Profileer je website met de volgende online marketing tips

No Comments

Of je nu de eigenaar van een groot bedrijf of een kleine ondernemer, de eerste stappen naar een succesvol contact met de klant beginnen altijd online. We weten allemaal dat onze huidige samenleving vraagt naar digitale oplossingen. Als we de weg kwijt zijn zoeken we onze weg weer terug via een kaart online, als we ons niet lekker voelen ‘googelen’ we onze symptomen en als we producten of diensten zoeken raadplegen we eerst het net. Niet gek dan ook dat het enorm belangrijk is om je bedrijf op de kaart te zetten. Dit doe je door een positieve presentatie achter te laten online. Je website moet goed vindbaar zijn, mensen informeren en bovenal jouw bedrijf van een professionele uitstraling voorzien. Dan komt online marketing om de hoek kijken. En hoe je dat het beste doet? Wij hebben de beste online marketing tips voor jou op een rijtje gezet.

Online marketing uitbesteden

Behoort online marketing niet echt tot jouw expertise? Schakel dan een professional in om de belangrijkste zaken voor jou te regelen. Het is aan te raden om eerst een bureau bij jou in de buurt te vinden, zodat het contact wat soepeler verloopt en ook ontmoetingen mogelijk zijn. Een online marketing bureau in Arnhem is bijvoorbeeld ideaal als je daar in de buurt woont. Zelfs met een klein budget is het vaak goed mogelijk om enkele dingen uit te besteden. Zo weet je in elk geval dat het goed gedaan wordt en dat je geld ook daadwerkelijk iets oplevert. Veel online marketing bureaus maken tevens gebruik van ‘no cure, no pay’. Zo ben je niet direct je geld kwijt als hun oplossingen niet gewerkt hebben.

online marketing uitbesteden

Kies een passende domeinnaam

Als je een website begint zal je allereerst een domeinnaam moeten aanschaffen. Het is van groot belang dat je domeinnaam aansluit op de naam van je bedrijf, zodat deze veel beter vindbaar is voor potentiële klanten. Zeker als bezoekers op je website proberen te komen via mond-tot-mond reclame is het belangrijk dat ze je ook daadwerkelijk kunnen vinden onder je bedrijfsnaam. Begin je pas net als zelfstandig ondernemer? Kijk dan welke domeinnamen vrij zijn en kom zo met een passende bedrijfsnaam. Hierdoor word je sneller gevonden via zoekmachines.

domeinnaam kiezen

Creëer een kwalitatief sterke website

Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Bezoekers kunnen jouw bedrijf direct afschrijven als de website niet professioneel genoeg of zelfs slordig overkomt. Vergis je niet: jouw bedrijfsnaam zullen ze blijven associëren met die eerste indruk. De kans is dan ook groot dat je zo klanten mis gaat lopen. Online marketing begint dan ook met een goed verzorgde en professionele website. Deze kun je zelf in elkaar zetten, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Om er zeker van te zijn dat je website er goed uit komt te zien, kan je dit beter uitbesteden aan iemand die er verstand van heeft. Dat kost misschien even wat geld, maar je moet in je achterhoofd houden dat dit slechts eenmalig is en dat je daarna enkel nog een klein bedrag hoeft te betalen aan je domeinnaam.

Je website vindbaar maken

Je kan nog zo’n mooie website tot je beschikking hebben, maar als mensen hem niet kunnen vinden heb je er nog niet veel aan. Om mensen te bereiken is het van groot belang dat je hoger in zoekmachines komt te staan. Als mensen een bepaalde zoekterm invullen is het van belang dat jouw website direct omhoog komt. Dit doe je door verschillende SEO-technieken toe te passen. Ook dit kan je vaak beter uitbesteden aan een online marketing bureau. Toch zijn er ook dingen die je zelf kan doen, zoals het schrijven van originele en passende webteksten, je website illustreren met foto’s en je website up-to-date houden met een portfolio.

SEO

Krijg autoriteit door linkbuilding

Google rangschikt websites door ze allemaal een bepaalde score toe te schrijven. Hierbij kijkt Google naar de SEO die toegepast is, of de website kwalitatief sterk is en ook passende informatie verschaft aan de zoeker en hoe er naar deze website wordt gelinkt. Dat laatste is enorm belangrijk als we spreken over online marketing. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Als er links worden geplaatst naar jouw website op meerdere populaire en kwalitatief sterke websites zal dit de autoriteit van jouw site verhogen. Hierdoor krijg je een hogere plek in de ranglijst en word je beter gevonden via Google. Linkbuilding

Meer blogs

No Comments

Meest recente berichten

Leave a Comment