides

Staat de onderkant van de pagina echter vol met footer links, dan weet u zeker dat het geen goede sitewides zijn. Sitewides hebben een patroon die gemakkelijk te herkennen is door zoekmachines en dan gedevalueerd wordt. Over het algemeen hoeft u niet achter dit soort links aan te gaan.

48. Hoe bepalen of u veel sitewides heeft

Veel mensen hebben geen idee hoe ze moeten controleren of ze sitewide links hebben. Als u een link analyse doet, dan is het meestal gemakkelijk te zien. U ziet dan een lijst met pagina’s die allemaal van hetzelfde domein zijn.

Schadelijk voor de website

Sommige mensen willen nog steeds sidewides, maar veel linkbuilders zijn niet meer actief naar ze op zoek, omdat ze niet veel waard zijn of omdat ze denken dat ze de rankings van de website kunnen verslechteren. Ik denk dat ze in sommige gevallen wel legitiem zijn, maar dat zoekmachines moeite hebben om de legitieme sitewides van de niet-legitieme sitewides te onderscheiden.

49. Wat diep linking is

Diep linking of deep linking is een techniek van linkbuilding waarbij u links naar dieperliggende pagina’s wilt, in plaats van de homepage. Als u alleen links heeft naar u homepage, dan lijkt het alsof u geen goede informatie heeft op de rest van de website. Dit is geen goed signaal naar de zoekmachines toe.

50. Wat rel=canonical is

Voor alle details gaat u naar de support pagina van Google, maar het wordt gebruikt om aan te geven welke versie van een pagina de voorkeur heeft als ergens anders zelfde content staat.

51.Hoe de broncode bekijken.

In Chrome kunt u op de rechtermuisknop klikken  en dan op “Paginabron weergeven” klikken, bij Firefox klikt u op “Paginabron bekijken” en bij Safari klikt u op “Toon bronversie”. Als u een andere browser gebruikt dan kunt u het waarschijnlijk op bijna dezelfde manier bekijken.

Code analyseren

Als u probeert te achterhalen of een link Nofollowed is, dan moet u weten hoe u dat aan de code kan zien. Zo bent u niet afhankelijk van plugins. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar robots die crawlers blokkeren (genoemd bij nummer 4) en onderzoeken waarom uw link misschien niet goed werkt.

52. Hoe en wanneer een heropnameverzoek verzoeken

Als u bent geraakt door een penalty en u heeft het probleem gevonden en opgelost dan kunt u een heropnameverzoek sturen. Als u bent geraakt en u heeft niets gedaan, doe dan ook niet de moeite om een verzoek te sturen in de hoop dat Google uw website niet goed zal bekijken.

Handmatige penalty

Op deze pagina kunt u een verzoek sturen, maar onthoud dat het geen goed idee is om een verzoek te sturen als u het probleem niet heeft opgelost. Als u bent geraakt door een algoritme dan bent u eigenlijk niet gestraft of gewaarschuwd. In dat geval zal u iets moeten verbeteren en wachten op de volgende update.

Link juice is in principe de link populariteit die van de ene pagina naar de andere wordt doorgegeven. Nofollow is bedoeld om deze stroom tegen te houden. Het is een stuk ingewikkelder dan het voorbeeld die ik ga geven. Het werkt ongeveer zo (dit is geen werkelijke formule, maar het werkt voor dit voorbeeld):

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment